You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Misvak kullanımı hakkında

Acemi Üye
arkadaşlar yeni pakette bir misvak almıştım dün.. ancak nasıl kullanılır hale getirileceğini ve nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Sadece namazlarda ağız yıkarken mi kullanılıyor? Teknikleri ve yöntemleri var mıdır? bunlar nelerdir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Misvak kullanımı hakkında
Her zaman ve her yer de kullanabilirsiniz. Dış kabuğunu bir bıçak yardımı ile soyuyorsunuz fakat hepsini değil sadece uç kısmını sonra (bir süre kullanımdan sonra) oranın yıprandığını görür veya tadının değiştiğini farkederseniz orasını kesip tekrar aşağı doğru kabuğunu soyuyorsunuz. Islatarak kullanabilirsiniz. 27 kat namaz sevabını kapıyorsunuz; tebrik ederim. (tabi her namaz öncesi yaparsanız...)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
bu arada hangi aralıkta kullanacağız..
Yani ağzımıza su alıp verdiğimizde mi yoksa abdeste başlamadan önce mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Normal de istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Her halükar da Sünnet sevabını elde edersiniz. Fakat abdest almadan önce Kullanmanız daha güzel olur.

1203- وعَنْ شُرَيحِ بنِ هانِيءٍ قَالَ : قُلْتُ لِعَائِشَةَ رَضِيَ اللَّه عنْهَا : بأَيِّ شيءٍ كَان يَبْدَأُ النَّبِيُّ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم إِذا دَخَلَ بَيْتَهُ ، قَالَتْ : بِالسِّوَاكِ ، روَاهُ مُسْلِمٌ .

1203. Şüreyh İbni Hânî şöyle dedi: Hz. Âişe'ye;

- Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem evine girdiği zaman ilk önce ne yapardı? diye sordum.

- "Dişlerini misvaklardı" dedi.

(Müslim, Tahâret 43, 44. Ayrıca bk. Nesâî, Tahâret 7)

1201- وَعَنْ عائشةَ رَضِيَ اللَّه عَنْهَا قَالَتْ : كنَّا نُعِدُّ لرسُولِ اللَّهِ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم سِوَاكَهُ وَطَهُورَهُ فَيَبْعَثُهُ اللَّه مَا شَاءَ أَن يبْعَثَهُ مِنَ اللَّيْلِ ، فَيتسَوَّكُ ، وَيَتَوَضَّأُ ويُصَلِّي » رواهُ مُسلمٌ .

1201. Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi:

Biz Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in misvakını ve abdest suyunu akşamdan hazırlardık. Allah onu, gecenin dilediği saatinde uyandırırdı. Hz. Peygamber uyanınca hemen misvakla dişlerini temizler, abdest alır ve namaz kılardı.

(Müslim, Müsâfirîn 139. Ayrıca bk. Nesâî, Sehv 67, Kıyâmü'l-leyl 2, 25, 43; İbni Mâce, İkâmet 123)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kaynağını şu an aktaramıyorum ancak ezberimde kalmış şu hadis:
"Ümmetime zorluk olmayacağını bilsem her abdestte misvak kullanmalarını emrederdim"
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.