You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mezhepler Olmalı mıdır?

Mezhepler Olmalı mıdır?

Forumcu
RE: Mezhepler Olmalı mıdır?
Senin gibileri biliyoruz farklı fikirlere hoş görünüz yok. Mezhebim yok diyene dinsizmiş gibi davranıyorsun. Işid senin içinde!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
mezhebim yok diyene ben dinsiz demedim.. iftira üstüne iftira ..ama hükümleri kendi başına çıkarırken sapıtmayacağının garantisi yok sonuçta tehlikeli diyoruz... ayrıca öteki konuda selam deyip kaçıp burda bana cevap verme bak bu da ayet..."Ey iman edenler, yapmayacağınız şeyi niçin söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük bir gazap nedenidir." (Saf, 61/2-3)
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2014, Saat:10:41 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Üye
Benim fikrimi soracak olursanız mezhepler olmamalı derim ben..
Hani mezhepleride dışlamak veya karalamak gibi bir niyetim yok zaten bilmiyorumda mezhepleri detaylı olarak..

Ancak haberlerde görüp duyuyorum hep müslümanlar mezhep savaşlarında birbirlerini öldürdü katliamlar oldu vb..

Yani tek bilek olunursa daha iyi olacağına inanıyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Tek bilek olsaydı daha iyi olurdu tabi..biz buna ümmetin birliği ve akabinde dirliği diyoruz..Ama oldu bir kere , madem var kavgalara ne hacet var..mezhepleri onları dinden çıkartmıyrosa ne yapalım barışmayıp savaşalım birbirimizin kanınımı dökelim..alt düzeyde mezhep tartışması taraftarı değilim.. bu işin bizim işimiz olmadığının bilincindeyim..bu iş için yüksek düzeyde müfessirlerin muhaddislerin vb. alanında uzman alimlerin bir araya gelip konuşmaları ve hangi meselede ihtilaf söz konusu ise o konuda ortak bir çözüm oluşturmaları tarafıyım.. şimdilik böyle bir çalışma olamıyrosa, o halde müslümanların farklı mezheplere saygı duymalarını ve kendi müctehit imamlarını taklit ederek gereksiz tartışmalara son vermeleri gerekiyor.. doktor olmadan sağdan soldan üç beş sağlık bilgisi duymuş kendini doktor sanan insanlara benzemeyelim inş.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-12-2014, Saat:06:35 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
Bakın daha dün Cizre'de MARKSİST LENİNİST, ZERDÜŞT bir yapının dinamizmi için, içinde çocuk hamile bir kadının da bulunduğu iki evi sırf MÜSLÜMAN MÜTEDEYYİN oldukları için 65 yaşındaki bir amcayıda şehit ederek yaktılar..( kadın ile çocuklar son anda banyo duvarını açılan bir deliklen kaçabilmişler )onları yakmak isterken yeminlen o Hainler siz sunnimisiniz şiimisiniz hanefi yada şafimisiniz diye sormadı..sadece müslümandılar kadınlar örtülüydü..bizim ortak düşmanlarımız belli değil mi? biz el hareketlerimizi düşmanımız olan o tek millete göstersek daha iyi değil mi? eğer bu gün müslümanlar bazı hakikatleri görmekten uzak kalırsa Allah onlara azabı işte böyle birbirlerine düşürerek verirde , farkında bile olmazlar azabın..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2014, Saat:11:22 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Kıdemli Üye
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.