You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlar bilim de neden geri kaldı?

Müslümanlar bilim de neden geri kaldı?

Forumcu
RE: Müslümanlar bilim de neden geri kaldı?
Arkadaşlar biraz okudum ama konu ordan oraya gitmiş kısaca Din adına yorum yapmak haddi aşmaktır din nakildir yorum yapacak kadar ilimli bir insan var ise o kişinin ilminin kaynağını sorarım aklı ise mantığı ise din akıldan üretilen değil vahiyle nakledilendir hatırlatırım bununla beraber Allahu tealanın kudretinin delillerini görmek heran mümkün fakat bence diye başlıyan hiç bir cümle islamın ta kendisi denilemez çoğuda cahil insanların şeytanın onları kandırıp aklının övülmesi için ortaya attığı enaniyete bağlı ukalalık çok bilmişlik taslamak maksatlı saçmalamalardan ibaret.
Peyganberleri dileseydi Allahu teala meleklerden seçerdi ama insana örneklik olması için insanlardan seçmiştir Peygamberlerin insani özellikler göstermediğinin iddia edilmesi onların yüceltilmesi maksadıyladır genellikle yani onlara kondurulamaz bir türlü insan acziyetleri ama insani özelliklerini kabul etmes isek onları ilahlaştırmaya başlarız ve bir noktadan sonra onlar bizim indimizde ilah olurlar geçmiş kavimlerdeki gibi lütfen yunan mitolojisindeki yarı tanrı peygamber kavramı icat etmeyin!
Ve artık bize dayatılan siyasi ideolojilerin safsataları ile avunmayın gerçeği görün osmanlı piripak hatasız değildi ama ehli imanı ehli küfürün gözterdiği yolun daha doğru olduğunu iddia etmenin saçmalığını farkedin osmanlı öyle bir millet idiki 100 senedir türkiye cumhuriyetinde osmanlıya dönülme korkusuyla müslümanlara yapılmadık zulüm asimilasyon kalmadı tarih bu kara sayfaları kaydetti dişn bu ülkede bazen tamamen bazen kısmen yasaklandı hali hazırda dahi din kısmen uygulanıyor camiye hapsediliyor toplum islamdan bi haber hayat sürüyor kimse devlet tarafından dine uymaya davet edilemiyor..
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-01-2019, Saat:07:49 AM, Düzenleyen: Abdulhamithan.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-01-2019, Saat:10:05 AM, Düzenleyen: alpi.
Süper Moderatör
18-Kehf 110- De ki: "Ben de sizin gibi ancak bir beşerim. Ne var ki, bana ilâhınızın ancak bir ilâh olduğu vahyolunuyor. Onun için her kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse iyi amel işlesin ve Rabbine yaptığı ibadete hiç kimseyi ortak etmesin."

25-Furkan 20- (Resulüm!) Biz senden evvel de peygamberleri başka türlü göndermedik. Şüphesiz onlar hem yemek yiyorlar, hem çarşılarda geziyorlardı (sokaklarda yürüyorlardı). Sizin bir kısmınızı bir diğerine fitne (imtihan sebebi) kılmışızdır ki, bakalım sabredecek misiniz? Zira Rabbin her şeyi hakkıyla görmektedir.

11-Hud 12- (Ey Resulüm!) Şimdi belki sen, "Ona bir hazine indirilse, ya da beraberinde bir melek gezip dolaşsa ya!" diyorlar diye sana vahyolunan vahyin bir kısmını terkedecek olursun ve bundan dolayı da göğsün daralır. Sen yalnızca bir uyarıcısın. Allah ise her şeye vekildir.

21-Enbiya 7- (Ey Muhammed!) Biz, senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkek(peygamber)ler gönderdik. Bilmiyorsanız kitap ehli olanlara sorun.
21-Enbiya 8- Biz onları yemek yemez birer cesed kılmadık ve onlar ölümsüz de değillerdi.

Daha örnekleri çoğaltmak mümkün;
Kim; Yok "peygamberin(SAV) gölgesi yokmuş" , veya "Peygamberin (SAV) abdesi yokmuş" vs... şeyler uydurursa Allah muhafaza Hz. Muhammed'e (SAV) indirileni inkara kadar gitmiş olur.
Eğer Bu kişiler Hz. Muhammed (SAV) zamanında yaşasalardı muhtemelen çoğu en azılı İslam ve Peygamber (SAV) düşmanı olurlardı.

Hıristiyanlara Hz. İsa'yı (AS) ne hale getirdiler se, bunların da ondan farkı kalmıyor.

Allah muhafaza.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
merhabalar,

fikirlerinize saygı duyuyorum,ancak takdir edersiniz ki beyan edilen fikre saygı duymak onu kabullenmek değildir.
ben ikna olmadım açıkçası. çünkü çok çok daha derin (fen bilimleri destekli (bu zorunlu!) ) bir araştırmanın yapılması gereklidir.
ben bir iki adet makalemde çok çok hafifçe bu konuya değindim. kendi çalışmalarım devam etmekte olup bahsi geçen diğer çalışmalar tamamen resmi ve bilim etiği ile uyumlu olarak gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.

saygılar

selamlar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
sevgili blue;
seni anlamakta zorlanıyorum. Hem bilim diyorsun hem bilime karşı tez sürüyorsun. Dünya kuruldu kurulalı (eksiklik, hastalık) haricinde var mı iddia ettiğin gibi bir beşer.

Ha sen veya, senin gibi düşünenler Hz. Muhammedi (SAV) insan olarak görmek istemiyor ise; bu daha tehlikeli. Aman dikkat derim. Birçok ayet gösterdim ki, muhalefet eder durumdasınız.

Hatta müslüman olmanın 1. şartı kelime-i şahadete" bile.
Kelime-i şahadette Hz. Muhammedin(SAV) Allah'ın kulu olduğunu belirtme ihtiyacını neden duyarız sence?

Peygamberimiz(SAV) tam bir insandı. Sindirim sistemi, solunum sistemi ve "gölgesi" ile vs. Ama onun noksansız tam bir insan olması, insanların en faziletli olmasına asla engel değil, amenna ve sadaktena.

17-isra 95- (Ey Muhammed! Mekkelilere) şöyle de: "Eğer yeryüzünde huzur içinde yürüyüp duran melekler olsaydı, elbette onlara gökten peygamber olarak bir melek indirirdik."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Peygamberler bizim gibi beşerdirler sizi islam ikna etmiyor ise ne ikna edecekki zaten ,tuvalete girer,cinsil birliktelik kurar ,hasta olur ve ölürler bunun haricinde bilimsel yada akademik yada herne türlü ilim var ise yanlış ve gayri islami.
Peygamberleri ilahlaştırmak islamı kökünden kazımaktır ve islama düşmanlık etmektir bilinçli ve bilinçsiz netice budur!
Tövbe! islami ilimlerin azlığı ve milletin başı boşcereyanlara maruz kalması müslümanları ne noktolara taşıdı Rasulullah sizden önceki ehli kitabın yolunu adım adım takip ediceksiniz derken neyi kastediyordu anlamak şimdi sizin iddialarınız ile daha kolay.
Allah hişdayet etsin size!
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Allah Razı olsun Abdülhamit Han.
Böyle söyleyenler sadece şimdikiler değil, Haber-i Sadık olan Kur'an-ı Kerim bize bildiriyor ki;
Her ne kadar peygamber gönderilimiş ise, hepsine de aynı lafları söylemişler.

İşte Hz. Nuh(AS) Kavmi;
23-Mü'münun 24- Bunun üzerine, kavminin içinden kâfir kodaman topluluğu "Bu, dediler, tıpkı sizin gibi bir beşer olmaktan başka bir şey değildir. Size üstün ve hakim olmak istiyor. Eğer Allah (peygamber göndermek) isteseydi, muhakkak ki bir melek gönderirdi. Biz geçmişteki atalarımızdan böyle bir şey duymadık."

İşte İşte Hz. Nuh(AS) sonrası kavmi;
23-Mü'münun 33- Onun kavminden, kâfir olup ahirete ulaşmayı yalanlayan ve dünya hayatında kendilerine refah verdiğimiz kodaman güruh dedi ki: "Bu dediler, sadece sizin gibi bir insandır; sizin yediğinizden yer, sizin içtiğinizden içer."
23-Mü'münun 34- "Gerçekten, tıpkı kendiniz gibi bir beşere itaat ederseniz herhalde ziyan edersiniz."

İşte Semud Kavmi;
26-Şuara 154- "Sen de ancak bizim gibi bir beşersin. Eğer doğru söyleyenlerden isen, haydi bize bir âyet (mucize) getir."

İşte Hz. Şuayb(AS) kavmi;
26-Şuara 186- "Sen de bizim gibi bir beşerden başka nesin? Bil ki, biz seni ancak yalancılardan biri sayıyoruz."

İşte Antakya Halkı;
36-Yasin 15- Onlar da: "Siz bizim gibi insandan başka birşey değilsiniz, hem Rahman olan Allah, hiçbir şey indirmedi. Siz sadece yalan söylüyorsunuz." dediler.

Daha örnekleri çoğaltmak mümkün ama ne fayda; bunlar hakkında en doğrusunu gene Rabbimiz bildiriyor.

21-Enbiya 3- Kalbleri hep eğlencede (gaflette), hem o zalimler aralarında şu gizli fısıltıyı yaptılar: "Bu, ancak sizin gibi bir insan. Artık göz göre göre sihre mi gidip uyarsınız?"
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.