You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mezheplere bakış açımız nasıl olmalı?

Mezheplere bakış açımız nasıl olmalı?

RE: Mezheplere bakış açımız nasıl olmalı?
Yanlış anlıyorsunuz ya da anlatamıyorum.Dediğim şu ilim sahibi olmayan insanların 2 hadis 2 kitap okuyup hükm çıkarmaya çalışmaları yanlış diyorum.Ayet ya da hadis kapalı biz ancak alimlere uyarız onların dediği helal onların dediği haram gibi birşey demekten Allah'a sığınırım.
Anlatabildim mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kuran ve sünnet bütüncül bir şekilde anlatıldığı ve anlaşıldığı vakit kapalı bir şeyin kalmayacağına inanıyorum Allah apaçık olduğunu bildiriyor. Dediğiniz durum ancak nassın bütünlükten ve bağlamdan kopartılması ile yaşanıyor, bunun önüne geçmek için genel bir İslam eğitimi şart.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Keşke konuşan şahıs Ismailaga cemaati ni anlayabilseydi.
Diyorum ya bu işler basiret işi
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Anlasaydi sacmalamazdi
Demek ki hiç anlamamis
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Delili işte açık
Anlamadigi için laf atmış
Daha açık nasıl delil gosterebilirim
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Şiilere bakış açımız nasıl olmalıdır?
Gerek Ehli Sünnetin gerekse Şianın birbirlerine bakışı İslam kardeşliği dairesinde olmalıdır. Elbette ki aramızda bazı tartışmalı konular vardır fakat bunlar aramızdaki birlik unsuru olan konuların yanında binde bir kalır. Nitekim dinimiz bir, Allahımız bir, Kur'anımız bir, Peygamberimiz birdir ki bu birlikler binlerce birliği de içerir ve gerektirir. Bütün bu fevkelade yüksek birlik noktalarını ve gereklerini ihmal ederek tartışmalı konuları gündeme getirmek İslama saldırıldığı bu zamanda düşmana zemin hazırlamaktan başka bir amaca hizmet etmeyecektir.

Mezhep sahiblerinin kendi mezhebinin doğru, diğerinin yanlış olduğunu düşünmesi doğaldır. Eğer aradaki farklılık İslamiyetin temeli olan inanç esaslarında değilse aradaki İslam kardeşliğine zarar vermez. Nitekim İslam kardeşliğinin bütün gerekleri yerine getirilmelidir.

Diğer mezhepte en çok yanlış gördüğümüz bir hususu dahi ifade etmek zorunda kaldığımızda bunu, karşı tarafı "din dışı" ya da "sapık fırka" gibi ifadelerle itham etmeden bu konuda yanıldıklarını ifade ederek medeni bir şekilde yapmalıyız. Fakat esas olan bu tartışmaların olur olmaz zamanlarda ve zeminlerde açılmaması, hatta fayda vermeyecek ise hiç açılmamasıdır.

Şu anda ortadoğuda Sünni Şii çatışması çıkarılmak istenmektedir. Her iki kesimin de böyle bir oyunun aleti olmamasını gönülden arzu ediyoruz. Bu çatışmaya yardım edenler bilerek ya da bilmeyerek İslama darbe vurmak isteyenlerin maşası olmaktadır.
Ne iş yapıyorsun dedi. ''HAMAL''ım dedim. güldü.. yani elimden tutmasını bilenin yüreğini taşırım dedim. sustu...BiRDüNYaUMuT
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.