Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır [İLâl]
En üstün mümin!!, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir [Tirmizi]
En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır İçinizde, hanımına en iyi davranan benim [Nesai]
Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır [RNasıhin]
Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz)[Mürşid-ün-nisa]
Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur Kıyamette onun hasmı ben olurum[RNasıhin]
Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür [İAsakir]
Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! İtibar kazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun! [Hakim]
Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur[Taberani]
İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer [İbni Mace]
İki kızı veya iki kız kardeşi olup da, maişetlerini (geçimlerini) güzelce sağlayanla Cennette beraber oluruz!![Tirmizi]
Cennet Annelerin ayağı altındadır (Anne ise Kadındır)
Bu hadisleri ravisiz peygamberin direk mübarek ağzından işiten kadınlar göbek attılar
ve Erkekleri adi bir mahluk gibi görmeye başladılar.
bunun üzerine peygamberimiz dedi ki:
Ey kadınlar Eğer Allahtan başka yere secde caiz olsaydı, Kadınların Eşlerine Secde etmeyi emrederdim
Ve Cenab-ı Hakda buyurdu ki : (peygamberin sözleriyle) pek Havalanan, sizi adi bir mahluk gibi gören, sizi kıymetsizleştiren tavırlara karşı, eşlerinize nasihat edin evet senin Allah indinde çok büyük kıymetin var hatta dokunulmazlığın var cennet senin ayağından altında. ama bu haller tavırların doğru değil diyip yataklarınızı ayırın, hala devam ediyorsa, hafifice azarlayın, dövün (şak bir tokat) (kendine gel Aaaa Aaa hayret bir şey diyin) buyurmuşlardır.. koca islam