Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Öldükten Sonra Organlarınızı ßağışlamayı Düşünürmüsünüz ?
Anket Başlığı: Öldükten Sonra Organlarınızı ßağışlamayı Düşünürmüsünüz ?
Öldükten Sonra Organlarınızı ßağışlamayı Düşünürmüsünüz ?
bu konu hakkında derin bi inceleme yaptıktan sonra sizede açıklama yapmak isterim...
ve ben yorumumun başında organ bağışı olmaz o organlar bize emanettir demiştim.kii bu yorumum tam olarak yanlış değil doğruda değil...
ilimizdeki müftümüzle görüşme yaptım ve bana şunları söyledi:
her iki tarafında(organı vereninde,alanında)rızası olursa vede organ veren hiç bir çıkara bağlı kalmazsa bu organ verilebiliyor...emanet meselesine gelince;gözün sana emanet ozaman gözünü haramdan sakınıcaksın.dilin sana emanet gıybetten,kötü sözden sakınıcaksın...
bu anlamda emanettir"dediler...
vede şunları eklediler:
gözümü ben başkasına veriyorum ya o kişi bnm gözümle zina yaparsa o gözden ben sorumluyum...gibi sözler dilden dile dolaşan sözler...yani batıl...""""
BEN OLSAM BAĞIŞLARDIM .

bizzat fıkıh başlığında aynı konuya bakıp görebilirsiniz
beyin ölümü olmuş kişinin çeşitli organlarının başka bir hastaya nakline cevaz verilior bazı alimler tarafından
tabi itiraz edenler de var
ama asıl önemli nokta
kişinin ölmeden evvel böyle bir karar verme hakkı yok diyor alim
ölümden sonra gerekli şartlar varsa olur yoksa bunun önceden kararı caiz değildir
diyor...
fıkıh başlığında kontrol edip aydınlanabilrisiniz...
giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...

bir insanı güldürmekten daha güzel ne olabilir bir insanı kurtarmak bütün insanlıgı kurtarmak gibidir degıl mi
tesekurler
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi