İlim kendini bilmektir, eğer ilimle kendimizi bilemessek hiç bir şey bilmiş olmayız. Bırakında kim ne düşünüyorsa düşünsün sadece konu hakkındaki yorumunuzu yapın ve birbirinize sataşmayın...
Ayetleri bir birinize vurdurmak için kullanmayın!
Eş seçiminde bir çok kriter vardır, Çevre bunda en büyük etkiyi oluşturur. Kişi evleneceği kişinin çevresını araştırır,kişiyi çevresine sorar. BU çevrenin içinde din, eğitim... gibi kriterler vardır.Hassasiyet kişisine göre değişir.
Dinin içinde ahlak olgusuna daha çok bakılır.Kişinin içkisi,kumarı,sigarası...gibi kötü alışkanlıkları var mı yok mu...Daha sonra ibadet safhasına geçilir namaz kılıyor mu vs.
Toplumun genel bakış açısı budur.
Benim bakış açımda budur.
Yine arkadaşlar bir biriniz için af dileyin Allah tan, güzel ama inş. seni affetmez der gibi sen kafirsin,cahilsin der gibi af dilemeyin.Burada herkes bir şey söyler, kimse imam-ı gazali,imam-ı şafi değil zaten...
İnsanların birbirlerine kötü şeyler yakıştırmalı tarihten beri olagele şeydir. Bunu büyük din alimleri yapmışlardır .Biz sadece Rasulu örnek alalım onun güzel ahlakını bakın o kime cahil demiş.kime öfkesini dökmüş, kime güzel laf etmemiş...
Rab biz aciz kullarını affetsin inş. Bu hataya başta ben de dahil olmak üzere düşüyoruz...
Vuslat kardeşim konu için sağ ol

Sağlıcakla kalınız din kardeşlerim