You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mübarek günler ve geceler

Mübarek günler ve geceler

General
RE: Mübarek günler ve geceler
EN GÜZEL DUA ZİKİRDİR

ELİMİZİ SEMAYA KALDIRIYORUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE TÜM ÖLMÜŞLERİMİZE TÜM SEVDİKLERİMİZE VE TÜM İNSANLARA ALAHIN 99 İSMİ İLE İSTİYORUZ

ALLAH  ER-RAHMAN ER-RAHİM  EL-MELİK 
EL-KUDDÜS ES-SELAM EL-MÜMİN EL-MÜHEYMİN 
EL-AZİZ EL-CEBBAR EL-MÜTEKEBBİR EL-HALIK 
EL-BARİ EL-MUSAVVİR EL-GAFFAR EL-KAHHAR 
EL-VEHHAB ER-REZZAK EL-FETTAH EL-ALİM 
EL-KABID EL-BASIT EL-HAFID ER-RAFİ EL-MUİZ 
EL-MÜZİLL ES-SEMİ EL-BASİR EL-HAKEM 
EL-ADL EL-LATİF EL-HABİR EL-HALİM EL-AZİM 
EL-GAFUR EŞ-ŞEKUR EL-ALİYY EL-KEBİR 
EL-HAFIZ EL-MUKİT EL-HASİB EL-CELİL 
EL-KERİM ER-RAKİB EL-MÜCİB EL-VASİ 
EL-HAKİM EL-VEDUD EL-MECİD EL-BAİS 
EŞ-ŞEHİD EL-HAKK EL-VEKİL EL-KAVİYY 
EL-METİN EL-VELİYY EL-HAMİD EL-MUHSİ 
EL-MÜBDİ EL-MUİD  EL-MUHYİ EL-MÜMİT 
EL-HAYY EL-KAYYUM EL-VACİD EL-MACİD 
EL-VAHİD ES-SAMED EL-KADİR EL-MUKTEDİR 
EL-MUKADDİM EL-MUAHHİR EL-EVVEL EL-AHİR 
EZ-ZAHİR EL-BATIN EL-VALİ EL-MÜTEALİ 
EL-BERR ET-TEVVAB EL-MÜNTEKİM EL-AFÜVV ER-RAUF MALİKÜL MÜLK ZÜL-CELALİ VEL İKRAM
EL-MUKSİT EL CAMİ EL GANİY EL-MUĞNİ
EL-MANİ ED-DARR EN-NAFİ EN-NUR 
EL-HADİ EL-BEDİ EL-BAKİ EL-VARİS 
ER-REŞİD ES-SABUR 

Tüm şehitlerimize ve tüm ölmüşlerimize bir fatiha okuyalım

Bismillahirrahmânirrahîm.Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn amin

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.Hamd o âlemlerin Rabbi,O Rahmân ve Rahim,O, din gününün maliki Allah'ın.Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti.
Hidayet eyle bizi doğru yola,O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mübarek günler ve geceler
Kaynak sorularlaislamiyet.com Fetih Hutbesi

Efendimiz, Kâbe-i Muazzamanın kapısında durdu. Mübârek yüzündeki tatlı tebessümleriyle Allah'a hamd ve senâdan sonra şu hutbeyi irad etti:
Allah'tan başka ilâh yoktur. Yalnız O vardır. O, va'dini yerine getirdi kuluna yardım etti, düşmanları tek başına perişan etti.Bilmelisiniz ki, Cahiliyye Devri kan ve mâl dâvâları, ayaklarımın altındadır
insanlar Âdem'den (a.s.), Âdem de topraktan yaratılmıştır. *Allah buyuruyor ki Ey insanlar Sizi, bir erkekle bir dişiden yarattık; birbirinizi tanıyıp kaynaşasınız diye sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Allah katında en şerefliniz, Ondan en çok korkanınızdır. Muhakkak ki Allah her şeyi hakkıyla bilir, her şeyden hakkıyla haberdardır.(Hucurat)
*Efendimiz (a.s.m.) halka, "Ey Kureyş Şimdi ne yapacağımı tahmin edin diye sordu.
Kureyşliler, "Sen kerem ve iyilik sahibi bir kardeşsin! Kerem ve iyilik sahibi bir kardeş oğlusun! Ancak bize hayır ve iyilik yapacağına inanırız." dediler.Âlemlere rahmet Efendimiz şöyle konuştu Benim halimle sizin haliniz, Yusuf'la (a.s.) kardeşleri gibidir. Yusuf un (a.s.) kardeşlerine dediği gibi ben de sizlere kınama yoktur! Allah, sizi affetsin. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir.Gidiniz, sizler serbestsiniz.
*Affedişlerin en makbulü, muktedirken affetmek, iyiliklerin en güzeli kötülüklere karşı yapılandır. Merhametlerin en üstünü kendisine acımayanlara acımak, şefkat etmek ve merhamettir Kâinatın Efendisi bunu yapıyordu. O, Cenâb-ı Hakk'tan ders almıştı Kolaylık göster, affa sarıl, iyiliği tavsiye et, câhillerden de yüz çevir."Mekke'nin fethinden sonra artık hicret kalkmıştır." 

Ey insanlar!Şüphesiz Allah göklerle yeri, yarattığı gün Mekke'yi haram ve dokunulmaz kılmıştır. Kıyamet gününe kadar haram ve dokunulmaz olarak kalacaktır."*Allah'a ve âhiret gününe inanan için, Mekkede kan dökmek, ağaç kesmek helâl olmaz! Mekke'de kan dökmek benden önce de helâl değildi benden sonra da helâl olmayacaktır kim öldürülürse, öldürülenin şuna hakkı vardır kısas ve kan bedeli *insanların Cenâb-ı Hakka karşı en hürmetsizi, en azgını; Allah'ın Hareminde adam öldüren, katilinden başkasını öldüren veya Cahiliyye intikamı için adam öldürendir." *İslâmiyet'te ne câhiliyyet vardır ne fetihten sonra hicret. cihad ve cihada niyet vardır."Bütün Müslümanlar kardeştirler.  Müslümanlar düşmanlara karşı tek eldirler, elbirliği ile hareket ederler."*İslâm'da, değiş-tokuş yoluyla mehirsiz evlenme yoktur. Kadın, ne halasının ne de teyzesinin üzerine nikâhlanıp bir araya getirilebilir.Kocasının izni olmadıkça, kadının onun malını dağıtması, vermesi helâl ve câiz değildir."Kadın,mahremi bulunmadıkça üç günlük yola gidemez."vâris için vâsiyete lüzum yoktur. Ayrı din sahipleri birbirlerine vâris olamazlar."*Sabah namazı kılındıktan sonra güneş doğuncaya kadar bir başka namaz kılınmaz. İkindiden sonra güneş batıncaya kadar bir başka namaz kılınmaz.Sizi iki günün orucundan nehyederim: Biri Kurban Bayramı günü, diğeri de Ramazan Bayramı günü orucudur.Ben, size anlayacağınız, tutacağınız yolu gösterdim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mübarek günler ve geceler
Kaynak sorularlaislamiyet.com mekkenin fethi

Arabistan müşriklerinin tek kalesi Mekke fethedilmişti. İslâmiyet kuvvetlenmişti Müslümanlar artık dinlerini istediği gibi, yaşayacaktı Efendimiz "hicret müessesesi"ni kaldırdı Hicret için bîat yoktur." buyurdu.
Efendimizin (a.s.m.) kaldırdığı hicret, İslâmın serbestçe yaşandığı Müslüman beldeden İslâmın başka beldesine hicretti. Efendimizin Mekke-i Mükerreme den, Medine-i Münevvere'ye hicreti kaldırdı*Hz Resûl Fetih Hutbesinde Cahiliyye Devrine bütün iş ve dâvâları ortadan kaldırıldı Hacılara su dağıtma vazifesi olan Sikâye, o Peygamberimiz (s.a.v.)'in amcası Hz. Abbas'ın uhdesinde idi. Kâbe'ye hizmet vazifesi Hicâbe ise, hz Osman'daydı Hz. Abbas, iki vazifeye talip oldu hz Resûl hz abbası Sikâye vazifesine uygun gördü.

*Hz Resûl Kâbe'nin anahtarını elinde tutuyordu şerefli vazifeyi vermek için Osman bin Talhâ'yı huzuruna çağırdı Muhakkak ki Allah emânetleri ehline vermenizi insanlar arasında adâletle hükmetmenizi emreder." (Nisâ, 4/58)âyet-i kerimesini okuyarak Ey Osman! İşte anahtar Bugün iyilik ve ahde vefâ günüdür dedi ve Kâbe'nin anahtarını ona teslim etti. *Osman bin Talhâ kabe anahtarını alırken hz Resûl Sana söylediğim vuku bulmadı mı?" diye sordu. Hz. Osman Resûlullahı tasdik etti.şehâdet ederim ki, sen, şüphesiz Allah'ın Resûlüsün."dedi Hicretten önce Osman Müslüman olmamıştı. Peygamberimiz (s.a.v.) Kâbe'ye girmek istemiş, hz Osman mâni olmuştu. Efendimize kaba, davranmıştı. Hz Resûl-i hiddete kapılmamış istikbâl ve semâlarda İslâmın yakında hâkim olacağını görerek sükûnet ve mülayimlikle
Ey Osman, ümit ederim ki, bir gün gelecek beni anahtarı elde etmiş istediğim yere koymakta, arzu ettiğime vermekte serbest olacağımı görürsün demişti. *Efendimiz Hz Osmanı kabe anahtarını vermek için yanına çağırdı hz osman Mekkeli müşrikler kuvvetten düşmüş, yok olmuştur diyince Peygamberimiz (s.a.v.),Hayır, ey Osman! Asıl bu gün Kureyş hakiki kuvvet ve şerefe kavuşacaktır!"buyurmuştu.

*Efendimiz, mekkede umumî af ilân etti Safâ Tepesine çıkıp Kureyşlilerin bîatını kabul etti. Seneler önce, aynı tepede peygamberliğini açıktan ilân edip muhalefetle karşılanmıştı şimdi bîat alıyordu. İnsanlar Allah'a îmân, Allah'tan başka ilâh bulunmadığına ve Muhammed'in (a.s.m.) Onun kulu ve Resûlü olduğuna şehâdet ederek islamiyete bîat ettiler*Kadınlar şu hususlarda Peygamberimiz (s.a.v.)'e bîat ettiler Allah'a hiçbir zaman ortak koşmamak Hırsızlık yapmamak,Kız çocuklarını öldürmemek,Zinâ etmemek, iffetini korumak,Herhangi bir iyilik hususunda Allah Resûlüne isyân etmemek.*Mekkenin fethinde müslüman olan Kadınların başında Hz. Ümmühanî, Ümmü Habîb, Erva, Ebû Âs'ın kızı Ârikâ, Cehil'in oğlu İkrime'nin karısı Ümmü Hakîm, Velid'in kızkardeşi Fâhita bulunuyordu. Hz Resûlün ölüm fetvası verdikleri Süfyan'ın karısı Hind de vardı. Tanınmamak için kıyafet değiştirmişti Peygamberimiz (s.a.v.) ve Müslümanlara yaptığı hareketlerden pişmanlık duyuyordu . Kâinatın Efendisi İslâmiyetle şereflenen Hind'i affetti bîatını kabul etti.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mübarek günler ve geceler
Kaynak sorularlaislamiyet.com mekkenin fethi

*Saadete kavuşan insan, sevdiklerinin de aynı saadet lezzetini paylaşmasını gönülden arzu eder. Bu, insanoğlunun fıtratında vardır Hz. Ebû Bekir, îmân edip saadet yaşayanlardandı babası Kuhâfe saadetten mahrumdu. Hz ebubekir babasının nimeti, huzur ve saadet lezzetini kendisiyle paylaşmasını istiyordu.onu Efendimizin huzuruna getirdi.efendimiz Beni Rabbim terbiye etti, o ne güzel bir terbiyecidir."buyurarak Cenâb-ı Hakk'ın emriyle kemâle erdiğini ifade etti *Efendimiz, Hz. Ebû Bekir'in ihtiyar babasını yanına getirmesinden müteessir oldu İhtiyara, getirme zahmeti vermeseydin de onu evinde ziyâret etseydik olmaz mıydı?" buyurunca İlâhî kaynaktan ders alan Hz. Ebû Bekir Yâ Resûlallah! Senin ona gitmenden, onun sana gelmesi daha muvafıktır." dedi. Peygamberimiz (s.a.v.), mübârek ellerini âmâ Kuhâfe'nin göğsüne koyup Müslüman ol, ey Kuhâfe" dedi. Hz ebubekirin babası Kuhâfe derhal Müslüman olup oğlunun saadetine saadet kattı.

*İslâm düşmanı Süfyan'ın karısı Hind'in affedilmesi, öldürülecekler listesine alınanlarda ümit kapısı açtı. Vakit geçirmeden ümit kapısından girenler islamla şereflendiler. Hz. Resûlun affına uğradılar. İkrime Safvan Vahşî, bunlar arasındaydı Dünya tarihinde acaba, en amansız düşmanlarına karşı lütufkâr ve merhametli davranıp affeden, onlara kalbinde yer veren bir başka şahsiyete rastlanabilir mi?*Mekke fethedilmişti. Yüzlerde, gönüllerde sevinç vardı. Şehirde bayram havası hâkimdi. bir bedevî Peygamberimiz (s.a.v.)'in yanına yaklaştı peygamberin karşısında bedevî tir tir titriyordu.hz Resûl-i Ne oluyor sana, kendine gelsene! Ben, bir hükümdar değilim. Ben, güneşte kurutulmuş et parçaları yiyerek geçinmiş olan Kureyşli bir kadının oğluyum." buyurdu.
*Efendimiz sözleriyle eşsiz bir tevazu örneğiydi O, hükümdar bir peygamber değil, kul bir peygamberdi Gönül deryasında hâkim olan her zaman tevazû idi. Hz Resûlün mübârek sözlerine muhatab olan rahatlar titremesi geçerdi

Efendimiz, Kâbe ve Mekke'nin içini putlardan temizledi şehirdeki putları yok etmek .İçin hz Velid'i otuz kişilik bir birlikle Nahledeki Uzzâ putunu yıkmaya Müşellel dağındaki Menât putunu yıkmaya Sa'dı ve müşriklerin taptığı Süva' putunu yıkmaya Amr Âsı gönderdi. Putların hepsi yıkıldı
Mekke'nin içi dışı putlardan temizlendi, Kureyşin gönlü şirkten kurtarıldı Tevhid nuruyla mekke tertemiz hale geldi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mübarek günler ve geceler
Kaynak sorularlaislamiyet.com mekkenin fethi

*Mekke fethedilmişti. Hz Resûl mübârek beldeden ayrılmamıştı.Mahzumoğullarından binti Esved adındaki kadın hırsızlık yapmıştı. Kadın itibarlı ve soylu idi hırsızlıkta bulunanın elinin kesileceğini herkes biliyordu. Herkes soruyordu: "Yüksek mevkiye sahip bir kadının eli nasıl kesilebilir?"
*Mekkede fatma adlı zengin bir kadın hırsızlık yapmıştı Âile halkı, Fâtıma'nın elinin kesilmemesi icin ümit ışığı arıyor Hz. Resûlullahtan şefaat istiyorlardı. Sahabilerden Üsâme kadının affedilmesini dileyince Efendimizin rengi değişti.Sen, Allah'ın koyduğu cezalardan bir cezanın affedilmesinimi konuşuyorsun?"
diye buyurdu. Hz. Üsâme, üzgün bir edâyla
Yâ Resûlallah! Bu uygun olmayan hareketimden dolayı Allah'tan affım için duâ et!" 
*Efendimiz (a.s.m.), ayağa kalktı ve Allah'a hamd ve senâda bulunduktan sonra halka seslendi
Sizden evvelkileri şu davranışları mahvetmiştir: Onlar, asilleri hırsızlık yaptığında serbest bırakırlardı. Zâif, güçsüz birisi hırsızlık edince ona ceza verirlerdi. Muhammed'in varlığı kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki; kızım Fâtıma hırsızlık etseydi muhakkak elini keserdim!"
*Efendimiz zengin olup hırsızlık yapan kadının elinin kesilmesini emretti. Kadının eli derhal kesildi. Kadın tövbe etti evlendi. sık sık Hz. Âişe'nin yanına gelir giderdi.Efendimiz, milletlerin bekası için vazgeçilmez bir şart olan adaletin eşsiz bir örneğiydi

*Ahlâk ve yüz güzelliğinden ve babalarının onu çok sevmelerinden dolayı kardeşleri, Hz. Yusuf'u çekemez hayatına son vermek için Kenan Kuyusuna atarlar. bir kafile onu Mısır'a götürür. Başından birçok hadise geçen Hz. Yusuf, Mısır'a aziz olur. Kader-i İlâhi, makamında Hz. Yusuf'la kardeşlerini bir araya getirir. kardeşler yaptıklarından pişmandır Hz. Yusuf, 'Bugün ve bundan sonra benden size başa kalkma ve serzeniş ezâ ve cefâ yoktur size hakkım helaldir diyerek, kardeşlerini affeder. Efendimiz, Kureyş müşriklerine: 'Benim halimle sizin hâliniz, Yusuf'la (a.s.) kardeşleri gibidir' diyerek mekkeyi fethettiğinde mekkeli müşrikleri affetti
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mübarek günler ve geceler
Kaynak ehlisünnetbüyükleri.com
İSTANBUL’UN FETHİ müjdelenen şehir fethi mübin

*Osmanlı sultanı Mehmed Han 29 Mayıs 1453’de, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti istanbulu almış müjdelenen mübarek fetih. Gerçekleşmiştir İslâmiyet mübarek ve mukaddes ideâl, uğruna Arablar, ve Türk ordusu İstanbul surlarını sayısız kez kuşatmışlar istanbul önünde seve seve can vermişlerdir*İstanbul, 1453 senesine kadar bir çok defa kuşatıldı efendimiz Kostantiniyye muhakkak fethedilecektir. fetheden ne güzel hükümdar ve ne güzel askerdir” hadîs-i şerîfi, tüm müslümanları şehri fethetmek üzere harekete geçirmiştir Müslümanlar, feth-i mübîn için pek çok teşebbüste bulunmuştur dört halîfe, Emevîler, Abbasîler ve Osmanlılar devrinde en büyük ideâl İstanbulu ilk kez üçüncü halîfe Osman 655 de kuşatdı
*Emevîler devrinde, Muâviye, oğlu Yezîdi İstanbula gönderdi. muhasara büyük sahabe hazret- Eyyûb Ensârî de vardı. 669 da eneviler istanbulu kuşatdı ancak fethedemesi hz Ensârî kuşatmada dizanteriden vefât etti İstanbul surlarına defnedildi. Emevî donanması 673 de tekrar İstanbula geldi. Yedi senelik muhasarada Bizanslıların Rum ateşi kullanmalarından dolayı muvaffak olunamadı.

*714 senesinde İstanbul üzerine yürüyen Mesleme Abdülmelik 716’da karadan ve denizden şehri kuşatdı. kuvvetlerin ikmâlsiz kalması, kışın şiddeti ve Bizans entrikaları netîcesinde fetih gerçekleşemedi. kuşatmada, Bizans, İstanbul’da Dârülbalat adı ile içinde bir câmi bulunan konak yaptırmayı kabul etti. *781’de Abbasî halîfesi el-Mehdî, oğlu Hârûn Reşîd kumandasında bir orduyu İstanbul üzerine gönderdi. Boğaz içine gelen ordu Bizans’ı haraca bağladı*Onuncu asırda, İslâmiyet’i kabul eden Türkler, büyük bir îmân ile İstanbul’un fethini ulvî bir gaye olarak benimsedi 1071 Malazgird zaferinden sonra Türkler, Marmara denizi ve boğaziçi sahillerini ele geçirerek İstanbul’u tehdîd ettiler On birinci asrda Papa’nın öncülüğünde hıristiyanlar mukaddes istanbul u müslümanlardan kurtarmak ve Türkleri Anadolu’dan atmak için haçlı seferleri düzenleyerek İstanbul’un fethini geciktirdi.

*1299’da Osman Gâzi’nin kurduğu Osmanlı Devleti pâdişâhları hadîs ile müjdelenen ulvî gayeye ulaşmak için faaliyetlerde bulundular. Osman Gâzi ölüm döşeğinde oğlu Orhan Gâzi’ye; “İstanbul’u al, gülzâr et” diyerek vasiyette bulundu*İstanbul’un fethinin ilâhî bir vâaddi 1391 de sultan Bâyezîd İstanbul’u kuşattı. İstanbul’da bir Türk garnizonu mahalle câmi, mahkeme kurdurdu kuşatma her sene on bin altın harac verilmesi şartı ile kaldırıldı. Bizans antlaşmayı bozdu şehir 1395’de tekrar kuşatıldı. Haçlı ordusunun Niğboluya gelmesi ile muhasara gevşetildi. Niğbolu zaferinden sonra Bâyezîd Karadeniz’deki haçlı donanmasına mâni olmak için Şile’yi zabtederek ve boğazda Anadolu (Güzelce) Hisarı’nı yaptırdı. *1397 senesinde yıldırım han istanbul kuşatmasını şiddetlendirdı Yıldırım Bizanslıların İstanbul’da bir Türk mahallesiyle şer’iyye mahkemesi ve câmi kurulmasını ve haracı kabul etmeleriyle muhâsarayı kaldırdı. Yıldırım Han’ın son kuşatması 1400’de başlayıp, Tîmûr Han’ın Osmanlı topraklarına girmesi ile son buldu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mübarek günler ve geceler
Kaynak ehlisünnetbüyükleri.com
İSTANBUL’UN FETHİ müjdelenen şehir fethi mübin

*Fetret devrinde İstanbul Mûsâ Çelebi tarafından kuşatıldı ise de ancak neticesiz kaldı. Sultan Murâd Han, 1422 de İstanbul’u kuşattı. Dört ay süren kuşatmada her türlü savaş taktiği ve imkânları kullanıldı. Büyük velî Emîr Sultan maneviyâtı yükseltti. İstanbul’un düşmesi an mes’elesiydi Bizans entrikaları sonucu Osmanlı’ya karşı ittifak kuruldu iki cephede savaşamayan osmanlı muhasarayı kaldırdı.*Osmanlılar Trakya, Boğaz ve Kocaeli yarımadasını aldı Bizans,gittikçe küçülüyordu Avrupa hıristiyanlarının lideri Bizans, Papa’nın desteğiyle Osmanlıyı tehlike olarak görüyordu. Türk beyleri, Bizans entrikalarıyla Osmanlı Devleti’ne saldırıyordu.Çocukluğundan en büyük âlimlerden manevî terbiye ve cihângirlik şuuruyla yetişen şehzâde Mehmed, İstanbul’u fethetmek gayesindeydi müjdeleye mazhâr olmak istiyordu on dokuz yaşında 1451’de ikinci defa saltanata oturur oturmaz hadisle müjdelenen istanbulda fethi mübini gerçekleştirmek istiyordu

*Fetih öncesinde Bizans’ın en önemli ikmâl yolu boğazı, kontrolü altına almak maksadıyla genç fatih Anadolu Hisârı’nın karşısına Rumeli (Boğazkesen) Hisarı’nın yaptı. hisar, dört ayda bitti. Bizanslıların dünyâyla alâkası kesilince hisarın yapılmasını durdurmak için gönderilen elçileri genç fatih reddetmiştir*genç Fâtih bizanslılara şu cevâbı, vermiştir.Varna savaşında imparatorunuz Macarlarla birlik olup, babamın Rumeli’ye geçmesine engel oldu babam zorluklar çekti. Şimdi arazimde bana karşı gelmeniz için elinizde ne hak, ne de kudret vardır. kıyılar benimdir. Anadolu ve Rumeli benimdir ahaliside benimdir çünkü siz savunmayı bilmiyorsunuz. efendiniz bir daha haber göndermesin. *Osmanlı sultânı, Mora kuvvetlerine Turhan Bey’i, Avrupa kuvvetlerine akıncıları görevlendirdi.1453 te Edirne kuşatıldı Büyük toplarla tecrübe atışları yapıldı. Osmanlıya karşı Bizansa Karadeniz’den Venedik Cenevizliler yardıma geldi. Bizans şehir savunmasını Cenevizli kaptan Justiniani’ye verdi. Surlar ve hendekler kazıldı. Mezarlıktaki taşlar surlar tamir edildi. İstanbul Şehir kapılarının muhafazası, yardıma gelen Venedikli ve Cenevizli komutanlara verildi.

*Bizans Haliçi zincirle gerdirerek, şehir denizden korunmaya çalışıldı. Haliç zayıftı savunma hazırlıkları yapan Bizans ordusu ise karmaşık bir yapıya sahipti. Bulgar, İtalyan, Fransız, Giritli, Alman ve İngiliz ücretli askerlerinden meydana geliyordu.*Osmanlı ordusu 1453 te harb hazırlıklarını bitirdi ağır topçu grubu ile Edirne’den yola çıktı. Toplar Rumeli beylerbeyi Karaca Bey kumandasında on bin kişilik süvariyle iki ayda İstanbula getirildi. Anadolu Rumeli Türk-İslâm âleminin her tarafından gelen şeyh ve dervişler, Aydınoğlu, Karamanoğlu gönüllü kuvvetlerinden meydana gelen Osmanlı ordusunun mevcudu yüz yirmi beş bin idi. modern silâh ve kuvvetlere sahipti*sultânı Mehmed Akşemseddîn, Akbıyık, Gürânî ve Molla Hüsrev gibi büyük âlimlerle 24 Mart Cuma günü, namazdan sonra Edirne’den hareket etti. Gelibolu kapdân-ı deryası Baltaoğlu Süleymân 147 parçalık donanma 5 Nisan’da İstanbula ulaştı. Maltepe sırtlarına Otağ kuruldu. 6 Nisan Cuma günü İstanbul surlarında Cuma namazı kılındı
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mübarek günler ve geceler
Kaynak ehlisünnetbüyükleri.com
İSTANBUL’UN FETHİ müjdelenen şehir fethi mübin

*Mehmed Han, kuşatma hattını kurdu. Ordu Topkapı’dan Edirnekapı’ya kadar uzanıyordu merkezde Sultan ve sadrâzam Çandarlı Halîl paşa vardı, Yaldızkapı’dan Topkapı’ya kadar uzanan sağ kanadda Anadolu beylerbeyi İshak Paşa ve Mahmûd Paşa, Edirnekapı’dan Haliç’e uzanan sol kanatta Rumeli beylerbeyi Karaca Paşa, Cenevizlilere âid Galatada vezir Zağanos Paşa yer alıyordu.*Vezîr Mahmûd Paşa, sünnet-i seniyyeye uyularak, şehri kan dökülmeden teslim almak istiyordu Bizans İmparatoru Konstantine elçiler gönderildi. İstanbul teslim alınırsa kan dökülmeyeceğini ahâlinin canına, malına hürmet edileceğini teklif etdi. Bizans Osmanlı teklifini reddetti 6 Nisan Cuma günü istanbul surlarına ateş edildi*Osmanlı istanbulu kuşatdığında, İstanbul’un nüfûsu yetmiş bindi, Bizans ordusu, yirmi bin asker ve elli gemiden meydana geliyordu. Osmanlı topçusu surları çökertiyor kalblere dehşet veriyor ateşleri, Bizanslıları korkutuyordu bizans ahâlisi şehri topyekün savunuyordu osmanlı topları ve bataryaları İstanbul surlarında büyük gedikler açıyordu. gedikler, kısa zamanda tamir ediliyordu. Osmanlı ordusunun tüm taarruzları neticesiz kaldı
*Sultanın zamane tekniğinin en ileri top dökümhânesi kurdurulmuştu. Açılan gedikler Bizanslılarca derhâl tâmir ediliyordu, Sultan, sık sık ateş edilmesini söyledi. Osmanlı topları parçalandı. Sultan, topların atıştan sonra zeytinyağı ile yağlanmasını oğutulup daha sık ateş edilmesini emretti. Bundan sonraki top atışlarından çok iyi netîceler alındı. Makinelerin yağla soğutulması, Fâtih’in keşfidir.

*İstanbul’un savunmasında Papa tarafından gönderilen Ceneviz gemileri Marmara’da görünür görünmez, kapdân-ı derya Baltaoğlu Süleymân Paşa on sekiz filo ile Yeşilköyde karşıladı. Düşman gemilerinden küçük olan Osmanlı donanması netice alamadı sultan Mehmed in hırs ve üzüntüsünden dudakları çatladı. atını denize sürdü ve elbiseleri ıslandı askerler Sultân’ı takib etti. Venedik ve Bizans gemileri, Osmanlı kuvvetlerinden kurtularak,Haliçe kadar geldi haliçte zincirlerin açılması bizans surlarından içeri alındı Osmanlının kaybı yüz şehîd ve otuz yaralı idi. Bizansta moral yükseldi Baltaoğlu Süleymân görevden alındı, yerine Hamza Bey getirildi.
*sultan Mehmed karadan donanma yürütecekti Sultan, Bizans’ı sıkıştırmak istiyordu. kuvvet dengesini Bizans aleyhine bozacak ve yeni cepheler açacaktı. Sultan Mehmed bahçe ve
çalılıkları temizletti, tesviyeler Yollar yapıldı taşlar üzerine kalaslar döşendi, ve yağlanarak, yola palanga, bucurgat malzemeleri yerleştirildi. Donanmanın güzergâhı iki kilometreydi. 21 Nisan’da Galata surlarına yerleştirilen bataryalar, şafakla beraber Haliç’teki hıristiyan gemilerine ateş açtılar.

*Bizans kara surları dehşetli bombardımanla sallanıyordu .Türk amiral Hamza Bey de bizans üzerine hücum ediyordu genç Fâtih, karadan yürüttüğü gemileri gizlemeye çalışıyordu, Galata Cenevizlilerini güllelerle korkutuyordu. 22 Nisanda 67 Türk gemisi karadan Haliç’e indirildi. Bizans’ta hurafe yaygındı, sabaha karşı gemilerin sür’atle Haliç’e geldiğini görenler; müslümanlar sihir yapıyor” dediler. Fâtih’in dâhiyane buluşu muazzam projesi 70’e yakın gemiyi iki kilometrelik yoldan bir gecede Haliç’e indirmesi bugün dahi anlaşılamamıştır*Osmanlı donanmasını Haliç’te gören Bizanslılar büyük bir korkuya. Kapıldı vergi karşılığında kuşatmanın kaldırılmasını tekif etti. Sultan Mehmed İstanbul kalesinin teslime karşılık imparatora Mora despotluğunu teklif etdi bizans kabul etmedi.Bizansta Venedik ve Cenevizliler anlaşmazlığa düştü Birbirlerini kaçmakla suçladılar. Bizans Haliç’teki Osmanlı donanmasını yakmayı plânladı. *Bizans haliçteki osmanlı donanmasını yakmak için Venedikliler görevlendrildi. Venedikli Cocco iki kadırga ile Osmanlı donanmasını yakacaktı.Galata başkanı baskını bu gece yapmamalarını, ertelerlerse yardımda edeceğini bildirdi. Galata başkanı durumu, Zağanos Paşa’ya bildirdi, Zağanos Paşa, Kasımpaşa’daki gemilere tüfekli asker ve toplar koydurdu. baskını yapan Venedikliler zaferden emindi kadırgalarıyla en önde Türklere saldırmıştı. Türk gemileri hazırlıklıydı güllelerini atdılar baskına gelen Cocco ve venedik ordusu Haliç’in sularına gömüldüler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mübarek günler ve geceler
Kaynak ehlisünnetbüyükleri.com
İSTANBUL’UN FETHİ müjdelenen şehir fethi mübin

*Osmanlı kuvvetleri seri bir şekilde Haliç üzerine köprü kurdular Humbarahâne ile Defterdâr arasına kurulan köprünün genişliği beş buçuk metreydi . Cenevizlilerden satın alınan boş şarap fıçıları ile kurulan köprüyü akılları almayan Bizanslılar; bunu “Su üstünde yürüme sihiri” diye değerlendirdiler. köprü İstanbul’un fethinde asker ve malzeme naklinde kullanıldı, küçük toplarla da zayıf Bizans surları döğüldü.*Kuşatmanda Sultan, büyük velî Akşemseddîn’den bilgi istiyordu. Akşemseddîn Şeyhe sor, kale feth olunacak ve düşmana muzaffer olacak mıyız?” dedi. Akşemseddîn şöyle cevap verdi; “Ümmet-i Muhammed’gâzi ve şehit oldu kâfir kalesine hücum etti İnşâallahü teâlâ feth olur.” Fâtih, Vakti için bir işaret dedi. Akşemseddîn Başını eğip, Allahü teâlâya yalvardı. Mübarek yüzü terledi. başını kaldırarak; “İşbu senenin Rebi’ul-âhir ayının yirminci günü, seher vaktinde, sıdk-u himmetle hücum etsinler! Ol gün feth ola!.. Kostantinıyye, sedâ-i ezan ile dola...” dedi.

*muhârebe yeni bir kuşatma silahının kullanılması ile tekrar kızıştı. Osmanlı kuvvetleri ağaçtan yapılmış, İstanbul surlarından yüksek yürüyen bir kule getirdi. Bizanslılar kuleden korktular. kulenin iskeleti iki kat deve derisi ile kaplandı, ateşe karşı kuvvetli olması için arası toprakla dolduruldu. Üst katlarına merdivenle çıkılan yürüyen kulenin gövdesinde ateş açma pencereleri vardı. Sura yaklaşan kuledeki askerler bizans surlarını yıkıyor bizans askerleri hendekleri dolduruyordu
*23 Mayıs’ta sultan Mehmed bizansa teslim teklifinde bulundu. Sultân“Umûmî taarruzu felâket ve dehşeti takdir edersiniz. Şehri ve insanları sağ bırakmak isteriz. İmparator gidebilir. İstanbul halkı gidebilir Kalmak isteyenler mal ve mülklerini muhafaza edecektir imparatora Mora despotluğu verilecektir” şeklinde bizansa isteklerini bildirdi.
Bizans İmparatorunun genç fatihe cevâbı; “Sultan barış istiyorsa muhasarayı kaldırsın, istenen vergi verilecektir. Şehri teslime yetkim yoktur” şeklinde oldu.

*26 Mayıs ta Macar kralı Bizans kuşatmasının kaldırılmazsa, Macaristan’ın Bizans yanında yer alacağını büyük bir donanmanın İstanbul’a yaklaştığını bildirdi. Osmanlı karargâhında bozguncu sözler dolaşıyordu. Çandarlının düşüncesi kuşatmanın kaldırılmasıydı Sultan ve Zağanos Paşa hücum istiyordu Akşemseddîn Pâdişâh’a Sert ve enerjik” olmasını öğütlüyordu. harb meclisinde, beklemenin bozguncu dedikoduları arttıracağı düşüncesi ile taarruz kararı alındı. *Zağanos Paşa, Turhan Bey, Akşemseddîn ve Gürânî istanbula taarruz yapılmasını istoyor maneviyâtı yükseltiyordu 26 Mayısta ordugâhda şenlikler başladı. 28 Mayısta mum donanması yapıldı. Bizans ışık çemberi ile çevrildi tüyleri ürperten tekbir sesleri geliyordu. Bizans dehşete düştü. Gece yarısı mumlar söndürüldü, Bizans yıkılıyordu Sehere yakın Osmanlı topçusu ateşe başladı. *29 Mayıs’da sultan Menmed sabah namazını kıldı kılıç kuşandı ata bindi askerlerine; “Şimdi parlak bir cihâd için birbirinizi teşvik ediniz, zafer için üç şart esastır. Niyetinizi hâlis edip, emirlere itaat ediniz. sükûnet ve intizâm ile verilen emirleri eksiksiz icra edin, îmânınızın ile muhârebeye koşun liyâkatinizi ortaya koyun. Zillet geride, şehâdet ileridedir.
Bana gelince, sizinle döğüşeceğime yemîn ederim. Herkesin tâkib edeceğim” deyip, hücum emrini verdi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mübarek günler ve geceler
EN GÜZEL DUA ZİKİRDİR

ELİMİZİ SEMAYA KALDIRIYORUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE TÜM ÖLMÜŞLERİMİZE TÜM SEVDİKLERİMİZE VE TÜM İNSANLARA ALAHIN 99 İSMİ İLE İSTİYORUZ

ALLAH  ER-RAHMAN ER-RAHİM  EL-MELİK 
EL-KUDDÜS ES-SELAM EL-MÜMİN EL-MÜHEYMİN 
EL-AZİZ EL-CEBBAR EL-MÜTEKEBBİR EL-HALIK 
EL-BARİ EL-MUSAVVİR EL-GAFFAR EL-KAHHAR 
EL-VEHHAB ER-REZZAK EL-FETTAH EL-ALİM 
EL-KABID EL-BASIT EL-HAFID ER-RAFİ EL-MUİZ 
EL-MÜZİLL ES-SEMİ EL-BASİR EL-HAKEM 
EL-ADL EL-LATİF EL-HABİR EL-HALİM EL-AZİM 
EL-GAFUR EŞ-ŞEKUR EL-ALİYY EL-KEBİR 
EL-HAFIZ EL-MUKİT EL-HASİB EL-CELİL 
EL-KERİM ER-RAKİB EL-MÜCİB EL-VASİ 
EL-HAKİM EL-VEDUD EL-MECİD EL-BAİS 
EŞ-ŞEHİD EL-HAKK EL-VEKİL EL-KAVİYY 
EL-METİN EL-VELİYY EL-HAMİD EL-MUHSİ 
EL-MÜBDİ EL-MUİD  EL-MUHYİ EL-MÜMİT 
EL-HAYY EL-KAYYUM EL-VACİD EL-MACİD 
EL-VAHİD ES-SAMED EL-KADİR EL-MUKTEDİR 
EL-MUKADDİM EL-MUAHHİR EL-EVVEL EL-AHİR 
EZ-ZAHİR EL-BATIN EL-VALİ EL-MÜTEALİ 
EL-BERR ET-TEVVAB EL-MÜNTEKİM EL-AFÜVV ER-RAUF MALİKÜL MÜLK ZÜL-CELALİ VEL İKRAM
EL-MUKSİT EL CAMİ EL GANİY EL-MUĞNİ
EL-MANİ ED-DARR EN-NAFİ EN-NUR 
EL-HADİ EL-BEDİ EL-BAKİ EL-VARİS 
ER-REŞİD ES-SABUR 

Tüm şehitlerimize ve tüm ölmüşlerimize bir fatiha okuyalım

Bismillahirrahmânirrahîm.Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn amin

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.Hamd o âlemlerin Rabbi,O Rahmân ve Rahim,O, din gününün maliki Allah'ın.Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti.
Hidayet eyle bizi doğru yola,O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.