You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ne Kadar Yardımseveriz?

Ne Kadar Yardımseveriz?

...
Ne Kadar Yardımseveriz?
[Resim: yardim.jpg]
Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“…İyilik ve takvâ üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerinde yardımlaşmayın!..” (Mâide, 2)

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Kim (din) kardeşinin ihtiyâcını giderirse, Allah da onun hâcetini giderir. Kim bir müslümanın dert ve kederine çâre olur (onu ferahlığa kavuşturur)sa, Allah da o sebeple kıyâmet sıkıntılarından bir sıkıntıyı kendisinden giderir.” (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58)

İmâm Câfer-i Sâdık’a:

“–Allah, fâizi niçin haram kılmıştır?” diye sorulduğunda şu cevâbı vermiştir:

“–İnsanlar birbirlerini ihsanlarından mahrum bırakmasın ve birbirlerinden yardımı esirgemesinler, diye haram kılınmıştır.” (Ebû Nuaym, Hilye, III, 194)

İnsanlar sadece menfaat karşılığında borç verirlerse, aralarında olması gereken yardımlaşma fazîleti aslâ vücut bulamaz.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Ne Kadar Yardımseveriz?
Allah razı olsun emeginize saglık...

benim bir din kardeşime yardımım dokunmuyorsa ne acizim ne kadar yazık bana...

yardımlaşalım yardım edelim...yardımlaşmanın en makbulu gizli olandır göşterişler içinde bulunmamak gerekir....

Sadece Allah'ımızın rızasını gözetelim inşAllah
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: Ne Kadar Yardımseveriz?
Allah razı olsun...din kardeşimize yardım etmemiz gerekir...gizli ve açıktan infak edelim inşAllah...açıktan verip hayra vesile olalım...örnek olalım...gizliden verip Allah rızasına tam manası ile odaklanalım inşAllah...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.