You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlar bilim de neden geri kaldı?

Müslümanlar bilim de neden geri kaldı?

Yönetici
RE: Müslümanlar bilim de neden geri kaldı?
@cosmos bak ben çok sabırlıyım ama sen taşırmak üzeresin.
Aptalı mı oynuyosun ne yapıyosun anlayamadım gitti.

Meyve yiyenlerin alkol aldığını iddia ediyorsun. Böyle saçma bir şey söz konusu olabilir mi?
Etanol, fenil etanol, metanol, gliserin, butil, propanol, cetyl, benzil bunların hepsi aynı mı?

Bilim adına birkaç şey öğrenip gelmiş buraya ahkam kesiyorsun.

Müslümanların neden bilimde geri kaldığı hakkında onlarca seminerler, toplantılar, birçok bilim insanının bir araya gelerek oluşturdukları araştırma komisyonlarında-kurullarında bu soruya net cevap bulamamışken @cosmos efendi cevabı buluverdiğini iddia ediyor. En azından bu konu ile ilgili birkaç makale oku.

Sen bilimi öğrenmek ve anlamak isteyen birine benziyorsun, daha fazla araştırman daha fazla okuman gerek. Daha işin çok çok başındasın.

Taşkın Tuna, Fuat Sezgin gibi müspet bilim adamlarını okumanı tavsiye ederim. Bu vesile ile hakikate daha yakın bir bilgi sahibi olmuş olursun. Hem de her bilim adına yazılana şüphe ile bakmayı öğrenirsin. Şüphe merak doğurur, merak bilimi kullanarak ilme götürür.

Meyvede alkol var o halde meyve yiyenler alkol almış olurlar gibi bir düşünce sadece ahmak gayri İslami düşünce tarzından doğabilir.

Allah Teala Meyveyi, içinde her ne olursa olsun helal etmiştir. Sözün sonu budur.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Blue; Sen bir chemistryci/kimyacı veya gıda mühendisiyle felan konuş sirkede alkol var mı yok mu diye.Eskiden nasıl yapıldığını, içerisinde alkol olup olamayacağını sor.Sirke zaten alkolden,şaraptan yapılırmışta içinde kaçta kaç oranında alkol kalır veya kalmaz ben bilemeyeceğim.Bence az bir miktar alkol, tamamen mayalanmadığı için sirkede kalabilir.Ki öyle diyorlar.Analiz edecek halim yok. Neyse.

Meyveleri vs. de sor öğren.

Zaten begenmiyorsun referansları; yalandır,yanlıştır,çarpıtılıyordur diyorsun. e ne yapayım kimya laboratuvarım mı var?Gerçi hastalanıp hastaneye gittiğinde yapılan analizlere inanıyorsundur ama bunlara şüphelisin. Neyse.Bende var mı yok mu gözümle görmedim zaten. Karadelikler de olmayabilir aslında. Onları da görmedim. Yapacak bişey yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ben bir konu hakkında yeterli bilgimiz olmadığında,susmanın daha doğru bir şey olduğunu söylüyorum...

bu hatayı ben dahil biçok kişi yapmıştır ...

ancak ilim aracılığıyla kötülük ile mücahede ederken de çok dikkatli olmak ve başlarken temiz düşünmek lazım...

(temiz düşünmek ne demek,yani sonucu hayra yormak veya yormaya çalışmak bunu kastettim)

resulullahın hiç yemek yemediğini değil , biçok yemeği yemediğini söylemiştim ...öyle olması lazım ... değilse yanlış söylemiş olma ihtimalim çok yüksek)

ve peygamberimizin son derece dikkatli davranan biri olduğunu düşünüyorum..

benim bu söylediğimin bence mantıki bir dayanağı var ama bende bu konuda hem yeterli olmadığımdan hemde çok bir referans bulamadığımdan bunu sadece soru olarak bıraktım...

kişisel fikirdir ...

biçok yemeği yemediğini düşünüyorum. (o çünkü çok dikkatli dahası ÇOK ZEKIYDİ... diğer peygamberlerin yapmış olduğu ve zelle diye tabir edilen konulardada bir eleştiriye maruziyeti yok idi..)

dolayısıyla hata istemeyecektir..

zaten bu bir soru sadece kendi cevabım bu yönde. ben bu alanda bir profesörle görüştüm , gaitanın içinde ne var dediğimde

cevaben "sindirilmeyen herşey" dedi.. (bunu söylerken de midesi bulanır gibi bir hareket yaptı gülücük )

ya şimdi abes olan birşeyi , gerçekten (inanç tabi inanır veya inanmazsınız) tertemiz ve çok başarılı , dosdoğru bir yol üzere olan birine yakıştırmak ne derece doğru olacak..

resulullah (s.a.v.) o irtihal etmeden önce yani hayattayken ... çevresi o zamanki ümmeti tarafından çok sevilen biriydi..

üzerine titrerlerdi...

ama halen de onu şu an ki ümmet de onu görmese dahi bence seviyorlar ...

sadece tarzları farklı .. örneğin gidip bir ateist dışarıda rasulullaha (en sevdiğimiz daha doğrusu en çok saygı duyduğumuz o şahsiyete bir hakarette bulunursa olacaklar bellidir...

demekki o şu andada çok seviliyor / sayılıyor..

sadece burdaki insanlar (şu anki ümmeti) onu dünya gözüyle görmedi , bu sebepten de bazı sırlardan mahrum kaldılar ...

ben o sırlardan biri budur demiyorum bilemem ama en basiti hurufu mukatta yı şu an biçok kişi bilmez , (sayılı kimseler bilirler ...yada bilebilir)

başka bir sürü sır vardı .. var.. ve mahrum durumdalar ... fakat buna rağmen bizde saygı esastır... sevgimiz farklı ama saygımız taptaze...

yani şuna demeye getiriyorum , bence (benim kanaatim) o şahsiyetin (rasulullahın s.a.v nin) orijinal evsaflarının biçok kişi tarafından bilinmediğidir...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-01-2019, Saat:05:28 PM, Düzenleyen: blue.
Yönetici
Blue bunlar tamamen kendi düşüncen hiçbir alt yapısı olmadığını da zaten belirtiyorsun.
Sana bir hatırlatmada bulunayım İslam dini mantık dini değildir.
Peygamberimize tuvalete çıkmayı mantıken uygun görmüyorsunuz ancak onun tuvalete çıktığı ile ilgili rivayetler var. Tuvalete dair sünnetler nasıl elde edilmiş olabilir?
O'nun gizli kalmış yönlerinin olduğu da yine yanlış çünkü gizli kalmış-bilinmeyen yönleri olan bir Peyganmber evrensel olamaz.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
mantıki boyut (özet)

1) bu alandaki profesor : "gaitada neler var?" sorusuna "gaitada sindirilmeyen her şey" var demiştir.

2) biz temelde glikoz ihtiyacımız için ve inorganik maddeler için besleniriz ve diğerleri ...fakat sindirilmeden atılan maddeler israfata yol açmak demektir aynı zamanda o halde gaita istenmez!

3) gaita istenmeyen üstelik pis kokulu ve kerih/abes bir şeydir. (zaten israfattan ne beklenir... bkz ayrıca ayet:"küllü weşrebu wela tüsrifu")

4) resulullah s.a.v. dikkatli ve sirafata yol açmayacak şekilde beslenmiştir

5) sonuç: resulullah s.a.v. nin mubarek vücudundan böyle bir şey sadır olmamıştır..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-01-2019, Saat:06:55 PM, Düzenleyen: blue.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.