You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
namaz ve vesfese
yatsı namazının ilk sunnetınde Allah'tan şüpheye düştüğümü sanıyorum şeytanın vesvesımı yoksa kendımdenmı dıye süphedeyım sımdı eger sorun bende ıse bu namazı ve bundan sonrakı namazları tekrar kılmalımıyım eger namazda Haşa Allah'tan şüphe dusen kısı yenıden namaz abdestı almalımıdır.Bırde bu namazı tekrar kılmaya kalktım bu seferde sankı Allah'tan şüphe ettıgımı tescıllemıs gıbı olacagım gıbı hıssedıyorum yanıtınızı beklıyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: namaz ve vesfese
s.a namazda okudugumuz duaların anlamlarını bilirseniz..faydasını görürsünüz..fatihanın anlamı hiç deilse..aklımız fazla bi yere gitmez..tabi aklınıza hiç te bişey gelmeyecek anlamına gelmez bu gelebilir..daha dikkatli olursunuz..peygamber efendimiz hz.muhammed (sav)hiç bir şey düşünmeden namaz kılana hırkamı verecegim demiş..namaz kılan ise 1 .rekatı tam kılıp 2.rekatta ise acaba hangisini verecek eskisini mi yenisini mi diye düşünmüş..seninde abdest alıpta tekrar namaz kılmana gerek yok..acaba namazı 3 rekatmı kıldım yada 4 rekatmı kıldım dersen şüpheye düşüp bunun için tekrar kılabilirsin..zaten ALLAH için ibadet ediyorsun..bu tarz içinden gelen soruları cevapsız bırak..onlara cevap verme..cevap verdigin gibi başka bi soru daha gelir arkasından..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-08-2013, Saat:06:05 AM, Düzenleyen: feyyaz BİRSÖZÜ.
Yeni Üye
RE: namaz ve vesfese
Kardes hic takma vesvese ari gibidir ugrasirsan gelir ugrasmazsan gider.
Senin kalbinin sozleri degil ,zatenn sen istemiyorsun. Seytandan geliyor . Seytanin derdi seni Allaha da yar etmemek, ona yar olmadinya.
Alimler bu konuda cok rahatlar. Seytan urur kervan yurur diyorlar.
Eger meskul olursan vesvese sende meleke olur yillarca uzerinden atamazsin, mesgul olmayacaksin.

Bu arada euzubesmeleyide dilinden dusurme.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.