You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanların gayrimüslimlere karşı davranış ve tutumlarını konu edinen ayetler

Yeni Üye
Merhaba arkdaşlar ben lise 4 öğrencisiyim ve din kültürü ahlak bilgisi dersinden proje aldım.
Proje ödevimi ne kdar araştırdıysam bulamadım.Başlıkta da belirttiğim gibi Müslümanların gayrimüslimlere
karşı davranış ve tutumlarını konu edinen ayetleri yazarmısınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Müslümanların gayrimüslimlere karşı davranış ve tutumlarını konu edinen ayetler
s.a. kardeşim aslında kitap ehli ile ilişkiler hk.çok ayet var.yanlış hatırlamıyorsam yahudiler için 710 tane ayet gönderilmiş,bunları bulup incelemeni tavsiye ederim
ancak;kitap ehli ile fazla olumlu olmayan onların olumsuzluklarına karşı müslümanlarında olumsuz olmalarını söyleyen birkaç ayet--- maide 5/44. 59.77 hadit 57/29 haşr 59/11
olumlu yaklaşım için maide 5/5 te
sadece ayet numalarını verdim hiç değilse bu ayetleri okuyup öğrenmen için
okul ve sosyal hayatında başarılar dilerim...sevgiyle..
Bu Kur’an;
kendisiyle uyarılsınlar,
Allah’ın ancak tek ilâh olduğunu bilsinler
ve akıl sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye
insanlara bir bildiridir.
İbrahim 14/52.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Müslümanların gayrimüslimlere karşı davranış ve tutumlarını konu edinen ayetler
bu sitenin dışında 2 siteye daha yazdım ama cevap vermediler bu siteye teşekkür ederim özen gösterdiğiniz için
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.