You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP

Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP

( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
RE: Nihat Hatipoğlundan , Kuranı istediği gibi anlamaya çalışanlara CEVAP
oof Allah korusun Sad O güzel peygamberi yoksayanlar mahşerde Resul'den ne yüzle şefaat isteyecekler..
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
kuranı peygamber anlar deyip , sonrasında sahih dedikleri hadis kitabından hadis yazınca , hadisi bile kabul etmeyenler komik oluyorlar , inançlarında hiç samimi değiller bence . biz peygambere karşı değiliz fakat bu tip insanlar aslında hadisleri bile kabul etmiyorlar farkında değiller .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:03:01 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Bazı hadislerin Açıklamaları da vardır.Müteşabih kısım denir buna , bilmiyorsan oku azıcık , Hocanın dediği gibi Aklı ermeyen yeni yetmeler internet sitelerinde ayet yazıp kafalarına göre yorumluyorlar,onlardan biri de sensin.Allahın huzurunda nasıl hesap vericeksin bakalım

Sana insan gibi gel Alimlerin açıklamalarına bakalım diyorum.Ebu Hanifeyi dinlemiyorsun,İmam Raziyi,İbn Haceri , İbn Aşuru,Taberiyi dinlemiyorsun ama Nefsini dinliyorsun.Yazıklar olsun sana ve senin gibilere
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
hadiste Allah gökte diyor sen kabul etmiyorsun , hatta Allah gökte diyene kafir diyorsun , oysaki Allah gökte diyeni peygamber övüyor o hadiste , bir tane bile Allah gökte diyen kafirdir diye hadis veremiyorsun , senin hadis inancına göre Allahın gökte olması gerekiyor , kuranı peygamber açıklıyorsa eğer , o hadiste açıkladığına inanmak zorundasın , hem kuranı peygamber açıklıyor deyip , hem hadisi kabul etmeyenlere yazıklar olsun asıl .

daha geçen gün 9 yaş gerdek hadisi sahih kaynakta geçtiği halde kabul etmedin . benim burda karşı olduğum nokta şu ; hadis hadis deyip aslında hadislere inanmayanlar sizsiniz , fakat gözler kapalıysa sana ne anlatsam anlamaz , ben orda yazan neyse onu veriyorum , hadisin tevile dilecek , mecaza vurulucak bir tarafı felan yok , resmen Allah gökte diyen cariyeyi övüyor ve mümine diyor ona . ( bu hadisleri uyduırma olarak kabul ediyorum fakat sizin gibiler hadiste yazanı değiştiriyorlar ve samimi değiller , Allah göktede demiyorum , 9 yaş gerdeğide kabul etmiyorum , ) siz ise yazan hadisi değiştiriyorsunuz bu işte samimiyetsizliktir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:03:14 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Senin anlama problemin var galiba ,Bidaha yazayım:

1-Bazı hadislerin Açıklamaları da vardır.Müteşabih kısım denir buna , bilmiyorsan oku azıcık ,

Müteşabih hadis kısmı tevil edilmiştir.Dediğin Allah gökte sözü tevil edilir.Allah gökte sözü mecazidir.

Hz.Aişe yaşı konusunda o hadislere inanıyorum elbette.Ama diğer bazı hadislerde büyük yaşta evlendiğini söyleyen hadisler de vardır.O yüzden Alimlerin açıklamalarına bakmak lazım.

2- Hocanın dediği gibi Aklı ermeyen yeni yetmeler internet sitelerinde ayet veya hadis yazıp kafalarına göre yorumluyorlar,onlardan biri de sensin.Allahın huzurunda nasıl hesap vericeksin bakalım

Sana insan gibi gel Alimlerin açıklamalarına bakalım diyorum.Ebu Hanifeyi dinlemiyorsun,İmam Raziyi,İbn Haceri , İbn Aşuru,Taberiyi dinlemiyorsun ama Nefsini dinliyorsun.Yazıklar olsun sana ve senin gibilere
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
cariye eliyle işaret etti diyor hadiste , yani mecazi değil , vücut diliyle bile göstermiş , eğer snein metodla din anlaşılacak olursa , isteyen istediği her hadisi , ayeti istediği taraf çeker mecaz der din diye bişey ortada kalmaz , hıristiyanlarda derki ozaman , Allah bir fakat aslında 3 uknumdur der , biz birliğine inanıyoruz fakat 3 te birdir derler ayeti tevil ederler . bişeye mecaz demek için arapçadan isbat sunman gerekiyor , kafadan herşeye mecaz dersen kuran diye bir kitap kalmaz , bazı alimelr mecaz yalanın diğer adıdır demiş , haşa Allah kelime sıkıntısı çekiyorda sanki sanki ayet arasına kelime ekliyorsun , haşa gücü yokmuydu Allah ın derler , senin kelime eklemenemi muhtaç derler ozaman .

Allah gökte diyen kafidir diye bir tane hadis yok , hatta gökte diye hadis var , bir tane hadis yoktur aişenin büyük yaşta evlendiğine dair , 6 yaşında nişan 9 da gerdeğe girdi diyor , bir sürü hadis var , işte senin gibiler hadise inanıyorumd er hadis mantığına ters gelince kıvırtır , yani sizininancınız samimi değil , fakat hadisleri red eden kişiler aslında sizden daha samimi .benim karşı olduğun sizins amimiyetsizliğiniz , önünüze gelen kafir dersiniz fakat sizler asıl hadis düşmanısınız bence . çünkü işine gelip işine inanmıyorsunuz .

ben sana ALLAH GÖKTE DİYEN BİR SÜRÜ ALİM GETİRİM , AİŞENİN YAŞINI KABUL EDEN BİR SÜRÜ ALİM GETİRİRM , YANİ ALİMDEN BOL BİŞEY YOK . BİZ DELİLE BAKARIZ KİŞİLERE DEĞİL .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:03:37 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
allah gökte diyen kafirdir diye bir tane hadis veremedin , hatta tam tersi ben gökte olduğunu eliyle işaret eden cariyeyi öven hadis yazdım , aişe 18 yaşında evlenmiştir diye tek hadisin yok , hatta 6 yaş civarı nişan ve 9 yaş gerdek hadisi var , sen gene delil sunamadın , ben hadiste ne yazıyorsa onu getirdim , kuranda ne yazıyorsa onu getirdim , sen hadis hadis dedin durdun bende hadis getirdim inanmadın , buda gösterdiki sen hadis inanışında samimi değilsin işte ben buna karşıyım , yoksa ben bu hadislere inanmıyorum , faakt sen uyduruk demek yerine örtüyorsun ve çeviriyorsun , öyle değil , şöyle değil diyorsun , senin yaptığın resmen döneklik , ben ise delikanlıca çıkıp bu hadisler uydurma diyorum , bu yüzden delilerinde olmadığına göre , hadis inanşında samimi değilsin , ben aslında sizin gibilerin asıl hadis düşmanı olduğunu kanıtladım , asıl hadislere kini olan sizsiniz , fakat bunu mecaz diyerek , tevil ederek , kem küm yaparak örtüyorsunuz , asıl sana selam .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:03:36 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman

وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا

Cahiller kendilerine laf attıkları zaman «Selametle!» derler .(Furkan,63)

Selametle ...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.