You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Neden Sünnet Namaz Rekatları Farklı

Neden Sünnet Namaz Rekatları Farklı

Üye
RE: Neden Sünnet Namaz Rekatları Farklı
sabah namazı öğle namazı akşam namazı sünnetleri Sünneti Müekkede dir.. kesinlikle terkedilmez.!!!
yahut bu gün pek çok hoca geçinenlerin kaza namazı çok olanların farz namazlarındaki sünnetleri kaza niyetine kılabilirsiniz demeleri gibi sabah öğlen ve akşam namazı sünnetleri kesinlikle kaza namazı yerine geçmez..
Kuran-ı Kerimi bozamayan kafirler din düşmanları önce elimizden sünnetleri almaya çalışıyorlar sünnet farzların koruyucu kılıfıdır sünnetler terkedilirse zamanla farzlarda terkedilir.. bu konuda yapmamız gereken sünnetlerede riayet etmektir
bu hayatta gülmemi isteyen tek kişi fotoğrafçıydı..
oda parasını istedi zaten
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-11-2014, Saat:10:40 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
Üye
peki siz sadece namazla cennete gideceğinizimi düşünüyorsunuz. Peygamberimizin şefati önemli değil mi yani. Peki sünnetini terkettiğin bir peygamberden nasıl şefaat bekleyeceksiniz. herşey bir yana sünnet terketmek nedir?? ayrıca sünneti müekkedeyi terkederseniz öğle namazınız kabul olmayacağından dolayı o namazın borcu kalacakdır üzerinizde. çünkü sünneti müekkede tamamlayıcı demektir. namazınızı tamamlayan demektir. diyelim ki bir şehire gideceksiniz o şehire gitmeniz için otobüse binmeniz gerekiyor olsun. otobüse binmeniz sizin o şehire gitmeniz için ŞART tır. (farz) o otobüse ise binmeniz için sizin bir bilete ihtiyacınız olacaktır ( sünnet ) eğer biletiniz yoksa muavin sizi yarı yolda arabadan atar.
sevgili din kardeşim. benim bilgim kimin cehenneme kimin cennete gideceğini bilmeye yetmez. eminim ki siz bu konularda benden daha çok bilgi sahibisiniz. bence bilgilerinizi sünnet şartmıdır değilmidir diyerek namazını tam kılanların sünnetten soğumasına sebeb olabilecek paylaşımlar yerine namaz kılmayanları namaza teşvik edecek paylaşımlar yapmanız sizin için daha hayırlı olacağına inanıyorum.
saygılarımla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
tamam da hocam benim çoğu kişiden kaynaktan okuduğum şu yatsı ve ikindi sünnetleri hariç sabah öğlen ve akşam sünnetleri kaza namazı niyetine kılınmaz çünkü sünneti müekkededir İmam Şafi Hz. dahi öğle namazını 10 rekat kılın demiş beni bahane edip 6 rekat kılanlardan hesap sorarım demiş. şimdi ben hangisine inanayım benim 25 binden fazla kaza namazım var ben bu konuyu hususi araştırdım ama bana kesinlikle öğlen ve sabah namazlarını kaza niyetine kılma dediler ikindi ve yatsıyı kıl dediler. o yüzden üzerinde duruyorum bu konunun
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.