You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslüman olmayan kişilerin İslam ile tanışamaması

Acemi Üye
Müslüman bir ailenin çocuğu olduğum için kendimi şanslı görüyorum. Doğumumdan bu yana ailemden ve çevremden bir müslümanın nasıl yaşaması gerektiği konusunda çok şey öğrendim.
Bazen empati yapıyorum. Hristiyan bir ailenin çocuğu olarak doğsaydım nasıl bir insan olurdum. Diyelim ki 18 yaşında hristiyan dininin gereklerini yerine getirerek büyüdüm. Beni bir hristiyan olarak yetiştiren ailemin verdiği, bana enjekte ettiği bilgiler zihinimi şekillendirmiş durumda. Bazen insanların çok basit yanlış fikirlerini değiştirmek bile imkansızken, bir hristyanın islam dininin yani doğru yolu görmesi ve bulması bana çok kolay değil gibi geliyor. İslam dinini araştıran ve okuyan hristyanların islamiyeti tercih etmesi gerekiyordan yola çıkarsak, 18 yaşına kadar islamiyet ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan, belki de yalan yanlış bilgilerle büyütülen bir gencin, kendi araştırmalarında islamın geçerli bir din olduğunu görmesi çok zor.

Hristiyan olup da müslamanlığa geçiş yapan insanlar da mevcut. Ama çoğunluğa baktığımızda insanlar bebeklikten bu yana kendilerine empoze edilmiş bir dini kolay kolay değiştirmiyor.

Bu konuda sizin kendi fikirlerini merak ediyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Müslüman olmayan kişilerin İslam ile tanışamaması
kendı arastırmaları ıle ıslamı secmıs ınsanlar mevcut.
hatta sadece ezandan etkılenıop musluman olanlar bıle var.
sozun ozu;Allah hıdayet verecek olduktan sonra kucuk bır kıvılcxım bıle yetıyor...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Bence müslümanlarda ailem müslüman diye bu dine, kuru kuruya inanmamalı.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu cevabınıza soyle bır soru sorabılır mıyım:
yetıstıgı ortam ıtıbarı ıle islam ıle tanısmayan bır ınsan,hesap gununde Allah ın huzuruna gelınce "nıye musluman olmadın" sorusuna
"ben hıc ıslam ıle tanısmadım,duymadım,etmedım" deme gıbı bır luksu var mıdır?
boyle bır cevap verdıgınde "tanısmamıs olmak mazarettır" denılıp bu ınsan affedılır mı?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Nur/46- Biz gerçekten ayrıntılı açıklamalar içeren ayetler indirdik. Allah, dilediği kimseleri doğru yola iletir."

Allah'ın gözler önüne serilmiş ve ayrıntılı biçimde açıklanmış ayetleri, Allah'ın nurunu belirginleştiriyor, onun yol göstericiliğinin kaynağını ortaya koyuyor, iyiyi-kötüyü, temizi-pisi belirliyor. Hiçbir karışıklığa, hiçbir kapalılığa meydan vermeyecek şekilde İslâmın eksiksiz ve incelikli hayat sistemini açıklıyor, Allah'ın yeryüzündeki hayat için koyduğu hükümleri kuşkudan ve anlaşılmazlıktan uzak bir şekilde belirliyor, insanlar bu hükümlere uydukları zaman, açık sağlam ve tutarlı bir kanuna uymuş olurlar. Bu kanun karşısında haklı hakkının kaybolacağından korkmaz. Bu kanunun egemenliği sırasında hak ile batıl, helal ile haram birbirine karışmaz.

"Allah dilediği kimseleri doğru yola iletir."

Allah'ın iradesi serbesttir ve hiçbir şekilde sınırlandırılamaz. Bununla beraber yüce Allah doğru yola girmek için bir metod belirlemiştir. Bu metoda yönelen, onu izleyen Allah'ın yol göstericiliği ve nuru ile karşılaşır. Buna sarılır ve Allah'ın iradesiyle- belirlenen hedefe ulaşana kadar bu yalda yürür. Kim de bu metodun dışına çıkar, ona sırt verirse yol gösterici nuru kaybeder, sapıklık yoluna dalar gider. Tabii ki, yüce Allah'ın hidayet ve sapıklığa ilişkin iradesi uyarınca.

Bu ayrıntılı açıklamalar içeren ayetlere rağmen, insanlar arasında bu gruba, münafık grubuna, rastlanır. Bunlar müslüman görünmekle beraber İslâmın belirlediği davranış kurallarına uygun bir edep tavrını takınmayan kimselerdir.
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-01-2013, Saat:09:51 PM, Düzenleyen: İmpoSsibLe.
Profesör
ben butun dınlerı az cok okudum bılıyorum.ama bunu musluman oldugum ıcın degıl akıl sahıbı oldugum ıcın dusunebıldıgım ıcın yaptım.
o vatandasın da aklı var benım gıbı o da okluyup dogruyu yalnısı bulabılır.

kuran da hala akıllanmayacak mısınız ıle bıten bır suru ayet var.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.