Sadece bunun için mi laikliğe karşısınız, yoksa başka bir sebebi var mı?
Şimdi laiklikte dininizi yaşayamıyor musunuz?
Camiler mi kapatıldı, namaz kılamıyor musunuz?
Evinizde namaz kıldığınız öğrenilse, polisler gelip sizi tutuklayacak mı?
Her semtte, bayram namazlarında bile düzgün dolmayan camiler yok mu?
Cebinizde paranız var da, hacca gitme yasağı falan mı var?
Şimdi sağda solda bayanlar açık giyiniyor, bizimde nefsimiz zorlanıyor diyorsanız ona da açıklama yapayım. Allah herkese bunun fıtratını vermiştir, yani insanın içinde müslüman olma arzusu vardır ama onun kararına kalmıştır. Kimse müslüman olmak zorunda değil ve siz müslümansınız diye onların özgürlüğünü kısıtlamaya hakkınız yok. İsteyen istediği şekilde giyinebilir. Buna tesettürlü bayanlarda dahildir, ben sağda solda tesettürlü görünce öcüymüş gibi bakanları görüyorum ve acıyorum. Bu eleştirilerimden onlardan biri olduğumu çıkartmayın sakın. Ben laiklik altında istediği gibi giyinip, sonra tesettürlü bayanları kötü eleştirenlere çok kızıyorum. Sizin istediğiniz gibi açık giyinme hakkınız varsa, onlarında kapalı giyinme hakkı vardır. Nefsiniz zorlanıyorsa da bakmazsınız olur biter, aksi halde oruçluyken sigara içenleri döven acizlerden ve müslümanlığı kötü gösterenlerden farkınız kalmaz.
Bence şeriat istemenizin nedeni, diğer dinlere olan düşmanlığınız.
Ülkenizde müslüman olmayan adam yaşamasın mı istiyorsunuz?
Size zarar vermiyorsa, yaşasın arkadaşım sana ne? Varsa bir derdin, herkesin haklarını koruyan yasalar var. Gider şikayetinde bulunursun, bu kadar basit. Şimdi yabancı ülkelerde yaşayan müslümanlara zarar gelse, yada kovulmak istese herkes çıldırır. Peki bu ülkede yaşayan gayri-müslim vatandaşlara bunu dayatmanın ne mantığı var?
Bence bu ülkede Atatürk düşmanlığı ve Cumhuriyet düşmanlığı var.
Atatürk'ün getirdiği laiklik ilkesi de her din, mezhep ve milletin aynı bayrak altında saygı ve sevgi çerçevesinde yaşamasıdır.
Ayrıca şeriat gelirse bu ülke hayatta gelişmez şimdiden söyleyeyim.
Siz sadece öbür tarafı düşünüyorsunuz, ama altında yaşadığınız bayrağı hiç düşünmüyorsunuz bence. Bu Dünya'da ibadetini yaparsın, ama senden sonra bu bayrak altında yaşayacak nesilleri olumsuz etkileyecek kararlar verdirtmeye çalışmak hiç doğru değil.
Şeriat ile yönetilen ülkeleri görüyoruz, doğal kaynakları var diye şuan gül gibi geçiniyorlar. Zaten çoğu müslüman olmasına rağmen parasını ziyan ediyor, milyon dolarlık araçlardan ve yanlarında gezdirdikleri mankenlerden bunları anlayabilirsiniz.
Yarın öbür gün petrolleri bitse, Amerika onların yüzüne gülmez ve ortada kalırlar. Çünkü ürettikleri neredeyse hiçbir şey yok, en azından dış ülkelere pazarlayıp ülkesine maddi gelir sağlayacak şeylerden bahsediyorum.
Türkiye'de öyle, adamların 100 yıl önce seri ürettiği tankların daha projelerini 2015 yılında tamamlayamadı. Sokakta görsen gençlerin elinde, 3 aylık asgari ücret bedelinde telefonlar... Bunları ecnebiler üretiyor, biz üretsek kötü olmaz mı? Onlara giden para cebimizde kalsa nasıl olur, kötü olmaz değil mi?
AKP sadece müslüman kesime oynuyor, onların istediği şeyleri söyleyip oy topluyor. Müslüman nüfus fazla olduğu içinde kazanıyor. Şimdi üniversitelere başörtüyle girmeyi serbest yapıcaz deseler, hooop oylar AKP'ye. Ama %100 Türk Malı araç yapacağız deseler, kimse takmaz değil mi? Doğruları konuşalım ama...
Recep Tayyip Erdoğan ya seviliyor, ya sevilmiyor. Bir başbakanın halkı tarafından sevilebilmesi için, her kesime hitap etmesi lazımdır. %50 oy almakla bu iş bitmez, en az %80 almalıdır. %80 demek halkın çoğunluğuna hitap ediyorum demektir, %20'lik kesimde, adam kazandı diyip saygı duymalıdır. Şimdi sadece müslümanlara yönelik vaatler verip, %50 oy kazanmakla ülke yönetilmez. Bu ülkenin her alanında çalışmalarını sürdürmelisin. Recep Tayyip Erdoğan başbakan dediğim ise, AKP'nin zirve yıllarında başbakanlık yapmasıdır. Bence amacı tamamen saf insanlardan oy toplayıp, miladını doldurana kadar bu ülkeden Cumhuriyet'e dair ne varsa silmek. Atatürk havalimanını kapatmaya çalışıp, kendi adıyla havalimanı açması buna bir örnek. Ayrıca Yeşilköy'de uçaklar rahat iniş yapsın diye yüksek binalar inşa edilemiyor, o değerli arazilerden de şimdi iyi rant yapacaklar.
Ben birde Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarını anlamıyorum. Zamanında Osmanlı yıklıldı, neredeyse hiçbir şey kalmadı. Emekli bir Tarihçi komşumuz var, onla aramız çok iyidir, dikkatinizi çekerim Tarihçi diyorum yani Tarih öğretmeni değil. Atatürk bu ülkeyi yoktan var etti, halk sürünüyordu. Türklerin kurduğu bir imparatorluk yıkıldığında, Türk ismiyle bir ülke kurdu. Türk'lerin kullanabileceği, modern bir alfabe çıkarttı ve bir çok reformlara imza attı. Anlıyorum Osmanlı müslüman bir devletti diye sempatiniz var ama, Türkiye Cumhuriyeti'ne olan düşmanlık nedendir? Zaten Osmanlı İmparatorluğu yıkılmasaydı, 20. yüzyıldan sonra öyle fetihler mümkün olmayacaktı. Teknoloji acayip gelişti ve bürokraside gelişti. A.B.D şimdi Dünya'nın en iyi ülkeleri arasında, hadi bakayım alsın bir toprakta göreyim? Az nüfuslu Avrupa ülkeleri ona çerez gibi gelir, gücü yeter ama yapabilir mi? Kolay değil, o zamanlarda AB, NATO gibi birliklerin temelleri atılmaya başlanmıştı yani Osmanlı'da fazla bir şey yapamazdı, çünkü zamanında yeteri kadar darbe almıştı. 2. Dünya savaşı da kuyruk acısından çıkmıştı, Osmanlı'nın aldığı toprakların eski sahipleri yine rahat durmazdı, Tarihçi yorumu bunlar.
Türkiye'nin şuan ayakta kalmasının sebebi benzinin 5 lira olması ve araçlara uygulanan fahiş vergilerdir. Bir jeep almak istesen, aracın bedeline ek olarak %150 vergi ödüyorsun. Yani devlete bir jeep daha alıp, birde o aracın yarı fiyatını da hediye ediyorsun. Zaten hiçbir şey üretemeyen ve dışarıya pazarlamayan ülkenin başka türlü ayakta durması zor olurdu. Doların 3 lira'ya yaklaşması da Türk Lira'sının ne kadar değer kaybettiğini ap açık ortaya koyuyor.
NOT: Bölüm siyasi olduğu için rahat rahat siyasi parti isimi ve yönetici isimlerinden bahsettim, konu büyük ihtimalle kapanır ama umuyorum ki kapanmaz. Beyin fırtınası kategorisi olduğu için de her şeyi tartışabilirsiniz yazıyordu. Sizden ricem Müslüman kimliğiniz bir yana, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu konuyu değerlendirip ve objektif bir yorumda bulunmanız. Konu kışkırtma amaçlı değildir, lütfen sevgi ve saygı çerçevesinde gelin birlikte tartışalım. Kendinizi modern bir şekilde ifade edin, hep birlikte beyin fırtınası yapalım. Sülalem Atatürkçü'dür ve CHP'lidir. Fakat CHP gerçekten Atatürk'ün kurduğu parti olduğu için şu an oy toplayabiliyor, HDP'li vekillerin yani takım elbiseli teröristlerin elini sıkan bir parti benim gözümde Atatürk'ün izinden çoktan çıkmıştır. Bundan sonra çevremde ki herkesi MHP'ye yönlendireceğim. Hem Atatürk'e ve onun kurduğu Cumhuriyet'e saygılı, hem müslüman ve Osmanlı torunları olduğu için.
Herkese iyi forumlar ve iyi günler.