You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-Okumakta olduğunuz kitaplardan kesitler-

-Okumakta olduğunuz kitaplardan kesitler-

Uzman
RE: -Okumakta olduğunuz kitaplardan kesitler-
عَنْ الْمِقْدَامِ بْنِ مَعْدِيكَرِبَ الْكِنْدِيِّ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ يُوشِكُ الرَّجُلُ مُتَّكِئًا عَلَى أَرِيكَتِهِ يُحَدَّثُ بِحَدِيثٍ مِنْ حَدِيثِي فَيَقُولُ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ كِتَابُ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ مَا وَجَدْنَا فِيهِ مِنْ حَلَالٍ اسْتَحْلَلْنَاهُ وَمَا وَجَدْنَا فِيهِ مِنْ حَرَامٍ حَرَّمْنَاهُ أَلَّا وَإِنَّ مَا حَرَّمَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مِثْلُ مَا حَرَّمَ اللَّهُ

El-Mikdam b. Ma'dîkerib el-Kindiy (Radiyallahu anh)'den rivayet edildiğine göre Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

«Süslü tahtına —koltuğuna— yaslanmış adama, benim hadislerimden birisi okunur da o (kişi) nin, vaziyetini hiç bozmadan «Bizlerle sizler arasında Allah Teâlâ'nm Kitabı vardır. Ondan bulduğumuz helâl şeyleri, helâl sayıyoruz, haram olarak bulduğumuz şeyleri de haram kabul ediyoruz.» (Yani bu hadis Kur'an'da bulunan hükümlerin dışındadır. Onun için bu hadise itibar etmeyiz.) diyebilme zamanı yaklaşmıştır. Sizleri ikaz ediyorum! (Kur'an-ı Kerim'-de bulunan bütün hükümler haktır.) Ve Resûlullah (Sallallahü Aley*hi ve Sellem)'in haram kıldığı şeyler Allah Taâlâ'nın haram kıldığı şeyler gibidir. (Kitab ve Sünnet arasında bir ayırım yapılamaz.)»

أَلَّا : Bilin ki
وَإِنَّ مَا حَرَّمَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : (Ma Harreme Resulullah) Şüphesiz ki Allahın Resulunun haram ettiği
مِثْلُ مَا حَرَّمَ اللَّهُ : (Misle ma Harramallah) Allahın haram ettiği gibidir

Hattabî diyor ki: Kur'an-ı Kerim'de bulunmayan mes'elelerde sünnet-i seniyye'ye muhalefet etmenin tehlikesi bu hadis'te belirtiliyor, gerekli ikaz yapılıyor. Haricîler ve Râfızîler, Kur'an'ın zahirini tutup O'nun beyanı mahiyetindeki sünneti terket-tiler Bu yüzden şaşırıp dalalete düştüler.

Hattabî,sözlerine devamla diyor ki: Bir sahih hadise rastlandığı zaman, Kur'an'da bulunmayan bir hüküm ifade eder gerekçesiyle red edilemiyecektir. Çünkü sabit olan hadis'in kendi başına hüccet olduğu bu hadis-i şe*riften anlaşılıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ölüm dışında her duruma engel olabilecek gücü barındırdığımızı biliyorum.
Sadece "istemek" ya da "yeterince istememek" var.
Bir de "ne istediğini bilmemek"...
Hangi sensin?"

Nagehan KARAMAN
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız, başkalarının görmediklerini görürsünüz..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Sevgili Dost,

Bu sabah kuş sesleriyle uyandım. Ne güzel değil mi? Hayır, güzel değil! Açık penceremden ok gibi dalıp yastığıma saplanan karga sesleriydi.

Kuş sesleri dediğimde aklına asla karganın gelmediğini biliyorum. Bu, karganın da bir kuş türü olduğunu bilmeyişinden değil, karganın türünün en önemli özelliği olan güzel bir ötüşten mahrum oluşundan elbette. Yüzümü yıkarken acaba diyordum; acaba türümüzün en önemli özelliklerini taşıyor muyuz? Hareketlerimiz ve sözlerimiz nerelere saplanıyor? Acaba 'insan' denince hatırlanıyor muyuz?

Sevgili Dost,

Aristo'nun tabiriyle,"birbirlerine hoş ve faydalı görünmedikleri gün birbirlerini artık sevmeyen," dostlarla ne işimiz var. Bizim, Peygamberi ısırmasın diye ayağını yılan deliğinin üstüne kapatan Ebu Bekir'imiz, suikastı haber alınca peygamberin yatağına yatan Ali'miz var. Son yudum suyu birbirlerine gönderip sususz şehit olan sahabelerimiz var. Bizim, "iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız", "sizden biriniz kendisi için sevdiğini müslüman kardeşi için de sevmedikçe (istemedikçe) gerçek mümin olamaz", "size aranızdaki sevgiyi artıracak bir şey söyleyeyim mi, selamlaşınız", "hediyeleşin ki aranızdaki sevgi artsın," diyen bir Peygambberimiz var! " sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz," diyen Yunus'umuz, düşmanın attığı taştan değil, dostun attığı gülden incinen Hallac-ı Mansur'umuz var.

Sevgili dost,
Dostluk gündüz görünmez; o, ateş böceği gibi yalnız geceleyin parlar.

... Oyunun adi Dart Game. Birine mi kizdiniz, ucu sivri kucuk oklari firlatiyorsunuz hedefe. Sapladikca rahatliyorsunuz. Kalpler Allah'i anmakla degil, ok saplamakla huzur buluyor simdi.

Sevgili Dost,
Kalbinin hala güneş görmemiş tenler kadar beyaz olduğunu biliyorum…

Sevgili Dost,
Sevgi nedir? Nedir seni uykularından vazgeçirecek şeyler?

Sevgili Dost,
Ne zaman televizyonun düğmesini kapatacaksın?
Sevgili Dost,
Ne zaman açacaksın Kitab'ı?

Sevgili Dost,

Bulunduğu durumun farkında olmamak, her durumdan daha kötüdür."
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
gülücük

Posta kutusundaki mızıka-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Hzili mesaj yaziyorsun zeynep de bu ne hizlilik iki dak da o yaziyi okuyup mesaj atmayi becebiliyorsun supersingülücük.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Ali ural.n fuardan aldim ama kolaylikla bulunabilir bence. Şule yayinlari
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.