Şimdilik namaz için başörtüsünü başına tac eden kızım, tertemiz hislerle alnını secdeye konduran kızım… Ahh benim masum kelebeğim; sana acı gerçekleri anlatmanın ne denli ağır olduğunu bir bilsen…
-Anne başörtüm yumuşacık değil mi, çok seviyorum
-Ben de onun senin başında duruşunu çok seviyorum. Başını örtünce ne tatlı oluyor benim çiçeğim.
-Anne
-Efendim kızım
-Anne arkadaşlarım hiç laf anlamıyor
-Neden yavrum ne oldu ki?
-Kaç kere dedim. “Hapşırınca çok yaşa demeyin, Elhamdulillah deyin” diye, ama hâlâ anlamıyorlar! Ben “Peygamberimiz öyle buyurmuş” diyorum, onlar umursamıyorlar. Ben de dedim ki: “En sevdiğim arkadaşım bile olsa, ben hapşırınca çok yaşa derse kabul etmiyeceğim. Hiç duymayacağım onları!”
-Bu kadar kızmana gerek yok ki tatlım. Onlarda zamanla öğrenirler.
-Ama anne onların annesi niye öğretmiyor???
-………………..
-Hem biliyor musun anne, arkadaşlarım mini etekle okula geliyorlar. Bana diyorlar ki: ” Sen niye hep böyle uzun elbise giyiyorsun, mini etek niye giymiyorsun?” Bende onlara diyorum ki ” Öyle giyinmek günah. Allah bize böyle giyinmeyi yasaklamış.” Arkadaşım “Eeee!” dedi, “Sende herşeye günah diyorsun. Hem Yahşi cazibedekiler de öyle giyiniyor”. “
-………………………
-Zaten hep o pis dizileri seyrediyorlar. Birbirlerine onların taklidini yapıyorlar. Resimlerini kitaplarına yapıştırıyorlar.
-Hem ben Zeynep’e namaz kıldığımı söyleyince bana diyorki, “Öyle söyleme, namaz kıldığını söylemek günah” Gerçekten günah mı anne???
-Onlar bilmiyorlar anneciğim. Dua edelim onlarda doğruyu öğrensin. Hem sen de üzülme bitanem. Allah hep senin yanında biliyorsun değil mi?
-Hı hı, biliyorum anneciğim. (Gözleri dolu dolu, ama belli etmek istemiyor)
-Haydi mutlu ol tatlım, yarın misafirimiz geliyor.
- (Yeniden gözleri ışıldıyor) Kızları var mı?
-Evet var tabi.
-İnşaallah başörtülülerdir.
-İnşaallah şeker kızım
Misafirin ardından………..
-Anne o ablalar müslüman değil mi?
-Aaa olur mu öyle şey gülüm? Tabiki müslümanlar
-Ama hani sen büyüyünce Müslüman kızlar başını örtmeli demiştin. Allah’ın emri demiştin. Bak onlarda yapışık pantalon giymiş. Kolları kısacık! Hem o amcanın arabada dinlediği şarkıların içinde çok kötü sözler var. Hani öyle müzikleri dinlemek müslümana yakışmazdı???
Off yaa! Keşke o ablalarda başörtülü olsa, namazlarını kılsalardı…
- …………..Gözlerim dolu dolu ama belli etmek istemiyorum…..
SubHane RabbiyeL aLa...