You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Nahl 77
Selamün aleyküm din kardeşlerim ve bu dine merak salmış Allah ımın kulları.
Ben alaylı bir bilim meraklısıyım. Adım Ümit. Kur an meali okumak en sevdiğim şeylerin başında geliyor. Yaşım 45 ve bu güne kadar okumadığım meal kalmadı sayılır Allah ın izni ile. Şükürler olsun ki Yüce Allah ım bana böyle bir merak vermiş. Meal okurken okuduğum ayetleri bilim ile ilişkilendirmeyi ayette ne denilmeknistendiğini saatlerce, günlerce bazen aylarca düşünüyorum bazen anlamak yılları bile bulabiliyor. Bu benim en büyük zevkim. Yine bu ayetlerden birini düşünürken bir foruma üye olup orada da paylaşma isteği uyandı. İslami forumlar yazdığımda ilk karşıma çıkan bu siteye biraz incelemeden ve kuralları da okuduktan sonra yine içimde uyanan, bu forumun doğru bir yer olduğu hissi ve artık bildiklerimi paylaşmak ve bilgi açlığı ile kayıt oldum. Tekrardan Allah ın selamı üzerinize olsun. 
Kısa bir kendimi tanıtma aşamasından sonra merak ettiğim ayet meali ne döneyim...
 Nahl Suresinin 77. Ayeti;
Kıyametin bir göz kırpma zamanı kadar hatta bundan daha az bir zamanda olup biteceği yazıyor.
Sizce bu durum nasıl bir şey olursa bu kadar kısa sürer?
Dünya ya meteor çarpsa bu kadar kısa olacağını zannetmiyorum. 
Allah her şeyi en iyi bilendir. Ama Allah'ın affına da sığınarak bu konuda düşüncelerinizi almak isterim. 
Saygı ve sevgilerimle...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-02-2022, Saat:11:48 PM, Düzenleyen: El Alim.
Yönetici
RE: Nahl 77
Aleykümselam.
Sadece meal ile yetinmeyip tefsir de okumanızı tavsiye ederim.
Tefsir okuduktan sonra zaten ayetin anlamı ile ilgili soru işaretlerinizin kaybolacağını düşünüyorum.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Meal ile Tefsir arasındaki fark meal kısaca açıklar, tefsir uzunca ve artı olarak konu ile ilgili varsa hadis ve rivayetleri, fıkhi durumları vesaire açıklar. Ki ayetleri anlamak için bunlar çok önemli ve vazgeçilmez bilgilerdir. Mealde bunu bulamazsınız. Tabi her tefsirin kendine özgü bir açıklama tarzı vardır.
Eğer gerçekten dar kalıptan çıkmak istiyorsanız meal yerine tefsir okumanız daha faydalı olur. Arapça elbette çok önemli öğrenmeniz çok faydalı olur ancak çeşitli tefsirlere bakarak ayeti anlamaya çalışmak farklı farklı alimlere danışmak gibidir. Bu sebeple ufkunuz açılır ve daha iyi anlama şansı elde edersiniz.
Böyle hayırlı işler yapmanız çok güzel. Allah yardımcınız olsun.
Selametle.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Wa alaikum salam Ümit. Thank you for sharing your reflections! Regarding Nahl 77, many scholars interpret “the blink of an eye, or even less” as emphasizing Allah’s absolute power—how He can bring about the Hour instantly, beyond what human understanding of time or cause-effect allows. It’s not necessarily a physical process like a meteor, but a command from Allah that transcends the laws of nature as we know them. Truly, only Allah knows best, and reflecting on these verses enriches our faith and appreciation of His might. Peace and blessings!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.