You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

namaz müminin miracıdır

namaz müminin miracıdır

General
RE: namaz müminin miracıdır
Iki senedir anaokulu cocuklarina hitaben duzelenen
Bir etkinlik var
Gozumun nuru namaz.
Ben gecen sen fotograglarini cekmistim.
O zaman tanismistim.
Bu sene de yapacaklar nisan ayinda
2023 cocuk hedefliyorlargülücük cok manidar degil mi Big Grin

Gecen sene 1000 cocuk filan gelmiş sanirim.

Cocuklara namazi sevdirmek icin cok güzel bir etkinlik idi bence.
Mimar sinan caminde atasehirde.

Bu sene ikiz kardeslerimi goturmeyi dusunuyorum ben.
Ama herhalde babam beni ocak disi yapar o zaman.

Aklinizda bulunsun.
Yani istanbulda olup
Cocuklari olanlar.

Tabi yine hafiften konu disi yazdim ama.
Aklime gelmisken yazim dedim.
Oyle iste.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dedim:
Namaz nedir?
Dedi:

"Namaz Habibe açılmış bir kapı,akabinde hasret çiçeklerinin sulandığı bir kaç damla gözyaşı"

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hz. Ömer b. el-Hattâb şöyle anlatıyor: "Bir gün Allah'ın Resulü'nün yanında idik. Beyaz elbiseli, siyah saçlı bir adam çıkageldi. Üzerinde yolculuk izi yoktu, ama hiçbirimiz kendisini tanımıyorduk.

Hz. Peygamber'in önünde diz çöküp oturdu. Dizlerini onun dizlerine dayadı. Ellerini de Allah'ın Rasûlü'nün dizlerinin üzerine koyup sordu:

"- İslâm nedir? Bana anlat" Allah'ın Resulu cevap verdi: "-İslâm Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in, Allah'ın elçisi olduğuna inanman, namaz kılman, zekât vermen, Ramazan orucunu tutman, gücün yeterse Hacca gitmendir"

Bu sorulardan sonra iman ve ihsan hakkında sorular sordu ve cevaplar aldı. Bu sorulardan sonra kıyamet alâmetlerini de soran adam kalkıp gitti. Arkasından baktılar, hemen ortadan kaybolmuştu. O'nun kim olduğunu merak eden ashâb-ı kirama Allah Resulu şöyle buyurdu: "- O Cebrail idi, size dininizi öğretmek için geldi." (Buhâri, İman, 37; Müslim, İman, 13.)

Rasülullah Sallallahu Aleyhi Vesellem İslam'ın şartlarını sayarken ilk önce kelime-i şehadeti sonra namazı sayıyor. Buradan anlıyoruz ki namaz bu dinin direğidir. Namazsız bir Müslüman olamaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.