Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Müslümanlara 3 soru
Müslümanlara 3 soru
(İsrailoğullarını denizi yararak geçirdik, Firavun ve askerleri zulmetmek ve saldırmak üzere onları [yarılan denizde] takip etti. Firavun denizde boğulurken, “İsrailoğullarının inandığından başka ilah olmadığına iman ettim, ben de Müslüman oldum” dedi. Ona “Şimdi mi inandın, daha önce isyan eden bir bozguncu idin” dendi. [Denizde boğulan Firavuna Allahü teâlâ buyurdu ki:] Senden sonrakilere bir ibret teşkil etmesi için, bugün senin [denizdeki] cesedini [çürütmeden] çıkarıp [sahile] atacağız. Buna rağmen insanların çoğu âyetlerimizden gafildir.) [Yunus 90,92]
Ziyaret edebilirsin akademik bir çalışma buda Londra’daki British Museum’da teşhir edilmektedir.
Alıntı:Ama şu fark var...Kuran-ı Kerim'in vahiy yoluyla geldiği kişi yani peygamberimiz ümmi...yetişme şartları belli...biz tabi ki efendimizi baz alacaz ona gelmiş Kuran-ı Kerim vahiy yoluyla...yoksa genel anlamda şiirde edebiyatta üstün olmaları önemli değil ki...Kuran-ı Kerim kime geldi efendimize geldi...o çıktı ilan etti peygamberliğini...haliyle onun sözü mü yoksa mantığı ile mi buldu bunu nasıl değerlendireceğiz...efendimizin bulunduğu ortam...aile durumu...okuma yazma bilip bilmemesi...biz bakıyoruz ki kaynaklara okuma yazma bilmiyor...eee peki Kuran-ı Kerim gelecekten de haber veriyor...gelecekten haber verip gerçekleşmiş olaylar var...o zaman bu ilahi kaynaklı bir kitap sonucuna varıyoruz haliyle...bu çıkarım zor değil ki...
Bakın ben sizin iddianızı kabul ya da red edmem çünkü donanımlı değilim. peygamber okuma biliyordu ya da bilmiyordu, bilmiyorum yani bugün daha peygamberlerin yaşayıp yaşamadığı tartışılıyor, en eski kuran metinleri kaçıncı yüzyıldan kalma, döneminde başka kaynaklarda adı geçiyor mu vs vs... Ben bunların hiçbirinde uzman değilim, bunlardan da bahs açmadım, konunun bir ateist-müslüman tartışmasına dönüşmesinde de bilhassa kaçınıyorum. Siz öyle kabul ediyorsunuz muhakkak kaynaklarınızda vardır, hadis kitaplarının en erkeni şu yüzyılda yazıldı hiçbiri doğru olamaz diyen müslümanlar bile var. Ben kimin doğru olduğuna karar verecek otorite de değilim, bunları sormadım bile. Kur'an da var mıdır yok mudur hakkında tek bir söz bile etmedim ama dünyanın yuvarlak olduğunun ilk kuranda geçtiği yanlış bir iddia. Ya da petrolün ilk günümüzde kullanıldığı, eski insanların denizlerin birbirine karışmadığını bilmediği... Yanlış yani benim iddiam değil bunlar.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi