You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Oğuz Atay - Tehlikeli Oyunlar

General
Sizinle birlikte olduğumuz zamanlar duygulu sanıyordum kendimi; bana bu cesareti vermiştiniz. Şimdi, birlikte yaşadığımız günleri düşünmek için, sizinle konuşuyorum, sizi dinlemeğe çalışıyorum. Bu yaşantının sona erdiğine inanmıyorum, bu yüzden yeni yaşantılara gücüm yok. Eski yaşantımı da, siz olmadan nasıl sürdürebilirim? Bütün büyü sizdeymiş. Beni bu durumda görseydiniz, yani beni, uzaktan takip edebilseydiniz beni bir zamanlar sevmiş olduğunuza inanamazdınız. Belki ben her zaman böyleydim. Belki ikimiz de kendi başımıza birer dünya kurduk birlikte yaşarken. Şİmdi eski dünyama dönmüş bulunuyorum ve bunun eski bir dünya olduğunu usandırıcı tekrarlarla dolu olduğunu ve ne yazık ki kendimin de bu can sıkıcı yaşantının bir parçası olduğumu, yeni yalnızlığımın içinde anladım. Artık, sanki yaşamıyorum, yaşayan birini seyrediyorum; daha önce bildiğim bir romanı okur gibiyim. Bir roman kendini okumaya başlasaydı herhalde bu kadar sıkıcı bulurdu kendini.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Oğuz Atay - Tehlikeli Oyunlar
Oğuz Atay,
Pek çok genç islamcı diye anılan
Sonra bu islamcılıktan çıkıp
Yeni yetme islamcı entellerin
En çok dilini kullandıkları yazardır benje.

Tutunamayanlar da bunun delili diye düşünmekteyim
Ama yanılıyor da olabilirim.
Yine bana göre
İskender Pala'nın
Amin Maalouf'un kitaplarına özendiği gibi bir şey.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Şu adamın kitaplarını ne zaman okumaya niyetlendiysem,
her seferinde aklımda uçurdu şeytan.
D&R ye bi giriyorum feleğim şaşıyor,
bambakşa kitaplar alıp çıkıyorum.

bu yazısı ile fena gaza gelmiş vaziyetteyim,bu defa alıp okuyacağım!

paragraf da fena yerden seçılmiş,içine işliyor insanın...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
-Herkes geçer diyor, geçer mi Olric?
Herkes ne bilir acımı,
Herkes ne bilsin acımızı!…
Yaşar gibi yapmaktan, özlemez gibi yapmaktan,
İyiymiş gibi yapmaktan, nefes alıp onu içimde tutmaktan,
O nefeste boğulmaktan sıkıldım.
Ki nefessizlikten değil nefesten boğulmaktır marifetimiz Olric…
- evet efendimiz.
- Bana katıldığını bilmek güzel. arada ses vermen güzel; içimin sesi de olmasa ölürüm yalnızlıktan.

Beni bu adama bağlayan da bu ve benzeri konuşmalar idi...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ya ben tutunamayanlar kitabına tutunamadım o kadar sıkıcı geldi ki asıl olaylar da sondaymış zaten tutunamadım gençler tutunamadım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.