You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlar bilim de neden geri kaldı?

Müslümanlar bilim de neden geri kaldı?

Yönetici
RE: Müslümanlar bilim de neden geri kaldı?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
yok alpi hurmaya bağlayacaktım. 1.90 g/lt etil alkol varmış.Gerçi dediğin doğru elmada da var.Kısaca meyvelerde alkol var diyorlar. Test ve analiz etmişler. Herneyse sonuçta kuranda sözü olan alkol değil hamr'dır.Ayette alkol diye geçmez bildiğim kadarı ile.meyvelerde özel işlemlerden geçirilerek filan içki/hamr yapılırsa dediğin gibi olur ama konu bu deil blue' ye yönelik yazmıştım.Öğrensin diye meyvelerde de alkol olduğunu. Çünkü; peygamberi hiristiyan ruhbancıların yaptığı gibi kutsallaştırıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Aziz peygamberimiz Hazreti Muhammet Aleyhisselatu vesselam elbetteki kutsaldır.
O'na minik bir saygısızlık ya da benzeri bir şeyi asla kabul etmeyiz.
O Alemlere rahmet olarak yaratılmış, tabi ki kutsal olacak.

Hristiyanlar kutsallaştırmadı ilahlaştırdı. "Arda fark var" demeye gerek var mı? Bu nasıl bir benzetme?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ben çok cevap yazmak istemiyorum ,çünkü dediğim yazı peer review sürecine girdi ve muhtemelen bilimsel olarak yayınlanacak. referanslarım var benim onu dergiye sundum.

aziz peygamberin alkol içtiğini söylemek tamamen sapkınlıktır.

çünkü kuranda alkol un haram olduğu açıkça bildirilmiştir.(bkz kuran ilgili sure ve ayetler : 2:219,5:90,5:91,10:4,16:67,18:29,37:67)

kötü çığır açmak ...

bu sapkınlar ne diyecekler , aziz peygamber alkol aldı (içki içti) o zaman bu ümmete de helal diyerek kendilerini kandıracaklar...

helal bellidir ,haram bellidir.fakat ikisinin arasında ikisine de benzeyen bazı şeyler vardır , kim kendini bunlardan korursa o imanını muhafaza eder denilmiş ve her ikisine benzeyen o türlerden de sakınılması gerektiğine işaret edilmiş.[Ref: [Buharî, İman 39, Büyû 2; Müslim, Müsakat 107, (1599); Ebu Davud, Büyû 3, (3329, 3330); Tirmizî, Büyû 1, (1205); Nesâî, Büyû 2, (7, 241).]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
@blue;

Benim bahsettiğim meyvelerde bulunan alkol oranı.Bu meyvelerdeki alkolun haram olduğunu neye dayanarak söylüyorsun?

Nahl-116: Allah’a yalanla iftira etmek için dillerinizin vasıflandırması ile “bu helâldir, bu haramdır” diye yalan söylemeyin. Muhakkak ki Allah’a yalanla iftira edenler, felâha (kurtuluşa) eremezler.

Daha okuduğunu anlamıyorsun.Kuran da alkol bile geçmez.Bilimsellikten bahsediyorsun ama bilimsel olarak meyvelerde de belli oranda alkol bulunur. Sen hiç meyve yemiyorsun sanki.Allah adına,kafana göre o haram bu helal demesen iyi olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Ayrıca insan vücudu da alkol üretiyormuş.Kanda yaklaşık 0,003 promil alkol bulunuyormuş.Yani herkes, hiç alkol tüketmese bile aslında vücut yapıyormuş.

Buna ne diyeceksin?Yalansa bilgilendir bizde öğrenelim.

-Bunun dışında bir de "Gut Fermantasyon Sendromu"nu da araştır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.