You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaza Aşık Bir Adam!

Namaza Aşık Bir Adam!

-İKRA-
RE: Namaza Aşık Bir Adam!
Allah razı olsun, harika bir yazı:

Çok sevdim seni, Ahmet Dede…
87 yaşında, kaldığı ev ile caminin arası yaklaşık 600 metre…

Bazen soğuk, bazen kar, rüzgar ve bazen de sıcak eklenince kaldırmıyor o yolu yaşlı bedeni…

[Resim: cami.jpg]

Burnunu çekiyor bazen, bazen de söyleniyor dizlerine, varis çoraplarına…

Geymedim bugün ali varis çoraplarını, dizlerim şişti diyor…

Ne olursa olsun, sürekli yollarda Ahmet Dede… Namaz yollarında…
Elinde, bana her seferinde anlattığı, emekli bir polis amcanın verdiği hafif ve kullanışlı bastonu, yüreğinde namaz aşkı, Namaz yollarında…

kendi tabiri ile teze aldığı lastik ayakkabısı fabrikadan delik gelmiş…
söyleniyor kızıyor, bana gösteriyor ayakkabının deliğini…
87 yaşında Ahmet Dede, bir vakit olsun kaçırmadan Cemaatle Namaz kılmaya çalışıyor….

ayağım kayıyor oğlum, yürüyemiyorum, yaşlıyım diyor ama, benden daha azimle, inançla ve benden daha genç yürüyor o yolları…
gençlik resimlerini gösteriyor bana bazen…

Ben akşam izleyeceğim ucuz bir televizyon programına, bir maça, bir bardak çaya satarken yatsı ezanını, 87’lik dede sürekli yollarda, gece gündüz…
vazgeçmek yok….

Ben her namazımı son namazım gibi kılmaya çalışıyorum Ali diyor, ne bilirsin gelir belki, beklenen misafir…
ne zaman kapıyı çalacağı belli değil Azrail Aleyhisselam’ın…
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.