You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Midye haram mıdır?

Midye haram mıdır?

.
RE: Midye haram mıdır?
Dün haberlerde izledim midye yemek ile pil emmek arasında fark yokmuş, içerisinde deniz kirliliğinden dolayı ağır metaller barındırırmış..sağlık açısından çok tehlikeli
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hanefi mezhebinin yasak saymadaki delilini öğrenmek isterdim çok ilginç ve garip bir fetva, Kuranda tam olarak deniz canlılarının tamamının helalliğinin zikredildiği ayet var, ki bir şeyin helal olması için helalliği zikredilmesi gerekmez yani açık net helalliğine delil varken bu fetva nereden nasıl çıktı garip
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kara, adres ahmet yesevi derneği
her perşembe
buyur git sor gülücük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
istanbulda değilim ki, ebu hanife "delilimizi bilmeden fetvamızla amel etmek caiz değildir" demişken delilini sormak lazım amel edenlere.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Cenab-ı Hak ayeti kerimelerde bütün deniz hayvanlarını helal kılmış iken mezhepler neye göre haram kılıyor çok merak ediyorum.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Denizin çöpçülerinden biridir midye. Denizin kirli kısımlarında, özellikle lağımlarla denizlerin birleştiği yerlerde arttığı gözlenir. Çünkü midyeler, denizdeki pislik ve artıkları sudan filtreleyip, temizleyerek, bu pislikleri, kabuğundaki sedef sayesinde inciye dönüştürür ve bu pislikler sayesinde beslenir, büyür.

buyurun yiyin gülücük
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-01-2014, Saat:08:27 PM, Düzenleyen: Reyyan.
Profesör
Hanefî mezhebinin haram saymasının sebebi, bu çeşit hayvanları gerek görünüş, gerekse yenen kısımları itibariyle hoş olmaması, çirkin ve pis sayılmasıdır.

el-Mezâhibu’l-Erbaa, 2: 5.
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Saîdibn Seleme, Muğîra îbn Bürde'nin, Ebû Hüreyre (r.a.) yi “Şöyle derken dinledim" dediğini haber verdi: Bir adam Resûlul-lah (sallallahu aleyhi ve sellem) e:

"Ya Resûlallah, biz deniz yolculuğu yaparız ve beraberimizde pek az su taşırız. Onunla abdest alırsak susuz kalırız. Bu durumda de­niz suyundan abdest alabilirmiyiz?" diye sordu. Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) de:

"O (denizin) suyu temiz, ölüsü helâldir" buyurdu.Tirmizî, tahâre 53; Nesâî, tahâre 46; miyah 4, Sayd 35; İbn Mâce, tahâre 38; sayd 18; Muvatta', tahâre 12, sayd 12; Dârimî, vudu 53; sayd 6; Ahmed b. Hanbel, II, 237,361, 378, 393; III, 373; V, 365

Denizin ölüsünün içinde Midye,de vardır Bir şeyin Harallığı iddia ediliyor ise buna Kur an veyahutta Sünnetten bir delilin olması gerekmetedir.?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-01-2014, Saat:08:31 PM, Düzenleyen: Ehli_Hadis.
General
pislik yemek hayvanların pek çoğunun özelliğidir, böyle bir kıyas ile Allahın umum olarak helal dediği şeyi nasıl haramlaştırabiliriz ki? Allahın açıkça haram demediği bir şeye kimse açık haramdır diyemez, peygamberin böyle bir hakkı yoktu ki mezhepler kafasına göre helal-haram tayin etsin?

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.