You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanın çocuğuda gariptir

Uzman

Şimdilik namaz için başörtüsünü başına tac eden kızım, tertemiz hislerle alnını secdeye konduran kızım… Ahh benim masum kelebeğim; sana acı gerçekleri anlatmanın ne denli ağır olduğunu bir bilsen…

-Anne başörtüm yumuşacık değil mi, çok seviyorum

-Ben de onun senin başında duruşunu çok seviyorum. Başını örtünce ne tatlı oluyor benim çiçeğim.

-Anne

-Efendim kızım

-Anne arkadaşlarım hiç laf anlamıyor

-Neden yavrum ne oldu ki?

-Kaç kere dedim. “Hapşırınca çok yaşa demeyin, Elhamdulillah deyin” diye, ama hâlâ anlamıyorlar! Ben “Peygamberimiz öyle buyurmuş” diyorum, onlar umursamıyorlar. Ben de dedim ki: “En sevdiğim arkadaşım bile olsa, ben hapşırınca çok yaşa derse kabul etmiyeceğim. Hiç duymayacağım onları!”

-Bu kadar kızmana gerek yok ki tatlım. Onlarda zamanla öğrenirler.

-Ama anne onların annesi niye öğretmiyor???

-………………..

-Hem biliyor musun anne, arkadaşlarım mini etekle okula geliyorlar. Bana diyorlar ki: ” Sen niye hep böyle uzun elbise giyiyorsun, mini etek niye giymiyorsun?” Bende onlara diyorum ki ” Öyle giyinmek günah. Allah bize böyle giyinmeyi yasaklamış.” Arkadaşım “Eeee!” dedi, “Sende herşeye günah diyorsun. Hem Yahşi cazibedekiler de öyle giyiniyor”. “

-………………………

-Zaten hep o pis dizileri seyrediyorlar. Birbirlerine onların taklidini yapıyorlar. Resimlerini kitaplarına yapıştırıyorlar.

-Hem ben Zeynep’e namaz kıldığımı söyleyince bana diyorki, “Öyle söyleme, namaz kıldığını söylemek günah” Gerçekten günah mı anne???

-Onlar bilmiyorlar anneciğim. Dua edelim onlarda doğruyu öğrensin. Hem sen de üzülme bitanem. Allah hep senin yanında biliyorsun değil mi?

-Hı hı, biliyorum anneciğim. (Gözleri dolu dolu, ama belli etmek istemiyor)

-Haydi mutlu ol tatlım, yarın misafirimiz geliyor.

- (Yeniden gözleri ışıldıyor) Kızları var mı?

-Evet var tabi.

-İnşaallah başörtülülerdir.

-İnşaallah şeker kızım

Misafirin ardından………..

-Anne o ablalar müslüman değil mi?

-Aaa olur mu öyle şey gülüm? Tabiki müslümanlar

-Ama hani sen büyüyünce Müslüman kızlar başını örtmeli demiştin. Allah’ın emri demiştin. Bak onlarda yapışık pantalon giymiş. Kolları kısacık! Hem o amcanın arabada dinlediği şarkıların içinde çok kötü sözler var. Hani öyle müzikleri dinlemek müslümana yakışmazdı???

Off yaa! Keşke o ablalarda başörtülü olsa, namazlarını kılsalardı…

- …………..Gözlerim dolu dolu ama belli etmek istemiyorum…..
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.