You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Neden domuz lanetli

Yeni Üye
Neden domuz lanetli
Öncelikle merhaba, şu iki gündür kafamı meşgul eden bir konu olan domuzun lanetli olması sayesinde internette din ile ilgili bu ilk soru sorma tecrübem olacak.
Bu konuda doğada domuzdan daha çirkin hayvanlar da var daha pis hayvanlar da var daha zararlı hayvanlar da var neden spesifik bir şekilde domuz lanetli. Şahsen ne hayvan severim ne çok duygusal bir insanım kütüğün tekiyim ama domuzlar bana çok sevimli hayvanlar gibi geliyor hele yavruları tam elime alıp mıncıklamalık. Birde bin bir çeşit domuz var bu da karışık hepsi mi lanetli bunların çok bilmiyorum türleri googlede bir sürü var yoksa yaban domuzu yada Lincolnshire Curly Coat yada Sandy and Black olanlar mı.

[Resim: images?q=tbn:ANd9GcTR1rtcqVzhelHvpoby6rK...tWzYUd8uf-]

İnternette belirtilmiş sebepler hiç akıllıca değil:
*Ölü yavrusunu yemesi kedi köpek ve bir sürü hayvan da ölü veya yaşayan yavrusunu yiyebilir.
*Dışkısını yemesi birçok canlı tek seferde sindirim yapamadığı için ikinci sefer dışkısını yiyip sindirime sokup tam verim alıyor besinden.
*Dişisini kıskanmaması konusunda da bir sürü örnek var mesela bir balına türü 2 erkek 1 dişi şeklinde 3 yetişkin birey olarak birlikte çiftleşiyor onlar daha beter ama kıskanmıyor.
*Zarar konusunda 2 McChicken gömsek vücuda daha çok zararı oluyor
*Domuzlar doğada hızlı hızlı çoğalmak için hayatta kalma içgüdsüyle olgunlaştıktan sonra yavrusuyla da çiftleşir bunu bir çok hayvan da yapıyor özellikle kedi, köpek,kemirgenler ve diğer memeliler belli bir aylıktan sonra yavrularını tanımazlar, kendi kanından olduğunu bilmezler.

Bilerek sona sakladım maddelerde örnek göstermedim: *tavuk.. domuzun birebir kopyası fakat tavuk lanetli değil.

Domuz eti tüketmek gibi bir niyetim yok. Dünyada sınanmak için bir şeylerin yasak olması gerektiğinin de farkındayım ama din dışında bir sebep de arıyorum domuzun lanetine hiçbir sebep yok gerçekten. Bugün bir domuzu beslemem bile haram mı. Yemicem içmicem köpek besler gibi beslesem haram mı yine?

Baya uzatmışım sizden neden istiyorum isteyen açıklama da yazabilir. İyi forumlar herkese...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-09-2018, Saat:11:16 PM, Düzenleyen: hamzaturennn.
Yönetici
RE: Neden domuz lanetli
Domuz lanetli değil, yemek haram.
Neden haram sorusunun tek bir cevabı var o da Allah Teala öyle istemiş.

"Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı." (Bakara Suresi 173. Ayet)

"Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen... hayvanlar sizin için haram kılınmıştır." (Mâide Suresi 3. Ayet)

Allah Teala neden haram olmasını istemiş konusunda Ayetlerde bir açıklama yok, bu konudaki hiçbir yorum ve tahmin gerçeği ifade etmez.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.