You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

nasıl temizlenebilirim

nasıl temizlenebilirim

Acemi Üye
nasıl temizlenebilirim
ben kısa süre öncesine kadar internetten ayıp videolar izliyordum ama artık bıraktım bıraktım ama kendimi çok kötü hissediyorum aklıma geldikçe kendimden iğreniyorum bu histen nasıl kurtulurum nasıl temiz olurum bir de benim kendim gibi ayıp şeyler izlemiş biriyle mi evlenmem gerekir lütfen cevap verin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: nasıl temizlenebilirim
ayıp şeyler izlemeyi bırak,
tevbe et,
kendin gibi ayıp şeyler izleyen biri ile evlenmene gerek yok,
kendin gibi temiz biri ile evlenmen daha güzel ve hayırlı olur gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kardeşim...tevbe kapısı can boğazdan gelene kadar açıktır...Rabbimizin bize en güzel nimetlerinden birisi...gayri müslim birisi iman edip müslüman olunca günahsız oluyor ise müslümanlarda tevbe ile hak katında kabul olursa günah işlememiş gibi olabilir...

Kendini bu şekilde hissetmen emin ol ilk başta güzel...çünkü pişmanlık tevbenin ilk adımıdır...ancak pişmanlık aşamasında takılı kalma...güzelce bir gusül abdesti al...sonra iki rekat nafile namaz kıl...ve bol bol istigfar et...bol bol zikre devam et...ihmal etme inşAllah zikri...

Ayrıca ibadetlerine dikkat et...nefsin seni tekrar bu konuda zorlar ise video izlemek konusunda...ki mutlaka zorlayacaktır...nefis bu insanın iyiliğini istemez...pazartesi-perşembe efendimiz oruç tutarmış ya...sünnet oruçlarını ihmal etme...

dua ile...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kötülüğün farkına varmak onun kötü olduğunu anlamak imtihanın birinci basamağıdır
şimdi ikinci basamak söz vereceksin ama tutabileceğin bir sözü vereceksin eğer kendine güveniyorsan RABBİME söz vereceksin ona verilen sözden asla dönülmez
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
İyilik yapmayi deneyebilirsin. iyilikler kötülükleri örter ayeti, bize bu konuda yol gosteriyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-02-2016, Saat:02:41 PM, Düzenleyen: DumanR.
Acemi Üye
Bu yaptığından ötürü utanman bile tövbenin birinci bölümünü oluşturuyor. Keşke günah yaptım diye yazsaydın günahım ALLAH ile kul arasında kalması çok daha iyi birşey bundan sonra bunu kimseye bahsetme. Tövbe edeceksin ve mümkünse bozmamaya bakacaksın tövbeni yani tövbende samimi olacaksın.Bazıları gibi içkiye tövbe ettim ama efkarlandım hop sonra tekrar tövbe edeyim gibi tövbeyi oyuncak haline getirmemen lazım.Bırakmaya çalış bu huyunu direkt bırakmak zor olabilir o sana kalmış birşey ama burdan bir süre sonra bırakırsın sen yapmaya devam et tövbeni sonra edersin gibi bir anlam çıkmasın aniden çok alıştığın şeyleri bırakmak zor olabiliyor bırakabiliyorsan ne ala bırakamıyorsan da azaltmaya bak sonra da komple bırakırsın ama sürekli tövbe et. Ayrıca İyilikler yani sevaplar günahları siler. Namaz kılmak farz ama ayrıca çok büyük sevap. Bir hadis-i şerifte namaz kılanın günahları yaprak gibi dökülür yazıyor. Tövbe edip iyilik yapacaksın olacak olan bu.Rabbim beni kesin affetmez,ben bitiğim gibi asla düşünme o çok merhamet edendir,bağışlayandır.Ayrıca şöyle bir rivayet mevcut.
Bir kul günah işledi ve 'Yâ Rabbi, günahımı affet!' dedi.
Hak Teâlâ da, 'Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır' buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve 'Ey Rabbim, günahımı affet!' dedi.
Allah Teâlâ da, 'Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır.' buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve 'Ey Rabbim, beni affeyle!' dedi.
Allah Teâlâ da, 'Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi olduğunu bildi. Ey kulum, dilediğini yap, ben seni affettim.' buyurdu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-02-2016, Saat:06:21 AM, Düzenleyen: Eddraziel32.
Profesör
Ya Kuddus zikrini yap...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.