You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

''Milli Tanrı''(lar)mız...

''Milli Tanrı''(lar)mız...

General
RE: ''Milli Tanrı''(lar)mız...
haklar olarak inançlarına göre islam insanları ayırır, koyulan hükümler bunu gösterir. mesela bir müslüman erkeğin yahudi ve hıristiyan kadın ile evlenmesine cevaz verilmiştir fakat bir budist kadın ile evlenmek haramdır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Evet,bu Tevrat'da geçiyor.Ben bu söze bakarak farklı bir yorum getirdim.Yaradan,kendine arkadaş olsun diye insanı yarattı,kendi suretinde yarattı.Özgür yarattı.Bunlara bakarak yaradanın insanın ne yapacağını bilmemesi,görmemiş olması bana manalı geliyor.Bu benim yorumum.Yoksa kader karşımıza çıkıyor.Cennete veya cehenneme bile gideceğimi,günahı işliyeceğimi bile bile beni neden yarattı sorusu canlanıyor yoksa.Said Nursi,bir şeyin (ismini unuttum) üstündeyiz,yönümüzü,nereye gideceğimizi biz seçeriz diyor.İyide yaradan nereyi seçeceğimizide biliyorsa bizim seçim hakkımız yine boşa çıkıyor.
Bide yaradan henüz insan aklından ötedir.Kainatı çözememişiz,mikrokosmozu çözememişiz bırak onu insanda bilinmeyen tonlarca şey var.
Bunlara bakarak eğer yaradan herşeyi biliyor,geleceğimizide biliyor,herşeyi görüyor dersek bu akıl ötesidir.Zaten demişler ki kadere fazla kafayı takmayın,kafayı yersiniz diye.Belkide o noktaya geliriz ama
Tevrat'daki bu sözlere bakarak ben yaradanın istediğinde de insanın ne yaptığını,nerede olduğunu,ne yapacağını,bilmek yada bilmemek gibi bir özgürlüğünün olduğuna inanıyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bu dediğiniz sanırım kendi görüşünüz, çünkü Allahın tüm zamanları(geçmiş ve gelecek) bilmediğine inanmak islama göre küfürdür.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.