You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

''Milli Tanrı''(lar)mız...

''Milli Tanrı''(lar)mız...

Üye
RE: ''Milli Tanrı''(lar)mız...
Çözüldü o zaman kardeş gülücük Çünkü dediğim gibi senin yapacaklarını (kararlarını, tercihlerini) Allah (cc) planlarsa o davranışların tercihini, seçimini sen yapmış olmazsın ki bu durumda senin sorumluluğun olmaz. Ancak Allah (cc) bizi yaptıklarımızdan sorumlu tutmuştur. Kararlarımız bize aittir. Ha karşına bazı zorluklar çıkacaktır bunlar elbette Allah (cc)'ün isteği üzerinedir. Senin karşına çıkacak sorunlar karşısında ki tepkin sana aittir, sınav da buradadır zaten. Sen karşına çıkan zorlukta Allah (cc)'a mı sığınacaksın, Rab'bim senden ne gelirse razıyım mı diyeceksin (ki bu durumda imtihanı başarıyla geçersin) yoksa ulan bütün bu belalarda benim başıma gelir böyle iş mi olur deyip günaha mı yöneleceksin. Allah zaman zaman zorluk çıkaracak karşımıza ki imtihan olsun. Çocuğa boş yazılı kağıdı verip imtihan edemezsin. Allah'ın bizim karşımıza çıkardıkları da bizim imtihan sorularımız gibi. Doğru olan yapılması gereken bildirilmiş, seçimlerini buna göre yaparsan kazananır, aksi durumda kaybedebilirsin (ki kesin kaybedersin yada kazanırsın diyemem. Allah (cc)'ın kararı olacak senin cennet ya da cehenneme gitmen, çünkü o çok merhametlidir ancak unutulmamalıdır ki her şeyin hesabını da vereceğiz, bu yüzden merhametine umut bağlamalı, ancak nede olsa Allah çok merhametli deyip günahlardan çıkmamazlıkta yapmamalıyız)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Ah şu kader konusu yok mu gülücük
Arkadaşım Allah bize iradeyi vermiş bu dünya bu yüzden imtihan dünyası şuan nasıl ki sen tercih yapmış hristiyanlığı seçmişsen akıl ve iradenle bu senin seçimindir. Cennet yada cehenneme gideceğinide senin seçimlerin belirler. Ama bazı durumlar vardır ki bunu senin seçimlerin değil Allah belirler. Bu konuda şu ayeti oldukça açıklayıcı buluyorum ben ;

Alıntı:Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz Bize döndürüleceksiniz. (Enbiya Suresi, 35)

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Güzel yazılarınız için teşekkür ederim.
Tanrı ile insan arasında bende bir fark görüyorum.
İstediği şeyi yapmayınca,insan anlamaya çalışır hoşgörür;kendini tanrı gören insan ise cezalandırır.

Dikkat edersek çevremizde kendini tanrı zanneden insanlar görürüz.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.