You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nasıl anlamalıyız

Nasıl anlamalıyız

Uzman
Nasıl anlamalıyız
Sizin ferasetinize güvenerek konuşuyorum. Kafanızda verdiğim 'puzzle’ları uygun yere koymak sizin işiniz. Bahaüddin Nakşibend Hazretleri'ne müridlerinden biri demiş ki: "Efendim bize çok güzel şeyler söylüyorsunuz, fakat bu söylediklerinizi nasıl anlamamız gerektiğini söylemiyorsunuz." O da: "Evladım, ben sizin önünüze bir sepet dolusu meyve koyuyorum. Sen de bana diyorsun ki, Şeyh Hazretleri şu meyveleri benim için yeyiver" diye cevap veriyor. Böyle olmasına imkan yok. Eğer birşeyin bünyenize dahil olmasını arzu ediyorsanız, çiğneme zahmetine katlanmanız lazım, sizin bir etkinliğiniz olması şart. Kimse ağzınızı zorla açıp içine birşey akıtamaz.

İsmet Özel
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.