You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

<<<NİYET YETERLİ Mİ?>>>

<<<NİYET YETERLİ Mİ?>>>

هل أنا حقاً أنا ؟
<<<NİYET YETERLİ Mİ?>>>
[Resim: 549850_489558217749716_2084889163_n.jpg]

<<<NİYET YETERLİ Mİ?>>>
Herhangi bir müslümanı çarpık bir yolda veya gayri İslami bir çalışmada gördüğünüz zaman tenkid edemezsiniz. Çünkü tenkidleriniz karşısında söyleyeceği son söz, sizin konuşmaya başladığınız ilk andan itibaren onda hazır beklemektedir.,
"Ameller niyetlere göredir ve bizim niyetimiz İslam'dır."
Bu söz, temiz akıl sahibi bir müslümanın söylerken düşünmesi ve içinde bulunduğu duruma bakarak belki de utanması gereken bir sözdür. "Niyetimiz İslam'dır!." diyenler, öncelikle İslam'ın ne olduğunu ve insanlara ne için sunulduğunu bilmeleri gerekir.
Nedir İslam?
İnsanlara niyet olarak sunulan bir görüş mü?

Oysa ki şanı yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de "..Bugün sizin dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi de tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip beğendim.."(5 Maide 3) buyurmaktadır. Ayet i kerimeye dikkat edilirse İslam'ın bir niyet olarak değil,
bir din,bir yaşam şekli,Rabbin rızasına giden Rabbani bir yol olarak sunulduğu belirtilmektedir.
Peygamberlerin gönderiliş gayesi sadece insanların niyetlerini değiştirmek değil, aynı zamanda bu insanların içinde bulundukları yolu, yaşam tarzlarını değiştirmek içindir. İnsanların Rabbani bir niyete sahip olmaları yeterli olsaydı, Allah'ı razı etmek istemelerine rağmen sapıklığa düşen Ehl i Kitab'a veya putlara taparken "Biz bunlara, bizi Allah'a daha fazla yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz." (39 Zümer 3) diyen müşriklere peygamber gönderilmezdi.
RABBANİ YOL VE SÜNNETULLAH kitabından...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.