Nihat Genç
(Hayatı - Biyografisi)
Nihat Genç, 1956 yılında Trabzonda doğdu. 20 yaşında Ankaraya yerleşti. Sağlık Bakanlığı ve Kültür Bakanlığında 9 yıl memurluk yaptı. Gençlik yıllarında gazete ve dergilerde teknik eleman olarak çalıştı. Gençlik yıllarından bugüne, siyasi dergiler, edebi dergiler ve son olarak Leman dergisinde yazmayı sürdürüyor. Bir ara Akşam gazetesinde yazdı. Skyturk isimli televizyon kanalında Serdar Akinan ile program yapmaktadır.
ESERLERİ
Amerikan Köpekleri (2004)
Arkası Karanlık Ağaçlar (2001)
Bu Çağın Soylusu (1991)
Dün Korkusu (1989)
Edebiyat Dersleri (2004)
Hattı Müdaafa (2005)
İhtiyar Kemancı (2002)
Karanlığa Okunan Ezanlar (2006)
Kompile Hikayeler
Köpekleşmenin Tarihi (1998)
Memleket Hikayeleri
Modern Çağın Canileri (2000)
Nöbetçi Yazılar (2004)
Ofli Hoca / Şeriatta Ayıp Yoktur
Soğuk Sabun
HAKKINDA YAZILANLAR
NİHAT GENÇ: ‘Her ideolojinin bir Sevr’i oluştu’
Söyleşen EROL ELMAS
Yarın Dergisi
NİHAT GENÇ, 1956 Trabzon doğumlu… Ofli Hoca, Şeriatta Ayıp Yoktur(Hikaye), Bu Çağın Soylusu, Dün Korkusu, Dar Alanda Tufan, Soğuk Sabun(Roman), Komik Hikayeler, One Man Show, Köpekleşmenin Tarihi, Modern Çağın Canileri(Deneme), isimli kitapları ve Leman Dergisindeki yazılarıyla tek başına bir ekol, bir ordu…Yüreği ve kalemi dışında hiçbir şeyi yok. Sert ve soylu bir kavga veriyor. Selam diyoruz Nihat Gençe, sadece selam..
YARIN-En sonda sorulacak soruyu, en baştan soralım. Dergimizi nasıl buldunuz?
NİHAT GENÇ- Genel görünümünü Nazi mimarisine benzettim. Eğlencesi eksik. Her çıkış, her iddiayı uzun süre takip ederim. Kimdir bunlar, ne yapmak istiyorlar. İşte birazcık umutlandım. Görevlerimden biri bu, kim ne yapıyor. İnanılmaz, kalleşçe bir medya işgaline karşı bu dergilere normalden daha fazla güveniyor, vaha olarak görüyorum. Umut olarak görüyorum.YARIN- En kısa şekliyle Nihat GENÇ kimdir?
NİHAT GENÇ- Yazdım, çizdim, Nihat diye göründüm.Hala eski bir daktiloyla yazıyorum. Romantik. Nostaljik olduğundan değil. Bir bilgisayar parasını daha denk getiremediğimden. Her ay kırk-elli sayfa kitap yazısı. Gazete yazısı değil, kitap yazısı. Hatta edebiyat yazısı. Edebi metin, dramatik bir yapı. Çatışma. Hikaye örgüsü.
giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...