Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
-Okumakta olduğunuz kitaplardan kesitler-
-Okumakta olduğunuz kitaplardan kesitler-
Öğretilen modern "keşke"ler; kendimizden başka her şeyi ve herkesi suçlamayı öğrettiği için kaderin karşısındaki çaresizliğimizi unutturuyorlar. Oysaki durumu kabullenmek yerine üstüne giderek başarısızlığa uğradığımızda güven kaybına uğrayıp, cesaretimizi azaltıyor ve kendi ayaklarımızla önce depresyona sonrada melankolinin eşiğine koşuyoruz.
sonsuz doğru bir söz güzel insan....
VE VE VE AYNI ZAMANDA muhteşem ve bir o kadar faydalı eylem başlatmışsın.... kalbi ve derin teşekkürler...
inşaallah iştirak ederiz yoğunluktan kurtulunca...
kalbi ve derin muhabbetle...KİTAPLA VE OKUMAKLA...
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
‘’ey okunmamış kitap! Birgün gelecek, okunacaksın. Üzerine belki mavi, belki ela, belki yeşil gözler eğilecek ve seni okurken ağlayanlar olacak, gülenler olacak. Gösterişsiz kapağının altında saflığını sakla ey kitap! Güzel yüzler, güzel gözler, güzel kirpikler göreceksin. O günü beklemeye değer. Bu mevsim üşütmesin seni. Çiçekler gibi baharı beklemeyi bil! Yaprakların bono değil, çek-senet değil, fatura değil, banknot değil. Yazık ki okunsan da anlaşılamayacağın çağlar, nöbetler geçirmekteyiz.’’ Arif Nihat Asya
‘’fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyduğumuz zaman gerçek zenginliğin sırlarını bulacağız.’’ Peyami Safa
‘’toprak sarsılıyor. Hep birden esfel-i safiline yuvarlanmak istemiyorsak gözlerimizi açmalıyız. İnsanlar sloganla güdülmez. Düşünceye hürriyet, sonsuz hürriyet. Kitaplardan değil kitapsızlıktan korkmalıyız.’’ Cemil Meriç
‘’bilgiyle dirilenler ölmezler.’’ Hz. Ali
‘’birçokları kitabı ucuz olduğu için almaz. Düşünmez ki, kitabın tek değeri okunmasındadır. Bir değil birkaç defa okunmasında. Çizilmesinde, tanınmasında.’’ Cemil Meriç
‘’okumak sorgulamaktır ürkütür insanı’’ Aslan Sevi
‘’eğlencelerin en asilidir okumak, daha doğrusu asilleştiricidir. Kitap zekâyı kibarlaştırır.’’ Cemil Meriç
‘’size iki şey bırakıyorum onlara sımsıkı sarıldıkça asla sapıtmazsınız. Bunlar kitap ve sünnettir.’’ Hz. Muhammed(sav)
hepsi bir kitaptan iktibastır.
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi