You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlığa adım atmak istiyorum

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Bu foruma niçin geldiğimi ve kısaca kendimi tanıtmak istiyorum. Kendimi bildim bileli ateistim özgür bir yaşantım oldu. Dilediğim herşeye kolayca ulaşabiliyordum. Özgürdüm dinle ya da bir yaratıcının varlığıyla hiç meşgul olmadım. Dilediğim gibi herşeyi yaptım. Kendimize yapılan birşey niye haram olsun ya da günah olsun önceden çok saçma geliyordu. Çıkış noktam da burası oldu. Yaşadığım hayat tarzı bana mutluluk getirmedi. Özgürlük diye bahsettiğim şey sadece bir köle olarak kullandı beni. Kısa sürelerle eğlendirdi ama bir huzur ya da mutluluk getirmedi. Haram edilenlerinde bizi sahte bir mutluluğa ittiğini gördüm.

Çok yanlış yola girdim ama zararım hep kendimeydi. Bu yaşantımdan yaklaşık bir yıldır koptum ne içki içtim ne de gece hayatına girdim. Bir dinginlik hissettim kendimde ya da kopuş diyelim yaşadıklarımın ne kadar sahte olduğunu anladım. Bu bir yıl içerisinde de ateist düşüncemi sorguladım. Eskisi kadar güçlü bağlarımın olmadığını farkettim ve bir kopuş yaşadım. Sonrasında da bir ara dini bir radyoya dek geldim dinlemeye başladım. Hoşuma gittikçe daha çok dinledim. Benim aradığım yolu gösterdi. Bu son üç ayımda da ateist düşüncemden koptum diyebilirim. Okudukça aslında olmam gereken yaşam tarzının İslamiyet olduğunu öğrendim. Son üç haftadır da facebook ya da twitter gibi adreslerimi kapattım bir ateist düşünce propagandasına girmemek için ayrıca bu arkadaş çevremden de biraz ayrılmam için. Şu an kendimi o kadar hissediyorum ki İslam'a karşı anlatamam sizlere.

Hiç İslam'a yakın bir çevrem olmadığı için sizlerden birşeyler öğrenmek gerektiğinde de soru sormak istiyorum. İnşallah hor görmezsiniz beni. Bundan 4 yıl önce deselerdi bana sen islamiforuma kayıt olup bunları yazacaksın gülerdim kendime ama iyiki de buralardayım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Müslümanlığa adım atmak istiyorum
Hoş geldin kardeşim.... Önceki yaşantınızın beyhude olduğunun farkına varmanız çok güzel...Kımse dört dörtlük değildir..kimse günahsız değildir..kımse kusursuz değildir..Önemlı olan doğrunun ne olduğunu bilebilmek ve bu doğrultudaa hareket etmektir....bizler insanoğlu olarak dinimizin emrettiği şeklide yaşamakk ve kitabımızın bizlere doğru yolu göstermek adına ındırılmış olmasının bılıncınde olup en güzel şekilde ALLAH a kulluk etmektir vazifemizz...İnşallah siz ve bizler iyi bir müslüman olma yolunda en güzel şekilde hayatımızı En sevgiliye kavuşanaa kadar hayırlı bir şekılde sürdürürüzz.... Huzur islamdadır...tekrar hoş geldınız...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-02-2014, Saat:09:30 PM, Düzenleyen: Nun.
General
islami çevrelerde büyüyenlerin halini hatta islamla yatıp kalkanları gördükçe

aslında önemli olanın nasıl ve nerde doğmak olmaıdğını görüyoruz

nerde nasıl doğduğumuz hep vesile

yoksa Allah ,insanlara doğduğu yer veya doğduğu aile vesilesiyle cennete veya cehennme girmek hususunda hiçbir ayrcalık veya hiçbir zorluk çıkartmış değildir

herşey insanda bitiyor yüreğinde vicdanında....

aklıyla kalbiyle hissettiği hata kabul ettiği gerçekleri nefsine benliğine kabul ettirme savaşıdır aslında din

yüreği, nefsine egosuna iyi yaşama arzusunu galip gelemeyen insanlar maalesef dini reddetmeye yada dini kendine göre yorumlama yoluna gidiyor

ama kalbi ,insanlığı, karekteri islama uygun olan insanlar ister çevre isterse de aile engeli olsun elbet doğru yola eriştiriliyor

Ne hor görmesi kardeşim

hepimize Allah nasip etti bu imanı bu güzellikleri

HUCURAT:11 Ey iman edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır! Kim de tövbe etmezse, işte onlar zâlimlerin ta kendileridir. ﴾11﴿

.

.

.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-02-2014, Saat:10:00 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
General
kardeşim Allah yardimcin olsun. dinini Allah a has kıl, insanları Rabb lestirmeden kuran ve sahih sunneti öğrenerek hayatını doğru duzene koy inşallah.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Teşekkür ederim kardeşlerim. Yolumun uzun olduğunu biliyorum destekleriniz için çok teşekkür ederim. Beni yalnız hissettirmediğiniz için.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
düşünce vs şeylerle ilgili diyeceğim de, islamın dünya görüşü siyasal görüşü hakkında okumalar yapmanı tavsiye ediyorum. dilersen bu konu hakkında bazı eserleri tavsiye edeyim ya da sıkıntı olmazsa özelden konuşalım.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
olur @karadamlalar ben size mesaj gönderecektim de mesaj butonunu bulamadım kusura bakmayın gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
+rep ten yazılabiliyor hocam gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
rep puanına bak kardeş

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.