You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslüman olarak ölene mühjde

Uzman

ثَنَا هَصَّانُ بْنُ كَاهِلٍ . وَفِي حَدِيثِ ابْنِ أَبِي عَدِيٍّ : كَاهِنٌ . قَالَ : جَلَسْتُ مَجْلِسًا فِيهِ عَبْدُ الرَّحْمَنِ بْنُ سَمُرَةَ وَلَا أَعْرِفُهُ فَقَالَ : حَدَّثَنَا مُعَاذُ بْنُ جَبَلٍ قَالَ : قَالَ رَسُولُ اللَّهِ - صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ - : " مَا

عَلَى الْأَرْضِ نَفْسٌ تَمُوتُ لَا تُشْرِكُ بِاللَّهِ شَيْئًا تَشْهَدُ أَنِّي رَسُولُ اللَّهِ يَرْجِعُ ذَلِكَ إِلَى الْقَلْبِ مُوقِنًا إِلَّا غَفَرَ اللَّهُ لَهَا " . قَالَ : فَقُلْتُ : أَأَنْتَ سَمِعْتَ مِنْ مُعَاذٍ ؟ فَعَنَّفَنِي الْقَوْمُ ، فَقَالَ : دَعُوهُ فَإِنَّهُ لَمْ يُسِئِ الْقَوْلَ ، نَعَمْ

، أَنَا سَمِعْتُهُ مِنْ مُعَاذِ بْنِ جَبَلٍ ، وَزَعَمَ مُعَاذٌ أَنَّهُ سَمِعَهُ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ - صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ - .

İbn Ebi Adiyy anlatıyor: Bir meclise oturdum.Orada Abdurrahman b. Semure vardı.Onu tanımıyordum.

Şöyle dedi : Bize Muaz b. Cebel haber verdi ve dediki : Resulullah(sav) buyurdular ki : Yeryüzünde hiçbir kimse yoktur ki ,Allaha hiçbirşeyi ortak koşmadan ve benim Allahın Resulu olduğuma şehadet ederek , (mûkin) kesin bir kalb ile dönüş yaparak ölmüş olmasında Allah onu bağışlamasın.(Allah onu bağışlar)

(Ravi İbn Ebi Adiy diyor ki ) : Dedim ki : Sen bunu Muazdan duydun mu ? Bunun üzerine halk beni azarladı.

-Bunun üzerine (Abdurrahman b. Semure) şöyle dedi : Çağırın onu çünkü o kötü bir söz söylemedi.

Evet.Ben bu hadisi Muaz b. Cebelden duydum.O da bunu Resulullah sav den duyduğunu belirtti.

(Hâkim,El Müstedrek,16)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.