You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz miliyetçiliği...

Namaz miliyetçiliği...

Forumcu
Namaz miliyetçiliği...
Namaz miliyetçiliği...

İbadette milliyetçilik araplara mahsustur.çünkü onlar arap olmayan müslümanları her hususta kendilerinden aşağı görmüşlerdir.Corci zeydan’ın Zeki megamız tarafından türkçeye tercüme edilen medeniyet-i İslamiyye Tarihi’nin 1329 da yayınlanan 4.cildinin 109.sayfasında bu eski arap anlayışı şöyle izah edilir:
Araplar,arap olmayan müslümanları kendilerinden daha aşağı görürler,onlara “mevali” namını verirlerdi.
Arapçada bu “mevari” tabiri “köleler” manasına gelir.yani onların gözünde arap olmayan müslümanlar,arapların köleleridir!ırklar ve milletler arasında mutlak bir eşitlik esası kurmuş olan islamiyetle bağdaşmaya imkan olmayan bu tuhaf anlayış namazda bile kendisini göstermiştir.ayni cildin aynı sayfasında bu noktada şöyle izah edilir:
Araplar,arap olmayanların arkasında namaza durmaktan çekinirlerdi.arap olmayanların arkasında namaz kılarlarsa bu tenezzülü Allah’a karşı bir alçak gönüllülük sayarlardı.
Böyle bir kanaat gütmek,islamiyete karşı cephe almak demektir...

Seyyid KEMERKAYA
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Namaz miliyetçiliği...
ben buna katılmıyorum

bilakis arapların Türklere çok içten ve sevgiyle yaklaştıklarını biliyorum

bu neviden ırkçılık sadece yahudilere özgü birşey

çeşit çeşit hatalarımız var bireyselde de toplumsalda da

Allah hepimizin imanını güçlendirsin inşaallah...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
araplar peygamberin ölümünden sonra bazı cahiliye devri adetlerini devam ettirdiler.hatta peygamber döneminde bile.
peygamberimizin üstünlük takvadadır demesi buna açık bir delildir

yukarıda anlatılan " ismail hami danişmed'in tarihi hakikatlar" adlı eserinden alınarak ve hiç bir ekleme yapmayarak yazılmıştır.
elbette arapları severiz...
kardeşlerimizdir.ama her nekadar bugün bu hatayı yapmamış olsalar bile tarihte bunu yapmşlardır ve herne kadar inanmasak bile tarih bunu hep karşımıza koyacaktır.
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
tarihte kimler neler yapmıyor ki

kitaplarda neler hakikat diye anlatılmıyor ki

neyse tartışmalık bir durum yok

ben nifak tohumlarının hepsini reddediyorum hepsine nefretle bakıyorum hepsi bu...
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
biz her nekadar bunu inkar etsekte tarih bunu tozlu sayfalarına kaydetmiştir.arapları sen de bende affedebilir görmezden gelebiliriz ...
ama ya tarih?
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
tarihin her yazdığı doğru değildir hatta büyük bölümü yalandır bu bir

tarihin yazdığından devam eden din kardeşi düşmanlığına nifak tohumlarına

biz genç müslümanların artık prim vermemesi gerekir...

öyle veya böyle insanları soylarıyla yargılamaktan Allah a sığınmalıyız...
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-07-2008, Saat:02:15 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.
...DeRsAaDeT...
RE: Namaz miliyetçiliği...
namaz milliyetçiligi degilde genel olara arap milliyetçiligi emeviler döneminde güdülmüş diye biliyorum..hatta yıkılma sebepleri arasında milliyetçilikde vardı..ondan sonra gelen devletler mesela abbasiler gayet hosgörülü dvaranmişlar..yani genel bir tabir kullanılmamalı araplarin hepsi bu şekilde davranmıştır diyemeyiz..ablaminda degi gibi nifak tohumundan başka bir şey degil ayrica bir devlete yıkıma sürükleyen bir şey..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
"namaz milliyetçiligi degilde genel olara arap milliyetçiligi emeviler döneminde güdülmüş diye biliyorum..hatta yıkılma sebepleri arasında milliyetçilikde vardı..ondan sonra gelen devletler mesela abbasiler gayet hosgörülü dvaranmişlar..yani genel bir tabir kullanılmamalı araplarin hepsi bu şekilde davranmıştır diyemeyiz..ablaminda degi gibi nifak tohumundan başka bir şey degil ayrica bir devlete yıkıma sürükleyen bir şey.. "

bu anlatığınız hadise kesinlikle doğrudur.emeviler kendilerini üstün görmüşler ve yıkılmışlardır.
--------------------------------------------------------------------------------
"tarihin her yazdığı doğru değildir hatta büyük bölümü yalandır bu bir

tarihin yazdığından devam eden din kardeşi düşmanlığına nifak tohumlarına

biz genç müslümanların artık prim vermemesi gerekir..."

bu olaya gelince bu anlatılanlar çok üzgünüm ama yaşanmıştır. bunu inkar edersek şerif Hüseyin'in 1.dünya savaşında Osmanlıyı arkadan vurduğunu da inkar etmeliyiz ki bu tarihi kabul etmemek olur. biz bu yüzden Arabistan'ı Filistin'i ırak'ı kaybetmedik mi?inglizlerle işbirliği yaptıkları için 450 yıl hüküm sürdüğümüz coğrafyadan ayrılmadık mı?
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
Bütün bu araplar haindir hikayelerine kim inanırsa

bilsin ki büyük bir oyuna geliyor...
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
o zaman biz Arabistan'ı Filistin'i Irakı' neden kaybettik azizim bunu açıklarmısın?
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.