You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Namaz Kılmak
Öncelikle Selamün Aleyküm. Ben Ankarada 10. Sınıf öğrencisiyim.
Yurtta kalıyorum ve namaza başlamak istiyorum. Namazın geniş kurallarını hangi duaları ezberlememi felan söyleyebilirseniz çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Namaz Kılmak
Gayretını takdır edıyorum , bu aralar genclerımız namaza baslıyolar cok guzel burda da sorular soruyolar .. Sewınırıyoruz bızlerde , elımızden geldıgınce yardım etmeye calısıyoruz , sımdı oncelıkle .. Bı sorum olucak daha sonra sorularının cewaplarına gelelım , hıc bu konuda arastırma yaptın mı ? Yoksa dırek buraya mı geldın ?
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Aslında biraz bilgim var hiç namaz kılmıyor değildim. Cuma namazları olsun teravih namazları felan kılıyordum
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ve aleykum selam kardeşim, ne güzel! namaza başlamak istiyorsun, Allah muvaffakiyet versin. gülücük
Bir ilmihal kitabı okumalısın öncelikle.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-12-2014, Saat:01:54 PM, Düzenleyen: Zehan.
General
Kılıyordum ?
Sanırım bı donem kılıp bıraktın heralde.?
Kılıyorsan nerde ne okunacagını fılan bılıyorsun demektır oyle mı ?
Ya Söylersem Kim Anlar ?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bildiklerinle başla bizlerde sana yazalım yardım edelim ayrıca resimlerle namaz anlatımı var konularda ona girip bilgileriniz tazeleyebilirsin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-12-2014, Saat:02:40 PM, Düzenleyen: duadaş.
Yeni Üye
Bi kaç kez denemiştim zaten namaz kılmayı ama okulumdan dolayı felan kılamıyordum. Zaten büyük ihtimalle öğleyi kaza edicem
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sıtemızde Namaz bolumu war orayı bıraz ıncele ıstersen , yıne aklına takılan olursa sorarsın burdan ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sitemizden de araştırabilirsin..ve bir namaz hocası edinmelisin...en güzeli bilen birine git ..mesela en yakın camindeki kişilerden yardım istediğin zaman asla geri çevrilmezsin biiznillah gülücük

ALLAH muhaffak etsin
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Namazı Nasıl Kılacağım?

Sabah namazının sünneti şöyle kılınır:
1-Kıbleye dönülür ve ayaklar dört parmak arası açılır. Ellerin baş parmakları kulak yumuşaklarına değdirilir, avuç içleri kıbleye bakar. Niyet ettim Allah rızası için bu günün Sabah namazının sünnetini kılmaya denir ve sonrasında Allahu Ekber denir. Namaza başlamış olursun. Bu sırada kıbleye dönük olman lazım.

2-Gözler secde edilecek yere bakar. Sübhaneke okunur. Eüzü besmeleden sonra Fatiha ve besmele çekmeden bir zammı sure okunur.

3-Zammı sureden sonra Allahu Ekber diyerek rükua eğilinir. Ellerle diz kapakları kaplanır, bel düz tutulur ve gözler ayaklara bakar, el parmaklarının arası açıktır. Üç defa sübhane Rabbiyel azim denir.

4-Semi Allahu ve limen hamideh diyerek doğrulunur. Doğrulurken pantolonu çekmemeli ve gözler secde yerinden ayrılmamalıdır. Tam dik olunmalıdır. Sonra Rabbena lekel hamd denir.

5-Ayakta biraz durup, Allahu Ekber diyerek secdeye gidilir. Secdede üç defa Sübhane Rabbiyel-Ala denir.

6-Sonra Allahu Ekber diyerek sol ayak yere yayılır, sağ ayağın parmakları kıble istikametine dönük olur. Bu şekilde oturulur. Avuçlar dizin üzerine konur ve parmaklar kendi haline bırakılır.

7-Allahu Ekber denir ve tekrar secdeye varılır.

8-Secdede üç defa Sübhane Rabbiyel-ala dedikten sonra tekrar doğrulunur ayakta durulur.

9-Ayaktayken yine fatiha ve bir zammı sure okunur, Allahu Ekber diye rükua eğilinir.

10-İkinci rekat da birinci rekatta tarif edildiği gibi tamamlanır. Yalnız ikinci secdede Allahu Ekber denildikten sonra ayağa kalkmayıp uyluklar üzerine üstte tarif edildiği gibi oturulur. Ettehıyyatü, Allahümme Salli, Allahümme barik ve Rabbena duaları okunur. Sonra önce sağa sonra da sola selam verilir. Esselamu aleyke ve rahmetullah diyerek iki tarafımıza dönüp selam verilir ve namaz biter. En son Allahümme entesselamü ve minkesselam tebarekte ya zel celali vel ikram. denir.

Sonra hiç konuşmadan, hiçbir şey okumadan sabah namazının farzı kılınır. Sabah namazının farzı da sünneti gibi aynıdır.

Namazdan sonra 3 kere Estağfirullah okunur, sonra Ayet-el Kürsi, 33er defa Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahu Ekber ve bir kez (La ilahe illallahü vahdehü la şerikeleh lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir.) okunur. Daha sonra dualar edilir.

Dört rekatlı sünnetlerin ikinci rekatından sonra sadece tahiyyat duası (ettehüyati) duası okunur. [Sonra üçüncü ve dördüncü rekatları da aynı şekilde ilk iki rekatı nasıl kıldıysa öyle kılar.] Üçüncü ve dördüncü rekatlarda da Fatiha ve zammı sure okunarak rüku ve secdeleri yapıp oturulur. Etteyühatü, Allahümme salli, barik ve Rabbena dualarını okuyup sağa sola selam verilir ve namaz tamamlanır.

Dört rekatlı farzlarda da aynı şekildedir. İlk iki rekatta fatiha ve zammı sure okunur tahiyyat duası okunur. Ama sünnetten farkı son iki rekatta fatihadan sonra zammı sure okunmaz. Dört rekatı da tamamladıktan sonra Etteyühati, Allahümme Salli barik ve Rabbena duaları okunur ve namaz tamamlanır.

Akşamın farzı da böyledir. Yani üçüncü rekatta zammı sure okunmaz.

Vitrin üç rekatında da Fatihadan sonra zammı sure okunur. Lakin üçüncü rekatta fatiha ve zammı sureyi okuduktan sonra eller tekbir almaya kaldırılır ve kunut duası okunur.

İkindi ve yatsı namazının sünnetlerinde bir farklılık vardır. O namazlarda ikinci rekattan sonra etteyühati ve allahümme salli bairk okunur ama Rabbena okunmaz. Sonra üçüncü rekatta da sübhanekeyle başlanır.

Kadınlar bu işleri yaparken daha değişik yapar. Tekbir alırken omuzları hizasına kaldırır, elleri göğüslerde bağlar, rükuda da tam eğilmez.

Namazların rekatları:

Sabah namazı: İki rekat sünnet iki rekat farz
Öğle namazı: Dört rekat sünnet dört rekat farz iki rekat son sünnet
İkindi namazı: Dört rekat sünnet dört rekat farz
Akşam namazı: Üç rekat farz iki rekat son sünnet
Yatsı namazı: Dört rekat sünnet Dört rekat farz iki rekat son sünnet üç rekat vacib olan vitir namazı.

Umarım iyi anlatabilmişimdir. Anlamadıysan internette bazı sitelerden de bakabilirsin. Namazda bunları bilsen yeter ama gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.