You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Neden şikâyetçi olacaktım ki?

Neden şikâyetçi olacaktım ki?

Yönetici
RE: Neden şikâyetçi olacaktım ki?
Asıl sorun hem doğru ve hem de yanlış olana tabi olmakta.

Bir trafik kazasına şahit olduğumuzu düşünün. Acı bir fren sesi ve araba adama çarpıyor adam taklalar atarak yere çakılıyor. Biz ve çevredekiler koşuyoruz olay yerine. Birimiz adamın ayağından fırlayan ayakkabıyı bulmaya koyulmuşuz. Birimiz kopan gömlek düğmesini dikiyor. Birimiz pantolonuna yapışan tozu silkeliyor. Bir diğeri hatıra fotoğrafı çekiliyor, ileride bakıp ibret alacak.

Buradaki insanların hepsi doğru yapıyor, yanlış yapan yok. Elbette düğme kopmuşsa dikilecek, elbette toz varsa silkelenecek.

Ama "be gafiller adam can çekişiyor önce buna bir çözüm bulmak gerekmez mi, ne diye ayrıntılara ve zamansız doğruların peşine düşmüşsünüz" dese diğerleri itiraz eder. "Ama adamın saçı taralı olmasın mı?", " düğmesi dikili olmasın mı?" derler. Kendince haklıdırlarda.

Vel hasılı kelam önemli varken önemsiz, çok önemli varken önemli olanı terk etmek gerek ki işin hikmeti hasıl olsun. Can çekişen birinin ayakkabısını boyamak ne kadar beyhude bir işse Kuran ve Peygamberimiz aleyhisselatu vesselam gibi elzem ve çok önemli şeyler dururken, başka ve sadece önemli şeylerle uğraşmak örnekteki trafik kazasındaki gibi komik ve acınaklı duruma düşürüyor bizleri.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Eyvallah alketa.gülücük

Neyzenin talebesi ney konusunda talebeyse eyvallah. Ne diyebilirim ki. O neyzen bu beyzen mi diye bilmek istedim. Sonuçta ney ilahi bir şey değil, tasavvufa mal olmuş bir alet.

Her neyse. Kitaplıktaki bir sıra raftan neyi kast ettiğimi sen anladın zaten. gülücük yaşam felsefesi kitaplığından bahsediyorum

Doğum tarihini nasıl olmuşsa ezberlemişim ama ölüm tarihini hiç ezberleyemedim. Burada malayani bir şey arama gerçekten ölüm tarihini ezbere bilmiyorum.
571+63 = sonuç yanış çıkıyor. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Burada ne güzel yorumlar olmuş maşaAllah.. gülücük

Zikir ve O'nu düşünmenin yeri ve zamanı yok elbet... Zikir, hep zikir.. Hep O'nu hissediş... İnşaAllah nasip olur...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-09-2015, Saat:01:41 PM, Düzenleyen: Zehan.
General
O bilinen klasik bir doğum ölüm tarihi olduğu için yazdım
Yoksa başka tarihler de geçiyor aslı budur şudur diye.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Alketa şaşırtıyorsun beni, gerçekten sen misin?

Nerede leb demeden leblebiyi anlayan alketa?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ya ben gerginim :D
Iki saattir otobüs bekliyorum.
Deli gibi ıslandım.
Iki kelam abimize takılmayacaksak
Yakalım forumu gülücük)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.