You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nasıl tövbe ederim? Bunca günahımın affedilmesi için ne yapmalıyım?

Yeni Üye
Bir insanın yapabileceği tüm yanlışları yaptım. Şirk, zina, yalan, iftira, kul hakkı, namuslu kadını namussuz diye tanıttım ve önüne geçilemeyecek bir hal aldı. Anne babama çok kötü daveandım ve babamdan artık helallik alamam vefat etti annemse mümkün değil helal etmez. Açık saçık giyindim, erkeklerle fazla samimi olup onlarla içkiler, sigaralar içtim ve bunları yazarken kendimden ne kadar tiksindiğimi bi kez daha anladım. Asıl sorum hayatıma yeniden başladım eskiden olanların büyük çoğunluğu yok artık. Ama nasıl tövbe edip kendimi affettirmem gerektiğini bilmiyorum. Allah her şeye rağmen ben bile kendimden tiksiniyorken beni affeder mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Nasıl tövbe ederim? Bunca günahımın affedilmesi için ne yapmalıyım?
En kötüsüyse bana emanet olan bedene zarar verdim. İntihar etmeyi defalarca deneyip hasarlar bıraktım , kollarım kesik dolu düşündükçe kahroluyprum lütfen bi çıkış yolu söyleyin bana.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
kilmiyorsan eger namaza basla ve sakın yılma ve bir daha asla eski gunahlarina donmemeye calis, annenle baris, mumkun degil deme, elinden ne geliyorsa yap barismak icin, bir hadiste tovbe bir daha o gunahi yapmamaktir buyruluyor. ilk gayretin eski gunahlarina donmemek olsun ve nasuh bir tovbe olsun. ALLAH biz insanlari tovbe etmeye cagiriyor, affedecegini bildiriyor eger tovbe edersek.

Ey iman edenler, Allah'a öyle tevbe ile tevbe edin ki, nasûh (gayet ciddi, samimi) bir tevbe olsun! Ola ki Rabbiniz kusurlarınızı örter, Allah'ın peygamberi ve onun beraberinde iman edenleri utandırmayacağı günde sizi altından ırmaklar akan cennetlere koyar. Onların nurları, önlerinde ve sağ yanlarında koşacak, şöyle diyecekler: «Ey Rabbimiz, bizlere nurumuzu tamamla ve bizi bağışla; şüphesiz ki sen her şeye kadirsin! ( Tahrim 8 )
Günahına pişman olup abdest alıp, namaz kılanı ve günahı için istigfar edeni, Allahü teâlâ affeder. (Nesai)

Günahınız çok olup göklere kadar ulaşsa, pişman olunca, Allahü teâlâ, tevbenizi kabul eder. (ibni Mace)

İstigfar eden, günde 70 defa aynı günahı işlese ısrar etmiş sayılmaz. (Tirmizi)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
öyle bir noktaya gelmişsiniz ki kalbinizde iyiliğe azda olsa ruhsat kalmış ve o ışık yanmış
size bunu değerlendirmek kalıyor tövbe ederek dualarla başlayıp diğer ibadetleride yerine getirmeye başlarsınız zaten bundan sonrası gelir
ama lütfen bu fırsatı iyi değerlendirin dualarımız sizle
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ALLAH resülünü öldürmek için yola çıkan daha önce putlara tapan Hz.ömer in ,hz Hamzanın ciğerlerini söküp hinde veren vahşinin tövbesini kabul edip onları islamiyetin savunucusu haline soktuysa seni neden bu yolda yüceltmesin...

ne mutlu ki günahlarını görüp pişmanlığın ile tövbeye yönelmişin...öncelikle eski hayatındaki insanlardan uzaklaş...abdes alıp ellerini mevlaya uzat ve yaptıklarından pişmanlığını dular ile bildir..ve sana hidayet etmesi için yalvar ...

ALLAH bağışlayanların en güzelidir.en kudretlisidir
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-01-2016, Saat:09:56 AM, Düzenleyen: Noyan.
Profesör
En azından ne yaptıgının ve bundan sonra ne yapman gerektıgının farkına varmışsın.
Allah yolu açmış.
biraz daha çaba ile bu yolda yürümeye de başlarsın evelAllah.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-01-2016, Saat:10:17 AM, Düzenleyen: taha yusuf.
Kıdemli Üye
Yazık sana.!!hadi dön evine git kardeşim,Allah'a tövbe ve istiğfar et,Allah'ın affetmeyeceği günah yoktur.Ve birdaha günahını kimseye anlatma.
Kul hakkarını ise ödemeye, helaleşmeye bak...
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Değerli kardeşim,

Öncelikle sakin olmalısın. Allahü Teala affedicidir, affetmeyi çok sevendir. Sakın Allah'ın rahmetinden ümit kesme sakın ha! çünkü Allah (celle celalühü)'ın rahmeti gazabını geçmiştir.

(Hak teâlâ buyurdu ki, kulumun, günahı göklere kadar yükselse, benden ümit kesmeyip, af dilerse affederim.) [Tirmizi]

(Allahü teâlâ buyurdu ki, "Ey kulum, af dilediğin müddetçe, günahlarının çokluğuna bakmadan affederim. Günahların bulutlara kadar yükselse de yine affederim. Yer dolusu günahla gelsen, yer dolusu mağfiretle karşılarım. Yeter ki iman ile gel!") [Tirmizi]

Eğer sen ciddi bir tövbe ile tövbe edersen Allah affeder. Namaz borçun varsa kazaları hesaplayıp kapatabilirsin. Oruç ile ilgili bozdun mu bozmadın mı tuttunmu onu belirtirsen bir cevap verebiliriz. Kul hakkı ile ilgili ölmüş ise yakınlarını bulmak gerekir onlarda yok ise sadaka verip sevabını bağaşlamak gibi yöntemlere başvurabilirsiniz.Allahü Teala sadece küfür üzere ölenlerin günahlarını asla bağışlamaz eğer bir kul iman ile göçerse eğer Allahü Teala buyurursa ceza çeker ama kesinlikle cezasını çektikten sonra cennete girer. Sizin yapacağınız tek şey yaşınızı bilmiyorum ama tövbeye sürekli devam edip, hayatınızı ibadet ile geçinip günahlardan sakınmaktır. Affolmazsın diye birşey yoktur bunu tekrar belirteyim. Sen yeter ki iman ile Allah'tan af iste Allahü Teala mutlaka affeder. Tövbe eden işlediği günahları meleklerede unutturur, şahitlerede. Tövbe eden günah işlememiş gibidir. Tövbe namazları kılabilirsin tövbe namazı ile ilgili;Tövbe namazı günlük kıldığımız namazlar gibi, en az iki rekat olmak kaydıyla istediğiniz kadar kılınabilir. Daha etkili olması istenirse, Fatihadan sonra Ayetel kürsü gibi, mana bakımından öne çıkmış ayetleri de okuyabilirsiniz. Namazın ardından tövbe istiğfar duası okunarak dua edilir. Tövbe namazını mekruh vakitler dışında istediğiniz zaman kılabilirsiniz. Kalben pişmanlık bile tövbe gibidir.

Günahlar birbirine bağlı değildir. Elbette tevbe edilen ve bir daha yapılmayan günah affolur. Bu, kumar olur, içki olur fark etmez; fakat diğer günahların tevbesini geciktirmek doğru değildir.

Tevbe ederken, şu üç şartı gözetmeli:
1- İşlediği günaha pişman olup üzülmeli,
2- Günahtan hemen vazgeçmeli,
3- Bir daha yapmamaya karar vermeli.

Bu üç şartı yapmadan, yalnız dille tevbe etmek, yalancılık olur. Günahtan sonra, hemen tevbe etmek farzdır. Tevbeyi geciktirmek, bu günahı işlemekten daha büyük günahtır. Bu günah, her gün bir misli artar. Bunun için de, ayrıca tevbe etmek gerekir. (Berika)

(“Estagfirullah, ellezî lâ ilâhe illâ hü, el hayyel kayyume ve etübü ileyh” diyen savaştan kaçmış olsa da, bütün günahları affolur.)

Tövbe namazı sonrası yapabileceğin bir dua;Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe 'l-azıym el-kerim, ellezi la lahe illa hüve'l hayyü'l-kayyümü ve etübü ileyhi, tevbete abdin zalimin li-nefsihi, la yemlikü li nefsihi mevten ve la hayaten ve la nüşura ve es e lühül vel mağfirete vel hidayete lena innehu hüvet tevvab ür rahıym.

(Ey günahta haddi aşanlar, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Zira Allah, bütün günahları affeder. O, gafururrahimdir, affı, merhameti çoktur.) [Zümer 53]

Ehl-i Sünnet itikadında hayatına devam et.Ayrıca şunu bilmelisin ki peygamberler dışında günahsız insan neredeyse yok gibidir o yüzden devamlı hayırı arttırmak gerekir.Allah yardımcın olsun.

Sağlıcakla hayırlı günler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-01-2016, Saat:12:06 AM, Düzenleyen: emirerturk.
Üye
"Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı alenî işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: "Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!" der. Böylece o, geceleyin Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah'ın örtüsünü açar. İşte bu, günahı alenî işlemenin bir çeşididir." [Buharî, Edeb 60; Müslim, Zühd 52, (2990).]

Kardeşim günahlarını hiçbir kimseye anlatma, kesinlikle bu şekilde forumlarda ilanda bulunma.
Günahlarını örtmen ve kimsenin bu günahları bilmemesi gerekir.
Tövbe et, bolca istiğfar et namaz kıl , her namazdan sonra dua et , nafile namaz kıl, kuran oku, hadisleri öğren, meal oku.
Müslümanca yaşamın olmadığı bir yerde, müslümanca ölmenin elbette bir yolu vardır.
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.