You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namazların Müstehab vakitleri...

Namazların Müstehab vakitleri...

General
RE: Namazların Müstehab vakitleri...
1400 yıldır gelen hocalar veliler zorlaştırıyordu da bi siz mi kolaylaştırıyorsuuz bu dini,

hadis yazıp gidiyorsun bu hadisin izahı bu hadisin ne demek istediğini anlayabilecek kapasitede misin mesela?

sen kıl kardeşim bak gökyüzüne yağmuru gördüğünde ikindi ile akşamı cem et

sanki yolculuk halindesin
sanki savaştasın

hiçbir bilgin olmasa da şu mantığını kullanıp yağmur yağmasının namazı cem etmek için geçerli bir bahane olamayacağını aklet ya

bırak hadisi kuranı imamı azamı imamı şafii yi

bu konuda bu hükmü vermek bu kadar kolay mıdır ya
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Hüküm Allah'ındır
Hadisleri inkar etmek ne haddimize . Allah böyle bir günahtan bizleri korusun .
Peygamber sebepsiz yere cem etmez elbette . Vardır muhakkak bi bildiği .. Biz sadece hadisin sağlamlığından şüphe ettik . Söz konusu dinin direği namaz olunca çok dikkat etmek gerekir .
Her türlü Tağutu,Şirki ve Küfrü öyle bir reddedeceksin ki
Cahiller,Müşrikler ve Kafirler sana Harici diyecekler .!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
burda bi adam gelip yazdığın saçmalığı okuyup da yağmur yağınca namazları cem etse

ve birinden birini kılmamamış olsa

bunun vebalini nasıl ödeyeceksin

aynısını hayızlı,cünub camiye gider mi kuran okur mu konusunda da yaptınız

yazık vallahi bunca mezhebin görüşünü bir yana atıp da senin bir hadisle verdiğin hükme uyan insana yazık !
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Hadisler zaten açık daha da açmak adına tahsis etmek ya da nesh etmek ya da hevadan kaynaklanan illetlerle hadisin hükmünü iptal etmek bana yakışmaz. Çünkü biz peygambere uyarak hata edeceksek varsın edelim, bu bizim en büyük mazeretimiz olurdu ne var ki bu bizim en büyük azimetimiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-09-2013, Saat:10:49 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
bi siz peygamberimiz sallalahu teala aleyhi vesselleme uyuyorsun ,doğrusunu yapıyorsun

bunca alim bunca hoca yanlışını yapıyor zaten...

1400 yıldır yanlış yapıldı doğrusunu siz yapıyorsunuz
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
İbn Hazm rahimehullah şöyle dedi:

“Şazlığın (aykırılığın) tarifi; hakka aykırı düşmektir. Bir meselede doğruya muhalefet eden herkes o konuda şaz demektir. Yeryüzündekilerin tamamının, çoğunun ya da bazılarının muhalefet etmesi arasında fark yoktur. Cemaat; hakkın tarafında olanlardır. Mücerret çoğunluk değildir. Eğer yeryüzünde bunlardan sadece bir tane bulunsa cemaat ve topluluk yine odur.

Nitekim sadece Ebu Bekir ve Hadice radıyallahu anhuma müslüman olduklarında, cemaat ikisi idi. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem ve o iksinin dışında yeryüzünde bulunan herkes şuzuz (aykırılık) ve fırka (ayrılık) ehli idi.”

El-Muhalla (5/661)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-09-2013, Saat:11:05 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
Yağmur yağınca namazı cem edelim ahirette sorarlarsa da bu yazıyı okuruz artık...
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Kardeş ben bu uygulamayı terk edenlere yanlış yapıyorlar demedim, sadece hadislerle amel edenleri kınamayın. Onların amacı boş bir heves, kuru bir bakış değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-09-2013, Saat:11:25 PM, Düzenleyen: kalemşör.
هل أنا حقاً أنا ؟
Kardeş sen benim her gördüğüm hadisi yazdığımı mı düşünüyorsun? Ben bir hadisle amel edilebilmesi için önce onun isnadına sonra nesh olup olmadığına bakıyor, ondan sonra paylaşıyorum. mesela ateşte pişen şeylerden dolayı abdest alınması gerektiği noktasında da hadisler var ama bununla amel etmiyoruz çünkü peygamber bunun vucubiyetini sonradan iptal ediyor.. fakat hadise karşı reyin ya da kıyasın ya da anlaşılır tabirle taassubun kabul edilmesine gelince ben bunu tasvip etmem. bir de hadisle amel edenlerin kınanmasına gelince buna nasıl katılabilirim? hükmü açık ve nesh de olmamış bir hadisle amel edilmesine nasıl karşı çıkabilirim, bununla amel edenleri nasıl kınayabilirim? ben muhammed aleyhisselamın ümmeti değil miyim, o benim peygamberim değil mi? ondan başkasının sözü masum mu? ondan başkasının sözü mutlak olarak doğru mu? mezhep imamlarımızın hepsi sözümüz hadisle çelişirse hadisi alın demiyor mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.