You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
Nasihat
Biraz sakin olmakta fayda vardır. Yanlış anlaşılmalara karşı ihtiyatlı davranmak Allahın sevdiği bir ameldir. Kişilerin konuşurken de ihtimal ihtiva eden yahut yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek yazılardan uzak durması gerekir. Zira Allah subhanehu ve teala bu şekildeki konuşmaların müslümanların arasında hoşnutsuzluk çıkarabileceğini ve şeytanın bununla sevineceğini haber vermektedir.
Bir de müslümanlar olduğumuza inanıyorsak karşı tarafın iddiasını nefislerimizle yahut geleneksel inançlarla ya da Allahın kitabından ve sahih sünnetten kaynaklanmayan yasalarla nefyetmemeliyiz.
Bir diğeri ise iddia sahibi ne kadar doğru söylemiş ise o kadarının doğru olduğunu tasdik etmeli ne kadarını yanlış söylemiş ise o kadarını tekzip etmeliyiz. Şüphesiz Allah adaletli davrananları sever.
Bilmeyen kardeşlere bilenlerin bildiği kadarını öğretmesi ve bilmeyenlere karşı şefkatli olunması Muhammed aleyhisselâmdan bize intikal etmiştir.
Yine kişileri tahrik edecek yazılardan uzak durmalı ve onlara hikmetli işaretler gösterilmelidir.
Hegemonik baskıcı uslub ve tavırlar insan onurunu zedeleyen bir eylemdir bu nedenle Allahın dediği gibi "herkesin sözü dinlenilmeli ve iyisine uyulmalıdır.
Yine bu nokta da ulul emr konumunda olan kişiler aldatıcılara karşı da dikkatli olmalı ve bireyleri sakındırmalıdır.
Sözlerim buradaki moderatör ya da üye olan kardeşlere bir itham niteliğinde olmayıp öncelikle yanlışa çok düşen kendi nefsime nasihatimdir.
Yazımda yanlışlar var ise kuşkusuz benden ve şeytandandır. Doğrularda var ise Allah'tandır.
Alemlerin rabbine hamd olsun bizi doğruya razı olduğu yola iletsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-03-2016, Saat:02:29 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
RE: Nasihat
Ya ben birsey söyleyeceğim.
Yani sadece forumsal değil tabi genel anlamda tamam doğru.
Belki sorun bendedir bilmiyorum.
Ama nasihata doydum ben.
Nasihat mukaddes birsey ona bir lafim yok.
Anlattiklarinla da bir sorunum yok.
Ama vallahi doydum.

Doyma sebebim ise nasihat edip edip de
Nasihat edenlerin nasihatlerine aykiri davranislarindan mutevellit herhalde
Gerçi bunu da onemsemiyor insan bu nihayetinde.

Uzun uzun cumlelere gerek yok bazen.
Bir davranış bir kelime bir bakış ne bilim işte
Yetiyor.

Abi herkes mi nasihat eder.
Nasihat eden cok da bunlari dinleyecek adam kalmadı.

Nefsim demeyin ya.

Herkes başını yastığa koyunca sorgudan geçiriyor kendini.
Gece cokunce olum hissi de cokuverince
Neyse.
Gerçi anlatamadim yine.
Ruhsal simarikli mi denir ne denir.
Nasihata doydum demek de hadsizlik belki ama.

Oyle iste.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kelimeler büyüdür der annem...
Tesir eder ...
Kelime bu insanı betimler ...
İnsanlar deniz gibidir
ya durgun ya dalgalı
ya dalarsınız en derinine bir mercan bulursunuz
yahut üzerinde ki çöpleri görür geri durursunuz
ama deniz bu kocamandır ...
Fırtına olur karaya vurursunuz
Herkes hasarına bakar ama fırtınanın sebebini bilmez
Hep mana aranır altında
hep yorumlanır insanlar
hep saklanır insanlar maskeler altına
ve siz inanamazsınız kimi insanların doğallığına ...
İçiniz hakikattir ama dışa tezahürü yansıma ...

Aynalar da bile yansımalar yanıltıcıdır
Yanılmayan bir tek O dur ..
Vekil olarak O yeter ...

=)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Selam kalemşör

Salatu selam getirmek ile belki Veysel Karani Hazretleri gibi Hazreti Peygamber ile bağ kurmak ile seyrü sülük yapmayı düşünür müsünüz?

Buna da bir itirazınız olmaz sanırım.
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.