You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Niyet Ettim mi etmedimmi hatırlamıyorum oruç bozulurmu

Yeni Üye
Niyet Ettim mi etmedimmi hatırlamıyorum
13 yaşındayım
hanefi mezhebi
nolurr yardım edin çıldırcam
yedim içtim kefaret gerekirmi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-06-2016, Saat:07:26 PM, Düzenleyen: kralseko40.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Niyet Ettim mi etmedimmi hatırlamıyorum oruç bozulurmu
Niyet etmeyenin orucu yoktur. Kefaret ya da kaza gerekmez. Hanefi mezhebi ne diyor diye değil Allah ve Resulu ne diyor diye sormalısın. Allah sana bilmiyorsan mezhebe sor demiyor zikir ehline sor diyor zikir ehli de kitap ve sünnet ile fetva veren ilim ehlidir. Âlimlerin bazısını bazısına tefrik etmek ya da aralarında tahsis de bulunmak caiz değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-06-2016, Saat:08:17 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Yönetici
Hanefi fıkhına sormak zikir ehline yani kitap ve sünnet ile hüküm verenlere sormak demektir.
Kardeşimizin sorusu yerinde olmuş.

Cevaba gelirsek, niyet dil ile söylenmesi gerekmiyor.
Niyet kalp iledir. Sen sahura kalkarak yada gün boyu bir şey yemeyerek zaten oruç tutmaya niyet etmiş oluyorsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Soruyu soran kişi dil ile niyet edip etmediğinden bahsetmiyor ayrıca sahura kalkıp kalkmadığından da bahsetmiyor sadece niyet edip etmediğini hatırlamadığını söylüyor ve bütün mezheplere göre ramazan orucuna niyet etmek farzdır. Benim inancıma göre ise ister farz olsun ister nafile olsun geceden niyet etmeyen kimsenin orucu yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@Kalemşör, burada kimse senin niyet hakkındaki inancını sormuyor.
İslam alimlerimizin verdiği fetvaları geçersiz sayıp, kendi fetvanı geçerli kabul ediyorsun.
Fetva vermek konusundaki cesaretin hayret verici.

Bu cesaretini ve ihtilaf ettiğin konuları, en azından 13 yaşında ve niyet hakkında dahi bir bilgisi olmayan insanlara karşı gündeme getirmesen ve akılları bulandırmasan daha doğru olur.
Kendi inancını ve ihtilaflarını anlatacaksan bari bu gibi insanlara karşı bunu yapma.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
"Zorlaştırmayın, kolaylaştırın. İkrah ettirmeyin, sevdirin"..!

"Mü-min 'in niyeti amelinden halistir"..!

Sahura kalkmak da niyettir. İlla ki lisan ile söyleme mecburiyeti yoktur.

Niyet edip, etmediğini hatırlayamayan kimse, oruç için niyeti olan kimsedir. Orucu kabuldür.

Niyetsiz oruç olmaz diyenin orucu niyetsiz olmaz. Bu düşünce, bu zan, başkalarını ilgilendirmez.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Niyet etmezsen oruç yoktur demek nedir ya Allah o kadar katı mı?!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-06-2016, Saat:02:38 AM, Düzenleyen: Naftalin.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.