Zafer,sırf kendi dediğini kanıtlamak adına kaç saat araştırma yaptın acaba cidden merak ettim?
Dediğin video 2007 yılına ait.Mustafa İslamoğlu gelenekselci değil.Yani temel kitapları okur ve Kuran-sünnet ışığında delile dayanarak daha sonra kendi çıkarımını söyler.
Aağıdaki videoya bak bakalım ilk iki ayetin muhatabı olarak İslamoğlu kimi söylüyor?
Aynı şekilde bak bakalım İslamoğlu diğer başka bir videoda ilk iki ayetin muhatabını kim olarak söylüyor.
Yani buradan anlıyoruz ki Mustafa İslamoğlu 2007 yılına kadar ilk iki ayetin muhatabını peygamberimiz olduğunu,eski alimleri taklit ederek söylemiştir.
Daha sonra Kuran'ı dikkatle inceleyince aynı ifadenin başka bir Surede geçtiğini ve o ayetin de Velid bin Muğire hakkında indiğini görmüştür.Daha sonra ilk iki ayetle üçüncü ve dördünce ayet arasında zamir farklılığını görmüştür.Böyle olunca eski görüşünden dönmüştür.Bunda şaşılacak bir şey yok.İmam Şafi Mısıra gidince birçok fetvasını değiştirdi.Ha şimdi siz dersiniz ki İmam Şafi ile Mustafa İslamoğlu aynı mı?İlim-takva olarak aynı değildir.Bunu kendisi de iddia etmez zaten,merak etmeyin

Bu örnekteki maksatım görüşlerin durağan değil,dinamik olduğudur.
İlk videoyu izlediğinde bu bizim görüşüm der ve kendince delilini de aktararak açıklar.Mustafa İslamoğlu hiçbir zaman benim görüşüm doğrudur,benim görüşüm dindir demedi.Demezde zaten.Çoğu videosunda yorumunu yaptıktan sonra hata etme ihtimalim tabiki var diye belirtir.Buna şahit oldum ben çok kez.
Yani başka hocalar gibi benim görüşüm dindir diyerek dayatma yapmaz.Herkes delilini aktarsın isteyen istediğine uysun der.
Sonuç olarak tefsir yorum değil midir.Mustafa İslamoğlu iki sebebe binaen ilk iki ayetin muhatabının peygamberimizin olmadığını söylüyor?Söyleyemez mi?Hoca kafasından mı atıyor öyle olmadığını?Yok.Ee o zaman sorun ne benim güzel kardeşim?Daha ne diye kendi dediğini kanıtlamaya çalışıp,hocaya iftiranı sürdürüyorsun!!!
Zamanımı iki sayfa kitap karıştırarak geçireceğime hocayı doğru anlamanız,hocaya iftira atmamanız için harcıyorum.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!