You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nakşibendiler şükran günü kilisede ezan okudu!

Nakşibendiler şükran günü kilisede ezan okudu!

Forumcu
RE: Nakşibendiler şükran günü kilisede ezan okudu!
Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ulu’l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin.20 Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir(nisa 59)

BEN SANA ALLAH RIZASI İÇİN HAKKI TAVSİYE ETTİM .
VE BİR MÜSLÜMANIN YAPMASI GEREKENİ YAPTIM SEN BANA CAHİL ANRŞİST VE SAPKIN LIK LA ZANDA BULUNDUN VE BUNU HOCAM DEDİĞİN BİRİNİN SÖZÜYLE YAPTIN .
VE BUNLARI YAPARKEN NE ALLAHA NE DE RESULÜNE ARZETTİN OLAYI ..
SANA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM .
İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tâğut (bâtıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır. (Nisâ: 76)

(üm)metin sana muhtaç ya Rasulullah...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
bir insan düşünün siyah renkte bir gözlük takmış gözüne.insanlar dişarısı nasıl dediğinde o da doğal olarak siyah bir hava vardır der.ama saat sabahın 12 sidir.ve hava hiçte onun dediği gibi siyahta değildir.onun hava siyah demesi havanın gerçekten siyah olduğu ispat etmez.hava aydınlık olduğu halde o nun siyah demesinin sebebi gözündeki siyah gözlükleridir.
onun gözünde unuttuğu gözlükleri gözünden çıkarmadıkça onu havanın açık olduğuna asla inandıramazsınız....
velhasıl tarikatları yok ve yalan sayanlarda onlar gibidir...ama bu gibi düşüncede olan insanlarla gerçeği konuşmak daha zordur...
SEBEBİMİ;ÇÜNKÜ ONLARIN GÖZLERİNDEKİ SİYAH GÖZLÜK GÖRÜNMEYEN CİNSTENDİR...hani ayette ''onların gözleri var görmez,kulakları var işitmez'' diyor ya RABBİMİZ O MANADA BİR GÖZLÜKTÜR O KARDEŞLERİMİZİN GÖZLÜKLERİ....
RABBİM O KARDEŞLERİMİZİN HAKKI GÖRMELERİNE PERDE OLAN BU GÖZLÜKLERİ SEN ÇIKART EN KISA ZAMANDA...
Bu hususta Yüce Allah (CC) Hz.leri buyurur: “Ey insanlar! Sizden her bir Peygamber (AS) için, bir şeriat ve bir yol tayin ettik.” Ayet-i Kerimesi ile vacib olmuştur. Burada “minhac”, “Münevver bir yol” demektir. Hak Teala (CC) Hz.leri kıyamet gününde kullarına sual buyuracak diyecek ki: “Ey kulum! Benim böyle bir emrim var idi. Sen aradın mı?” “Aradım ama bulamadım.” deRSE VE YİNE Eğer o kimse derse ki: “Ya Rabbi! Buldum ama kalbim sevmedi, teslim olamadım. Cenab-ı Hakk (CC) Hz.leri buyurur ki: “O kuluma başka kullarım tabi olmamış mı idi?” Tevatüren onun mürşid olduğu malum değil miydi? Madem ki hakkında tevatür var idi, senin de şer’an kabulün lazım gelirdi diyecek ve o kul KENDİNİ HAKLI ÇIKARAMAYACAKTIR,ZATENDE HAKLIDA DEĞİLDİ...
Değerlikuddüs, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-02-2009, Saat:05:35 PM, Düzenleyen: kuddüs.
Profesör
gece gündüz demeden Allah'ı ve rasulünü anlatan insanları iyiliğe davet edip kötülükten alıkoyan bütün yaşantısı ümmetin felahı için mücadele veren gecesini gündüzüne katıp ümmet için çabalayan hocalarım hakkında ileri geri konuşarak (üstelik islam için koşarken hayatını kaybetmiş olan)onların hakkını nasıl vereceğini sen düşün önce

benim içim çok rahat onlar gibi yaşayamasamda en azından gönül bağıyla seviyorum herbirini

dilerim rabbimde senin kalbine böyle sevgiler nasip etsin

wesselam...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tâğut (bâtıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır. (Nisâ: 76)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
video açılmıyor

sana şunu diyim şeriat,tarikat yoldur varana
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-02-2009, Saat:09:58 AM, Düzenleyen: ebu_turab.
Kıdemli Üye
"Kim benim bir dostuma, evliyama düşmanlık yaparsa ben ona harp ilan ederim." (Buhari)

Allah-u Zülcelal herhangi bir kimseye harp ilan ederse, onun hali ne olacaktır? Tabi ki Allah (C.C) topla, tüfekle o kişiyle harp etmez. O kişiyi dünyada daima yanlış şeylerle, hatalarla, günahlarla meşgul edecek; sonunda da cehennem azabıyla ona azap verecektir.

Bundan daha büyük bir tehlike, fitne ve musibet yoktur. Onun için dikkatli olmamız, yanlışlığa düşmememiz lazımdır. Bunu çok iyi bilmeliyiz ki, bizden önceki selefin yolu sarsılmaz bir yoldur.

Çünkü; onların bir çoğu yatsı abdestiyle sabah namazını kılıyorlardı. Onların kalbi, ruhu ve beyni nurla süslenmişti.

Mü’min de biraz o kişi gibi şuurlu olmalıdır. Olabilir ki nefs ve şeytan bazı mümin kardeşlerimizle oynayabilir. Bir kaç ilim harfi okuyup; İmam-ı Azam'a , İmam-ı Şafii'ye, İmam Hanbel'e, İmam Malik'e nakşibendi tarıkatına ve efendimizin sünnetini hayatına geçiren saadatı ikramların ve büyük alimlerimize kadar dil uzatanlar da oluyor. Biz şuurlu olalım. Bu gibi şahısların lafı bizim yanımızda havaya uçsun, hiç kulak asmayalım onlara...
nakibendi tarıkatına dil uzatan ve onun gibi düşünenlere şu tavsiyem
Peygamber Efendimiz (S.A.V) ümmetinin yüzde doksandokuzunun yanlış yolda olduğunu söylemek, onları dalaletle itham etmek çok yanlıştır; akıl bunu kabul etmez. Onun için buna çok dikkat etmemiz ve şuurlu olmamız lazımdır. Böyle büyük zatlara dil uzatmak hakkında Allah-u Zülcelal hadis-i kudside şöyle buyurmuştur:

"Kim benim bir dostuma, evliyama düşmanlık yaparsa ben ona harp ilan ederim." (Buhari)
[Resim: allahmuhammedduais5.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
[/code]nakşibendi tarıkatınnın içinde hayatını peygamber efendimizin yaşantısını hayatına geçiren büyük evliyalar var talebelerine kuranı ve peygamberimizin hayatını yaşantılarına gecirmeleri için onlara tavsıye eden alimlerimiz var ve hayatlarını islam uğruna harcayan nakşibendi tarıkatının kurucularından nakşibendi hz leri var.abdulkadir geylani hz ve kurucuların dan imamı rabbani hz ları var siz bunları iftira da bulunuyorsunuz bu kadar suursuzsunuz.Allah doslarını hiçe sayıyorsunuz oysaki efendimiz buyuruyor alimler peygamberlerin varisleridir .buyuruyor bu hadisleri hiçe sayıyorsunuz ..KURAN SÜNNET DİYORSUNUZ KURRAN VE SÜNNETE UYANLARI VE HAYATINA GECİRENLERİ KARALIYORSUNUZ BU NE BİÇİM İNAÇ NAKŞİBENDİ TARIKATINA DİL UZATMAKLA BU İSLAMA HİZMET ETMİŞ .NAKŞİBENDİ BÜYÜKLERİNE BÜYÜK İFTİRA EDİYORSUNUZ...
"Allah-u Zülcelal'in bazı kulları vardır. Onlar ne peygamberdir ne de şehittirler. Fakat peygamberler ve şehitler onlara verilen makam dolayısıyla gıpta edip imrenirler."

Ashab-ı kiram: "Ya Rasulallah! Onlar kimdir?" diye sordular. Hz. Peygamber (SAV) şöyle buyurdu ki:

"Onlar (aralarında) neseb ve akrabalık olmadığı, mal alış-verişi olmadığı halde birbirlerini Allah için sevenlerdir. Onların yüzü nurdur, nur üzerindedirler. İnsanların korktukları günde onlara korku yoktur. İnsanların hüzünlü oldukları günde onlar mahzun da olmazlar." (Ebu Davud; Büyü:78)

Daha sonra şu ayet-i kerimeyi okudu:

"Dikkat edin! Allah'ın veli kulları için korku yoktur. Onlar mahzun da olmazlar." (Yunus; 62)

SİZE TAVSIYEM KURANI VE EFENDİMİZİN HAYATINI REHBER EDİNEN NAKŞİBENDİ TARİKATINA DİL UZATMAYIN SİZİN YOLUNUZ SİZE BİZİM YOLUMUZDA BİZE BİLMEDEN İFTİRA ETMEYİN İFTİRA BÜYÜK GÜNAHTIR BUNU DA İSTERSENİZ HADİSLERLE ACIKLAYAYIM ......
[Resim: allahmuhammedduais5.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-02-2009, Saat:07:06 PM, Düzenleyen: vuslat yolcusu.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.