You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Miladi Takvim Saçmalığı

Miladi Takvim Saçmalığı

Kıdemli Üye
Miladi Takvim Saçmalığı
Biz neyiz arkadaşlar? Müslümanız değil mi? Kültürümüzü baştan aşağı değiştirdiler. Neymiş efendim çağdaşlık modernlik. Ne tesadüftür ki çağdaş olan herkes hristiyan kültüründen etkilenmiş. Takvimimizi, kıyafetlerimizi, kısacası bütün müslüman kültürünü yok edip yerine ne geldi? Hristiyan kültürü geldi. Yetmedi takvimi değiştirdiler. Bundan birkaç yüzyıl önce yaşamış bir papaz bir takvim hazırlıyor. Doğum yılı olarak da İsa aleyhisselamın doğumunu alıyor. (Nerden biliyorsa artık) Hz.Muhammed ne demiş bize: "Yeni bir takvim kurdum. Benim hicretimden itibarenki olan zaman müslümanların takvimidir." Yetmedi resmi takvimimiz oluyor. Yetmedi hicri yılbaşını değil hristiyan geleneği yılbaşını kutluyoruz yetmedi noel baba kıyafetleri giyiliyor yetmedi evin ortasına bir tane çam ağacı dikiliyor. Yetmedi dükkanlara hoşgeldin 2015 tarzı yazılıyor. Ooo wooowwww kopma zamanı işte. YILBAŞI GELDİ!!!?? Ne oluyoruz yaa. Ben müslümanım arkadaşım. Ne oluyor da biz hristiyan bayramını kutluyoruz. Suç değil miladi takvimi atmak hatta atın, koyun hicri takvim ne olacak? Bizi dinimizden uzaklaştırmak için neler yaptılar?
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Miladi Takvim Saçmalığı
Eyvallah.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bi örnek werip cewabımı wermek istiyorum , Teşekkürler Hakikat kardeş konu için..örneğime geçeyim ..
Teröristler , dawalarında okadar tamlarki hiç wazgeçmek yok onlar için demi hepimiz biliriz .. Bide bize bakaım askerlerimiz nöbette uyuyoruz .. Buda öyle, yılbaşı oluyor kutlayalım .. Amaaann 1 gece değil mi nolcak ki deniliyor.. Düğün çalgılı karman çorman erkek kadın karışık oynanıyor neymiş 1 sefer birşey olmaz , biz tawizi çok weriyoruz .. E haliyle tawiz twizi doğurur .. Teşekkürler ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Özünden taviz verenin sözüne güven olmaz...denir..içi boş dışı boş sözü boş itibarı kalmamış müslümanlar haline dönüştürüldük malesef..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-12-2014, Saat:10:11 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
General
Peki diğer yazdığınıza ne diyeceksiniz." Hz.Muhammed dediki:Ben yeni takvim kurdum " gülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-12-2014, Saat:10:53 AM, Düzenleyen: ibni-mesud.
Kıdemli Üye
İlla hadislere mi bakacağız. Kur'an'daki ayetlerde yazıyor ki RAMAZAN ayında orucu tutun. Bir de bazı hadisler var hicri takvimle ilgili. Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur (İbni Mâce, Sıyam: 43)Nafile oruç tutacaksan Muharrem ayında tut, çünkü o, Allahü teâlânın ayıdır. O ayda bir gün vardır ki, o günde Allahü teâlâ geçmiş kavimlerden birinin tevbesini kabul etti. Yine o gün tevbe edenlerin günahlarını da affeder (Tirmizi). Görmüş olduğunuz gibi Hicri Takvim Peygamberimiz tarafından söylenmiştir. Tamam kabul ediyorum ben yeni takvim kurdum demiyor. Ama demiş olması muhtemeldir. gülücük Sağolun hata için bu arada gülücük Dalgınlığıma gelmiş.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.