You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlara 3 soru

Müslümanlara 3 soru

Acemi Üye
RE: Müslümanlara 3 soru
Alıntı:Tekrar ediyorum sevgili kardeşim...ben o örnekleri ilk Kuran'da geçiyor diye vermedim...sadece bak bunlardan bir kaçı Kuran-ı Kerim'in geldiği zamandan sonra bulunmuş...Kuran'da Allah'ın kelamı...bak orada önce yazıyordu...sonrada bilimsel olarak bulundu ispat edildi...o zaman Allah'ın varlığı ispat edilmiş...sözleri doğru olmuş...gözlemlenmiş diyorum...

Kardeşim en eski Kuran metinleri diye bir şey yok...Kuran vahiy olarak gelmeye başladığından itibaren ezbere alınmış sahabeler ile...hafızlar ezberlemiş...Hz. Ebubekir zamanında kitap haline getirilmiş...Hz. Osman efendimiz zamanında ise çoğaltılmış...tabiki binlerce hafız tarafından aslına sadık kalınarak...ayrıca deriler vs şeylere yazılı kısımlarda birleştirilerek...bu şekilde olmasının sebebi savaşlarda hafız sahabelerin vefatı nedeniyle korunması amaçlı yazılmıştır...

Ayrıca hadis kaynaklarına bakacak olursak...sahih belli başlı hadis kaynakları var...bunlar Buhari...Tirmizi...Müslim...tabi başka kaynaklarda var...peygamber efendimiz 632 yıllında vefat etmiştir...bu hadis kaynaklarından ise Buhari yi yazan alim... Muhammed el Buhari...(810-869 yada 870) yılları arasında yaşamıştır...ayrıca Buhai hazretleri...belli bir süre sonrası hayatını mekke de geçirmiştir...efendimizin vefatı ile onun oraya gelişi arasında yaklaşık 200yıl vardır...Yani sahabe efendilerimiz göremese de İmam-Buhari Tabi-in(peygamberimizi göremesede sahabe efendilerimizi gören kişiler) döneminden insanları görmüştür...Yani efendimizden bir sonraki dönemde olan...Tabiin den insanları görmüş...onlardan dinlemiştir...

Ayrıca hadis rivayet etmek öyle kolay iş değildir...raviler(hadis rivayetçisi) belirlenir...o hadisi bilenlere sorulur...bilenlerin söylediği raviler belirlenir...Yani çok sıkı bir denetimden geçirilip rivayet edilmiştir...zaten en fazla hadis rivayet edenlerin başında Hz. Aişe annemiz gelmektedir ki...o efendimizin zevcesidir...bizzat onunla yaşamıştır...direk temas kurmuştur...

Sizin iddianız, başka iddia sahipleri de var benim bu konuda malumatım yok hiçbir şey öne sürecek donanımım da yok. Ama arada 200 yıl varken nasıl görecek onu anlamadım. Birçok kişi dinin kendisi mezhepleri ve hadisleri yasaklamıştır diyor, bilmiyorum yani bu konuda benim hiçbir iddiam yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:Karakter olarak muhteşem biri olabilirsin.. Hatta her açıdan 4 4'lük bile olabilirsin. Ama Allah(c.c.)'na her noktada iman etmemişsen o zaman 5 kuruş etmezsin.

Öyle bir iddiam yok, muhteşem karakter ne demek onu da bilmiyorum karakter denen şey benim gözümde psikoloji ilmine göre açımlanır da neyse...

Doğrudur inanca göre 5 par'etmem. Bana sorarsanız kimsenin imanına dinine ırkını tipine bakmam, iyinin peşinde koşana canım kurban.

Felsefemdir kitab-ı imanım,
Taparım kendi ruhumun sesine,
Secde eyler hakikatim her an,
Kalbimin ateş-i mukaddesine. (Neyzen Tevfik)

Video hakkaten uzunmuş vallahi izleyipte sorular için "DOĞRUDAN" cevap niteliğinde bir şey bulup buraya yazan olursa müteşekkir olurum yoksa izleyemeyeceğim kusuruma bakmayın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.