You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslüman mıyız..?

Müslüman mıyız..?

Üye
Müslüman mıyız..?
Bizim mahalle de dahil, inanlarda şöyle bir algı var:
İslam yeryüzüne hakim olunca, herkes inancına göre hareket edecek, yeryüzünü, caddeyi ve sokağı şekillendirecektir. Zorlama olmayacak. İnsanlar ister, namaz kılsınlar ya da kılmasınlar, zina etsinler ya da etmesinler vs.
Acaba cidden İslam yeryüzüne hakim olunca, kendi prensipleriyle caddedeye, sokağa hakim olmayacak mı?
Elbet de olacak...
Lakin, uzun zamandır, İslam'dan uzak bir şekilde yaşamamız, önemli bir ayrıntıyı zihinlerimizden alıp götürmüştür.
Elbet İslam gelince, zina, içki, kumar ve onların ticareti, karma okul ve eğitim, karma iş yerleri ve hastaneler, başı açık sokağa çıkma vs. bütün bunlar yasaklanacak.
Namaz kılma mecburiyyeti olacak.
Kafirler, müşrikler ve puta tapanlar ya iman edecek, ya kaçacaklar ya da kelleleri gövdelerinden ayrılacaktır.
Ehl-i Kitap da ya itaat edecek cizye verecek ya da itaat etmeyecek onlar da kellelelerini verecektir.
Bu ayrıntıyı konuştuğumda ve muhataplar dinlediğinde, şöyle bir gerçek ortaya çıkıyor:
Niceleri Müslüman olduğunu ifade ediyordu ama gerçek hiç de öyle değilmiş.
Maalesef, Müslüman olduklarını sanıyorlarmış...
İşte, Suriye'deki çatışmaları da bu şekilde değerlendirin.
Müslüman Müslümanı öldürüyor sanılıyor gerçek öyle değil.
Çünkü, bizim yaşadığımız Türkiye'de de ben şöyle bir sözü duymuştum:
"Başörtülüler teröristten bile tehlikelidir."
Bunu söyleyen biri bile şunu da söylüyordu:
"Asıl Müslüman bizleriz.."

---))))

Bunlarla savaştığınızda Suriyedekiler de:
"Müslüman Müslümana vuruyor" diyecek..

---))))

Neyse,

Hesap günü çok çetin geçecek...

Bu kesin..!!!!!!
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
RE: Müslüman mıyız..?
kesinlikle doğru tespit.. kahrolsun şeriat diye slogan atıpta.. elhamdülillah müslanım diye geçinen insanlarla biraradayız..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kurasaki Kardeş teşekkür ederim.
Namaz kıldığı halde, müslüman olduğu halde, bu durumda nice insanlar var, İslam Ahkamı'nın yeryüzünü şekillendirmesini istemiyor asla,
Böyle bir mücadelenin içerisine girdiğimizde, onlar da bizleri vuracak, silahıyla, mermisiyle kafalarımızı parçalayacaktır.
Burada, bu sitede yazı yazan kardeşlerimiz, Şeriat noktasında bilinçli olmalarına rağmen, bu tür yazı ve yorumlar beğeni bulmaz, kabul görmez, dahası "fitne eksenli" de mütalaa edilir.
Yani diyeceğim o ki, Şeriat'i içselleştirdiğini zannedenler de dahi Şeriat korkusu ve tehlikesi vardır.
Kimse gocunmasın işin hakikati böyledir.
Bu yorumlarım kardeşlerimi azarlamak için değildir,
Aramızda var olan "gerçeği" ifade etmeye çalışıyorum. İşin hakikati böyledir.
Yorumları "fitne" görenler, kıyamları, fiili mücadeleleri, savaşı nasıl görürler acaba..?
Şu an günümüzde:
"IŞİD'ten daha yamyamı, daha geri zekalısı yok ve onlar cehennem'in köpekleri.."
İşte bu kadar...
Kıyamet'te hesap çok çok çetin olacak..!!! Bu kesin...
Selamlar...

NOT:

IŞİD'i bir örnek olarak arzediyorum. Sadece bir örnek. Cübbeli Ahmed bir kaç yüz müridiyle Şer'i bir toplum oluştursun ve fiili bir mücadelenin içersine girsin,

O ve arkadaşları anında yeryüzünün en yamyamları ilan edilecektir.

Ya da ben, sen o...

Yani IŞİD'i bir örnek olarak sundum sadece...
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
@Ensar,
ilginç yorumlarınız var, gerçekten şu anda Türkiye'de şeriat isteyen kaç kişi var?
Bence de fazla değil, herkes eleştirisini biraz da ona göre yapmalı diye düşünüyorum.
Size göre IŞiD'in hatalı yönleri nelerdir?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Her yönüyle şeriat güzeldir ister kabul edilsin isterse edilmesin.Kabul etmiyorum diyende ben müslümanım demesin bence.Bazılarındaki mantık şu ben müslümanım dilediğim gibi atımı koşturayım kimse bana engel olmasın vs. bundan dolayı ki şeriat ters geliyor malesef.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ensar söylediklerinin çoğuna katılıyorum şirat bi ilahi yaşam nizamıdır demokraside bir yaşam düzenidir vs vs sistemlerde şariatı getirmek isteyen kim olursa olsun elbette diğer düzen sahipleriyle karşı karşıya geleçektir Fakat şeriatı getirmek isteyen gruplarında kendine dikkat etmesi lazım merhum şehid (inşallah) seyyid kutup derki şeytanın atıyla cennete koşulmaz sadce Işıd örneklerine katılmıyorum söylemlerin Işıdı birazda olsa masum göstermeye yönelik geliyor bana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.