You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
ne yapmalıyım ?
siteye yeni üye oldum..kafamı karıştıran beni çok mutsuz eden bir konu var fikir almak istedim sizlerden biraz uzun olacak inşallah sizleri sıkmam..ben alevi bir ailenin çocuğuyum evlenmeyi düşündüğüm kişi ise sunni bir aileden..7 yıldır birbirimizi tanıyoruz kendi aramızda bunu hiç bir şekilde sorun etmiyoruz etmeyi hiç bir zamanda düşünmedim çünkü hepimiz yüce rabbimizin yarattığı kullarız birini digerinden ayırmak bizim dinimize uygun değil ben böyle düşünüyorum annelerimiz babalarımız bu konuyu sorun etmiyor çok şükür ama akrabalarımızda bu durumu sorun edenlerde var etmeyenlerde..Ailem içinde inancı olanda var olmayanda arkadaşımın ailesi içinde de bu durum böyle.gerçek inancın kimde olduğunu en iyi yüce rabbim bilir elbette bunu sorgulamıyorum..ben elimden geldiğince dinimizin bize emrettiği şeyleri yapmaya çalışıyorum ailem asla buna karşı değil yani annem babam..ama şöyle bir durum var işte asıl sorun bu..halamlar bu 7 yıllık dönem içinde beni çok yıprattılar.arkadaşım sunni olduğu içinn sürekli ona olur olmaz iftirada bulunuyorlar halbuki hakkında yorum yapabilecek kdr tanımıyorlar bile banada aynı şekilde yıllardır kendimi bildim bileli böyleler üniveriste kazaınca bile bölümüme kazandığım şehre laf söylediler..anne babmın hatrı için susuyorum yıllardır..sadece bu değil hayatta her alanda sürekli bana olur olmaz laf söyleyip arkamdan konuşuyorlar bende hep susuyorum yine büyüğümdür deyip saygısızlık etmiyorum..düğünümüz 1 sene içinde olacak Allah'ın izniyle..akrabalara karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum canımı çok yakıyor sözleri..sunni gelinlerimizde var ama nedense onlar iyi benim konuştuğum kişi kötü..hep susuyorum diyorumki ben susarım melekler konuşur sabret..ne yapmalıyım bilemiyorum Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..
RE: ne yapmalıyım ?
hep susuyorum diyorumki ben susarım melekler konuşur sabret..

devayı bulmuşsun.. üzülmek niye..

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Ama bazen sabretmek çok zor,çünkü ben sustukça onların sesi daha çok çıkıyor..Susmalı mıyım yoksa cevabını vermeli miyim diye düşünüyorum kimi zaman..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah yardımcınız olsun

sen dahi işin içinden çıkamıyorsan biz 2 satır cümle ile konuya yorum yapamayız

hayırlısını her zaman için Allah bilir

ikinizinde ailesi dindar kimselerse sıkıntı olur

ama sunniliği kağıt üzerinde kalmış birinin aleviyle evlenip evlenmesi pek bişeyi değiştirmez

burda önemli olan mensubu olduğunuz dini görüşün yaşamınıza yansıma şiddetidir

dindar kesimlerde alevi ve sunni bireylerin evlenmeleri sıkıntıdır
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Allah razı olsun cevaplarınız için..peki söylenenlere karşı susmak mı yoksa cevabını vermek mi gerekir dinimizde akrabalara karşı iyi olmamız emrediliyor..kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ama ben gerçekten çok üzülüyorum.mesela bir örnek vereyim arkadaşım babasını 2008 yılında kaybetti benim halamlar ise durduk yere arkadaşımın yurtlarda büyüdüğünü ailesinin olmadığı şeklinde bi söz çıkarmışlar ki böylede olabilirdi her şey Allah'ın takdiri en son olarakta onun hapis yattığı şeklinde bi şeyler söylemişler ki bunların ikiside doğru değil..yüzüme değil hep arkamdan konuşuyorlar ve ben bunları bir şekilde duyuyorum..nasıl olurda böyle şeyleri uydurabilirler nasıl vicdanları rahat eder..üstelik benim onlara karşı hiç bir zaman saygısızlığım olmadı ama bu tavırları yüzünden de hiç bir zaman bi hala yiğen yakınlığı kuramadık..
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
İnsanların ağzı torba değilki büzesin..Malesef bazı insanlar bu şekilde besleniyorlar..Akraban dahi olsa gerektiği yerde cevap vermelisin diye düşünüyorum, sonrasında hiç başedemezsin yoksa..Bu hayatta Rabbin'den başka kimseyi memnun etme mecburiyetin yok -ki zaten insanları memnun etmek imkansız..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.