You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ah Teslimiyet..!
Od İskender Pala
[Resim: Kitap_937349.jpg&w=500&h=500&ei=bqwBT-m6...29,r:1,s:0]

Her yazdığı romanla yüz binlerin kalbini feth eden İskender Pala yeni romanı ‘OD’ ile yeniden okurlarını selamlıyor. Od bir Yunus Emre romanı. Gök kubbemizin her zaman parlayan ve hep çok sevilen, şiirleri gönülden gönüle dolup dilden dile dolaşan Yunus Emre, bu kez OD’un ana kahramanı. İskender Pala’nın ilim ve kültür adamı olmasının yanında, yazar kişiliğinin imbiğinden geçirilerek aşkın tahtına bir kez daha oturtuluyor. 13. yüzyılın her bakımdan kavruk ve yanıp yıkılan ortamına Yunus Emre’nin gelişi tarihi atmosfer içerisinde hakiki anlamına kavuşturuluyor. Yıkıntılar ve yangınlar içinden bir gönül ve bir insanlık anıtının inşa edilişi cümle cümle anlatıyor ve elbette kalbe dokuna dokuna yol alıyor. Romanın her sayfasında Yunus’un hamlıktan saflığa geçişi okunuyor.

Biliyorum,

“Biz bu ilden gider olduk,

kalanlara selam olsun,” demişti…

Yine Biliyorum,

“Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun.” Demişti…

Ve Sevgili’ye gittiği o geceden sonra adının dilden dile,

Aşkının gönülden gönüle dolaştığını da biliyorum…

Şimdilerde ona kimisi Âşık Yunus, Miskin Yunus…

Derviş Yunus…Varsın onu da desinler.

Ve Türk yurtlarında, onu en çok “Bizim Yunus” diye çağırırlar.

Biliyorum…

Ten fânidir, can ölmez

Çün, gitti geri gelmez

Ölür ise ten ölür

Canlar ölesi değil

Harika bir kitap ve güzel bir anlatım..

Dilerim derdim affıma vesile olur..

Yürüyorsam düşe kalka, bil ki ısrarımdan..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-01-2012, Saat:04:12 PM, Düzenleyen: Münzevi.
Ah Teslimiyet..!
RE: Od İskender Pala

O gün Sitare ile birbirimize yeniden âşık olmuştuk. Evin hemen kapı girişinde bir yasemin bitmiş, cılız dalının üstünde üç dal da çiçek vermişti. Beyaz, berrak üç yasemin çiçeği. Onun kokusunu hissettiğimiz bir sırada eşiğe oturduk. Bana, ‘Yunus!’ dedi, parmağını kalbimin üzerinde gezdirerek, ‘Burası kalbinin en değerli yeridir. Burada siyah bir nokta vardır. Canın canı, sevenin cananı buradadır. O nokta, yoğun bir damla kandan ibarettir. Adına -süveyda- yahut -sevda- derler. Siyaha çalan rengi yüzündendir bu isim. Çünkü sevda, kara talih içinde, o kadar kan damlasında büyür. Bütün tecelli denizleri, bütün aşk fırtınaları, işte o bir damla kanda dalgalanıp çırpınır. Aşırı sevgi bu damlayı tahrip edip dağıtırsa, parçaları bütün vücuda dağılır. Aşk, işte bu dağılmanın adıdır ve o dağılırsa âşık artık ne yaptığını bilmez olur.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ah Teslimiyet..!
Sevgilinin gözünden akan bir damla, bir erkek için ya
hazinedir, ya da hazineyle
tartılır. Çaresizlik yollarınızı
bağladıysa o damlayı görseniz
de iç acıtır, görmezden gelseniz
de...'

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ah Teslimiyet..!
** Can kaygısıyla aşktan vazgeçmek öyle mi?! Aşık kendi canını düşünürse sevgilinin ne değeri kalır ki?..

** Bir gelişin heyecanı ne derece dayanılmaz ise geldikten sonra gidişin azabı o derece ürkütücüdür..

** İlahi, gider benden benliği ve doldur içime Sen'liği!.

** Ölüm ki kaşla göz arasında, ölüm ki dudakla söz arasındadır..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-01-2012, Saat:04:21 PM, Düzenleyen: Münzevi.
Çalıkuşu
Kitap gercekten cok guzeldi.. Manevi yonden insani silkelendiren 'ben neredeyim' dedirten bi kitapti..

Kitaptan bazi kesitleri paylasmaniz hatirlamama sebeb oldu.. Tesekkurler..

Yalniz yazarin efsane kitabi beni hayal kirikligina ugratti.. Barbaros Hayrettin Pasa'nin hayatini anlatan bi kitap olarak gozukuyor fakat cok az anlatilmis.. Daha cok baska seylere agirlik verilmis..
Bi dahaki sefere İskender Pala okuyup okumama konusunda temkinli davranmama sebeb oldu..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Bendefsane siddetle tavsiye ederim bu kitabi.
Yalniz sitarenin yaptigini bennde yaptim ve Od gibi oldugunu dusunurek Efsaneyi de okumaya baslamistim. Ancak ne yazikki aradigimi bulamadim pek.. Yine de kotu diyemem tabi gülücük

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Cok mu yerdim bi onceki mesajimda acabaicon cunku kitabi iki gunde bitirmistim.. Guzeldi yani..
Ama hosuma gitmeyen sey Barbaros ismiyle un yapip ( bu bir barbaros romani) deyip ondan bahsetmemesi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Yok haklisin kitabin agirligi ismindeki gibi Barbaros Hayrettin Pasa da degildi, sadece sonuna yorumumu eklemistim buna ragmen cok sıkıcı bir kitap olmadigina dair ifade

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Ben de size katiliyorum.. Sıkıcı bi kitap degildi.. Oyle olsa iki ginde heyecanla bitirmeZdim.. Ama guzel olan barbaros hayrettin pasanin sag kolu olan kisinin hayatiydi...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Kesinlikle, zaten on planda da olan o degil miydi gülücük

H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.